ЦЕВИ- видове, проблеми , почистване, дулна фаска.

Дискусия в 'Общи дискусии' започната от ivodoc, 11 Октомври 2008.

 1. njatanasow

  njatanasow Редовен Потребител

  Публикации:
  1,887
  от:
  Бургас тел 0897871938
  Божо! На теб ли да обяснявам каква е разликата между 35 м и 50 м.?

  Ядосах се! Ако е тази мишена ,първо не е 50 м и не е един кълибър!

  Христо!
  Ако решите да правите бенч стрелба,мога да ви осигуря маси столове и мишени в Бургас или Стара загора.Имам два реста ваши са! Ако искате ще ви бъда съдия!
   
  Последна промяна от модератор: 18 Май 2020
  oblaka and dberov like this.
 2. BAD TORO

  BAD TORO Модератор ФТКС

  Публикации:
  1,352
  от:
  София
  Иво, не им знам писаниците на англичаните, но не нормално да имаш 4 десети хлопане. Някога слагаха цеви на аншуц Ф 16,2мм. След това минаха на ЛВ 16мм(даже в минус), а отвора в цевната кутия остана същия. Лично познавам сервиз майстора на Щаер за Русия Дима Афонин. Говорили сме си по този въпрос още преди 7-8 години. Неговият съвет беше втулка и лепене . Колкото до предната втулка за да изправят криво пробитите цеви престъргват, слагат по-голяма втулка и после на една установка когато се центрира за предната фаска я престъргват и нея до 16мм за да си ползваш щаерския стрипер или друг и тогава има поне някаква гаранция. Васко връща една толкова криво пробита, че се виждаше на око без да се затормозяваш.
  При такова хлопане е трудно цевта винаги да е на едно и също място пристегната с две винтчета. Да, стягаш, прострелваш нулираш. И това е всеки път щом разглобиш. И мърдането не е само по вертикала или хоризонтала. Малко да завъртиш цевта и мърда.
   
  Licho, gary m, astra and 7 others like this.
 3. Ludjev77

  Ludjev77 Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  294
  И аз не съм съгласен с Иво ,за по широкия отвор на ЦК .Давам пример.Румен ми дава оригинална цев на Щаера на Надя,за проби.Слагам ,притискам с двете винчета и разликата в хлабината не позволява да заключа затвора .Просто цевта е несъосна със затвора.Много сме ги чели и сме им се възхищавали на английските "майстори",ама това без втулка нема да стане.
  ПП за английските "майстори" ,съжалявам ,че не снимах "обслужената Ева " от Шон едикойси,производител на
  ISP .Ако му се разправя на Божо ,може да потвърди.
   
  BAD TORO and soundmax like this.
 4. BAD TORO

  BAD TORO Модератор ФТКС

  Публикации:
  1,352
  от:
  София
  Ники, ако една цев прави това което Ицовата ЧЗ-ка направи на 35м 4бр. бяха в един калибър, петия леко разшири в ляво, то цевта и пушката си го могат. Доказателство са и групите след това на 50м. Една от тях е пусна по-горе( 10 мм по краищата). Имам възможност да прострелвам на закрито точно на 35-36м(повече няма, и не говоря за залата). Като виждаш как поне 2-3 от 5 влизат действително в един калибър и то от няколко групи -99% цевта ще работи и на 50м. Ако нещата не се случват на 50 е проектил и ръчички. Нееднократно тествано с различни цеви и партиди чашки. Започне ли да прави детелинки на 35 на 50 ще са кленови листа.
   
  Licho, astra, rivan and 1 other person like this.
 5. astra

  astra Редовен Потребител

  Публикации:
  875
  от:
  Пловдив
  В случая, по-голямата хлабина на цевната кутия не е продукт на "английските майстори", но на австрийските. По-точно, на гениалния Карл Егер. Той така ги проектира и оразмерява моделите на Щаер. Англичаните, както и ние, сме в ролята да му намираме кусурите на продуктите на Егер. И да им правим доработки.
  Така е Симо, при всяко разхлабване на винтчетата и цевта мърда и иска нова прострелка :( Много й е хлабината. Но веднъж стегната, не шава и проблеми няма до ... следващото разглобяване. :)
  Друг израз на гениалността на Егер е слагането на остри болтчета за цевта и награпавени контактни петна на самата цев за Challenge модела.
  Това вече ми идва в повече...

  Защото не е на хартия, а в щампованото "око" на катеричката, която ми е падащата ФТ мишена. Като се обели черната боя от попаденията с които си проверявам ориентировъчно прострелката и накрая на упражнението я пръскам с черния спрей. Чак не вярвам, че мога отново да го направя това нещо. Иска спокойствие и тишина и късмет, все неща които са ми в голям дефицит:(
   
  Последна промяна от модератор: 19 Май 2020
  BAD TORO харесва това.
 6. apapazov

  apapazov Редовен Потребител

  Публикации:
  509
  от:
  Пловдив
  Да се изкажа и аз, но не за групи, че там много много не ме бива и такива групи като на Ицо и другите не съм правил а за цевта и хлабените.
  Когато ми се прецака редуктора на Евата свалих оптиката заедно с монтажите без да ги развивам от нея , а директно от повдигачите. След това свалих и повдигачите, но си белязах къде бяха. Свалих и цевта. След рзглобяване на пушката си я обслужих и събрах всичко на ново. Следваше прострелка на оптиката на 25м и разликата беше 1клик. ЕДИН КЛИК. Какво да искам от баба Ева повече
   
 7. njatanasow

  njatanasow Редовен Потребител

  Публикации:
  1,887
  от:
  Бургас тел 0897871938
  Симо!
  Съгласен съм с теб но не на цяло!От 35 до 50 м разликата е огромна на открито!Не съм казал че пушката не стреля добре,но факторите за един калибър на 50 м.са много ,без да смятаме моментното състояние на стрелеца.И аз съм правил един калибър от 5 истрела но другите 5 са около!Факт е че група от 10-15 мм При вас е напълно достатъчно да падне мишената!
   
  BAD TORO харесва това.
 8. astra

  astra Редовен Потребител

  Публикации:
  875
  от:
  Пловдив
  Лично за мен, от съвсем малкия ми опит се оказва, че точно този фактор - състоянието на стрелеца има най-голяма тежест, при прилична пушка, цев, чашки...
  Колко пъти съм заподозрявал Щаера, че нещо се е разместил, но без да го пипам на следващото излизане е отново в кондиция. И като се размисля, човек не трябва да пие кафе преди стрелби, нито даже да говори с жена си, ако иска пълноценна и точна стрелба. Даже това, да не срещам булката в рамките на текущия ден е на първо място сред факторите за точната ми стрелба! :)
   
  Licho, njatanasow and sess84 like this.
 9. xpresident

  xpresident Редовен Потребител

  Публикации:
  1,576
  от:
  Варна
  Някои иска ли от това, да си разделим едно голямо шише?
  Bore Tech Rimfire blend
  upload_2020-5-19_11-3-43.png
  4oz(118ml) - 38лв.(с ДДС)
  16oz(473ml) - 69лв.(с ДДС)
   
 10. Pcp

  Pcp Потребител

  Публикации:
  74
  Някой би ли обяснил дължината спрямо туиста каква роля играе,може ли като одрежем цевта на дадена дължина да променим поведението на чашки или слъгове и каква е разликата между 5 и 15 канала примерно?
   
 11. oblaka

  oblaka Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  919
  Какво е това Васко
   
 12. xpresident

  xpresident Редовен Потребител

  Публикации:
  1,576
  от:
  Варна
  Това е за почистване на цев, което ми препоръчаха от Атаман. Разгражда оловото и смазва. Предложението не е актуално, защото вече си купих. Доволен съм от продукта.
   
 13. oblaka

  oblaka Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  919
  Ок. Сега го видях просто и ме заинтригува. Върши ли работа
   
 14. xpresident

  xpresident Редовен Потребител

  Публикации:
  1,576
  от:
  Варна
  Солдатов каза че на 2000 изстрела трябва да се чисти цевта. Чистя я с това и нямам никакви проблеми.
   
  oblaka харесва това.
 15. njatanasow

  njatanasow Редовен Потребител

  Публикации:
  1,887
  от:
  Бургас тел 0897871938
  Ползвам го от три години но в римфаер.Доволен съм!
  Само ,че си иска четка за каналите!
   
  tamiestef and xpresident like this.
 16. xpresident

  xpresident Редовен Потребител

  Публикации:
  1,576
  от:
  Варна
  Аз капвам от това на парцалчета и ги издърпвам с рибарска корда през цевта. После прекарвам 2-3 сухи. На 3 кутии чашки, така профилактично. Никога не съм ззбелязал да отваря групата.
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена