ХS-BAM 40 както и AA TX200 и AA Pro Sport

A

Anonymous

Гост
Объркал съм моделите, с тх200 не съм стрелял, но все пак от една фирма идват двете пушки. Та който иска да си рискува.
 

DANNY

Редовен Потребител
Единственото нещо което може да бъде рискувано с подобна пушка е да се спечели някое състезание.
Air Arms се е доказала като една от реномираните фирми за този вид оръжие.
Фирма изпипва всеки един детай. И най-важното, тия пушки не са пипани нито като дизайн нито като изработка от "малки жълти ръчички". На тях никой не гледа като на "мас продукшан" а и не влизат в тоя клас.
 

cdman

Администратор
Ralfi написа:
Объркал съм моделите, с тх200 не съм стрелял, но все пак от една фирма идват двете пушки. Та който иска да си рискува.

Тука и аз ще се посмея ;) досега не съм видял модел на AA с който да "рускуваш" :) ама нищо - разликата между TX200 и ProSport е минимална - общо взето ProSport се води наследника на tx200 - ама да се сравняват китайски пушки БАМ с Air Arms вече си е ;)


Ще се присъединя към акраба с въпроса: Ралфи ти кажи какви пушки имаш та да разберем от какъв опит говориш :) , щото едно е да си виждал на витрина - друго е да си стрелял 2 пъти и съвсем трето е да си имал пушката поне 1 месец за да я разгледаш и постреляш на спокойствие за да имаш мнение.

Почва да ми прилича на приказката за киселото грозде.
 

stelibg

Потребител
soundmax написа:
Има Stelibg си е сложил даже снимки ако погледнете няколко страници на зад ;)

Интересна тема и смешна. Аз наистина много рискувах и имам три АА вкъщи :) С две съм печелил награди, само с пружинката не съм, ама толкова си може пушката ... в моите ръце ;)

Защо си купих TX200 MK3 - ами защото е най-добрата пружинка в тоя клас (out of box). След като изчетох много форуми, зад океана хората даваха минимално предимство на АА пред Weihrach HW 97.

Сега остава да се науча да стрелям с пружинка...
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Темата взе да се развива към "Мит или реалност е че БАМ 40 е пушка", хора визията на една пушка си е хубаво нещо знаем си много добре разликите между БAM40 и АА TX200, но все пак на хубавата и "грозната" пушка ( аз мойта и така си я харесвам) се гледна една основна характеристика - Точността на пушката. Кой каквото иска да приказва но точноста БАМ-а си я има, може и да не е като на АА но е добра. Сега пускам малко линкове който има време да чете и да гледа и да прави сравнения, и при АА се случват проблеми много наивно ще е от ваша страна да мислите че всичко е "идеално" напасното и няма проблеми, но е неоспоримо по-добрата изработката. http://talks.guns.ru/forummessage/96/233593.html
http://talks.guns.ru/forummessage/96/338965.html
Пускам умишлено само тези теми че и в тях се споменва за БАМ 40 и правят някакво си сравнение - а тука какво пишат другите за БАМ40 но в калибър 4,5 предимно ;)
http://talks.guns.ru/forummessage/96/142035-4.html
http://airgun.org.ua/forum/viewtopic.php?f=14&t=1166

CDMAN-спомена за спусъка еми може и съответния БАМ с който си стрелял де не е бил добре регулиран спусъка му, то и на АА TX200 могат да го направяп твърд за сега на който и да съм дал пушката ми да стреля му е харесал спусъка - НЕ съм го разглабял и шкуркал ако искаш вярвай, но на мен си ми харесва може и аз да не съм стрелял с хубав спусък за това да говоря така знам ли. Но е напълно възможно при някой колеги и да е бил лош спусъка все пак в Китай са правени ;)
Разбира се че и цената ни е подтикнала към този избор, но все пак да си вземеш АА трябва да си го поръчваш да чакаш с частите му същата работа, и това е пак причина да се избере БАМ 40 има си доставчици на части с малко донастройки пушката става добра, а в някой случай много добра, но най-лошото е че в България няма БАМ в калибър 4.5 (имам предвит оригинален ;)) за реално сравнение, че не знам все още по-добри ли са или не от тези в 5.5. По чуждите форуми също се вижда, че доста добри резултати постигат въпреки не така добрата изработка на БАМ -овете и си е ФАКТ и в България, без да скромнича имам добри представяния (за сега малко) във ФТ и ХФТ както и bor1968, само съжалявам че за бенчреста в Оризари ми бе скъсано уплътнението и не ми пристигна резервното навреме.
@Ralfi Сравнението между двете пушки въпреки всичко е немислимо поради повечето причини изброени до сега от колегите, но това не прави БАМ40 лоша пушка. и както писа Stelibg
Защо си купих TX200 MK3 - ами защото е най-добрата пружинка в тоя клас
:cheers: Молба към Stelibg ако може някой ден да отдели време на пружинката (Красавицата)и да покаже малко групи, че да се покажат възможностите на пушката защото малко се е писало тука за нея и хората остават изглежда с грешни впечатления :cheers:

ПП И ако трябва да избирам между двете и мога да си го позволя, смятам че на всички им е ясно с кое ще рискувам :)
 

DANNY

Редовен Потребител
Недейте така бе хора!
Забелязъл съм, че човека просто мрази /по неясни за нас причини/ всичко английско, и за това търси някой да го подкрепи.

Нищо Лично, както се казва но хората се доверяват повече на опита и качеството на изработка от колкото на предубеденост /под дифолд/

Макар и аз да не харесвам англичаните /работил съм с тях години наред/ пак бих рискува с покупка на още един Армс или още два.
Е най-малкото което искам е "Евата" в цвят червен, може и черен а в краен вариан и син, но ще е "Евата" :rambo:


Пак казвам
Нищо Лично
:cheers:
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Ето една мишенка да покажа пак, направих я миналата седмица и все забравям да я снимам и постна покрай спора дето се завърза, дистанцията е между 28-30 метра затова съм написал 29, вятър във всички посоки (доста ме объркваше ) на моменти се вижда до колко ми е давал отклонение по изстрелите направени в горната част на листа, чашките не са сортирани (кога ли съм ги и сортирал ???) RWS SF нестабилна упора - пушката е подпряна на лоста за зареждане в една точка на една тракторна гума(която е подпряна на стълб), а аз съм седнал, а за упора на ръцете ми съм използвал единствено краката ми, дано съм обяснил позата не е много удобна но е относително стабилна. Този резултат не е от най-добрите ми и от ФТ поза на такава дистанция си правя такива групи , а в подходящи условия и на 40 метра ги вкарвам под 20 мм ако се случат добри чашки - та за среден клас пушка си смятам, че е повече от достатъчно това което съм показал и не желая повече, за тези пари толкова :cool: . Един ден ще си взема JSB-та и ще видя с тях пък какво ще стане :rambo: :D всеки знае че и най-добрата пушка не стреля много добре с какви да е чашки, камо ли евтините пушки ;)
 

Attachments

  • IMG_0505.JPG
    IMG_0505.JPG
    640.4 KB · Прегледи: 246

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Най-накрая си взех JSB от тези http://www.pushka.eu/product/Сачми-въздушно-оръжие_JSB-Diabolo-Exact-Jumbo-5.5-250 в неделя като се прибрах от Пловдив реших да ходя да пострелям, но пробвах да направя само една една група с JSB-тата(след като прекарах 10-на чашки през цевта предварително) и на 38 метра направих група от 17мм от 5 изстрела :yahoo: ^-^ от ФТ поза но си опрях гърба на стена за по стабилна упора, че бях слънчасал и уморен от съботното състезание и се спрях след това да не ги пилея напразно, когато имам време и възможност ще пострелям бенчрест смятам че резултатите ще са много добри щом още от 1-я път успях да ги събера така направо съм очарован от качестото и точноста им, ще видим и bor1968 какво ще покаже той също си взе от тях за проба в Пловдив, Благодаря за предоставената възможност още веднъж на Тихомир, че ни уреди да си вземем на тънка цена тези чашки, както и на момчето което ги докара :bravo: :cheers:
 

vanko

Редовен Потребител
soundmax написа:
но пробвах да направя само една една група с JSB-тата(след като прекарах 10-на чашки през цевта предварително) и на 38 метра направих група от 17мм от 5 изстрела :yahoo: ^-^

Любо,ще ти станат любими чашки,със сигурност :yes:
 

andi

Редовен Потребител
Трябва да пробвате и jsb джъмбо експрес 0.92гр - номалното 1.03гр може да е малко тежко .
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
andi прав си трябваше и от тях да взема, ама пуста му глава не мислех много адекватно точно тогава реших 1.03 гр да взема, че се доближават до RWS SF с които стрелям сега, но JSB дават по изправена траектория сравнено с RWS едва ли е новост това което казвам, пък и влизат малко по-плътно и мазно в цевта и от това може (даже със сигурност) и малко по-висока скорост да дават :) следващите които ще взема със сигурност ще са jsb джъмбо експрес 0.92 гр.
vanko написа:
soundmax написа:
но пробвах да направя само една една група с JSB-тата(след като прекарах 10-на чашки през цевта предварително) и на 38 метра направих група от 17мм от 5 изстрела :yahoo: ^-^

Любо,ще ти станат любими чашки,със сигурност :yes:
Те ще ми станат любими, ама не и на джоба ми ;) ще си направя тестовете и може би само за състезания ще си ги взимам :cheers:
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
От днес мишенката, тези чашки да не са със самонасочване ;) Стрелбата е от ФТ поза на 38 метра - 4 мишенки с групи по 5 изстрела при наличие на вятър на пориви с променлива сила. В 4-та група много по-силно духна на 2 пъти и повторих изстрелите и отидоха в центъра (черната точка) при лек вятър. Чашките са много по-стабилни при вятър сравнение с RWS SF направо получих душевна ерекция днес след група номер 3 ;) ;) ;). Който се съмнява в точността на пушката си наистина няма по-добра проверка от проба с тези чашки :crazy: :cheers:
 

Attachments

  • BAM 40 JSB.JPG
    BAM 40 JSB.JPG
    644.6 KB · Прегледи: 243

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Момчета, има ли някой от вас, който има БАМ 40 и не я ползва ?? В смисъл да му е за продаване ??? Не пускам в темата Купува/Продава, зашото мисля че тук първо да питам... После там..
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
lynx написа:
Всичко се продава, въпросът е за каква цена?

Е, със сигурност няма да е над цената на нова предполагам :):) Пък и много зависи - от пушка до пушка има голяма разлика :)
 

lynx

Редовен Потребител
Мисля че Бам-40 нова трудно ще се намери, поне в София не съм ги виждал по магазините.
 
Нагоре