ХS-BAM 40 както и AA TX200 и AA Pro Sport

bor1968

Потребител
За мен това е най-добрата пружинна пушка, налична на нашия пазар. Не много силна, но достатъчно /действителна скорост с еднограмова чашка 220 м/с /. Перфектния спусък, фиксираната цев и незначителния откат я правят я правят една приятна и прецизна пушка. Това е и пушката, която най-лесно се разглобява и поддържа.
 

Termina4

Потребител
Re: ХS-BAM 40

подходяща пружина за смяна на бам 40 с какво заменяте счупините
 
A

Anonymous

Гост
Re: ХS-BAM 40

Да, Милен е прав. След като ми се счупи я смених с такава от диана 48-52. Самоче в момента в Дайкан имат за този модел само за отслабената версия пружини. Пружината се реже и ъгълчето се уравнява.
Който поръчва дайканска пружина, да има предвид, че стъпката им е по голяма.
bor1968 написа:
Аз също най сетне счупих оригиналната пружина и днес ми пристигна Дианската. Като премеря 28 витки от Дианската излизат 26 см. Оригиналната пружина при мен с 28 витки бе 21 см. По каталог дават, че е 22,5- 23 см. Явно стъпката при дианските е по-голяма.
та сега се чудя какво да правя :?: Като я отрежа на 28 витки тези 5см. в повече как ли ще се отразят :?:
Режа пък ще видия какво ще се получи. Ако не ми хареса лесно ще я скъся още :D .

Ако се отреже на дължина колкото оригиналната, витките са по-малко и скороста пада. За да се запази скороста е добре да се остави с около 4 см. по-дълга от оригиналната.
За съжаление оригинална пружина за тази пушка най-вероятно няма на БГ пазара. Аз поне не открих. От Сотис ми казаха, че до края на годината ще внесат, но май само си обещават :mad:. До момента нямат :pardon:.
 

bor1968

Потребител
Re: ХS-BAM 40

Честито. Надявам се че ще останеш доволен. Ето и схемата за разглобяване на оригинала АА ТХ200. Като се изключи че болтовете се развиват с шестограм всичко друго е същото. http://users.skynet.be/mario.severi/air ... strip.html.
Ето и една снимка:
009138810-big.jpg

Не знам защо, но нещо в последно време не ми се получава при качването на снимки.

П.С. от CDman , просто трябва да използваш URL-а посочен долу в ляво - то си пише URL :)
 

cdman

Администратор
Re: ХS-BAM 40

Като гледам цената от 309лв много се замислям - единственото което ме притеснява е все пак е пружинна пушка , та въпрос към имащите пушката - струва ли си да си я купя ей така за кефа да имам пружинка от тоя клас ? И по важното в кой калибър , предполагам че тези в Сотис ще бъдат 5.5мм , каква е началната скорост в този калибър ?
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Re: ХS-BAM 40

ако си взема втора б40,ще е 4,5.веднага ще я отворя,ще и полирам цилиндъра,ще разкарам и двата предпазителя,ще и сложа дианска пружина,срязана за 16J енергия,ще настроя спусъка,ще сложа липърс 3-9х32 AOMDTS TS на нисък моноблок и ще имам конкурентна фт-пуцалка
 

cdman

Администратор
Re: ХS-BAM 40

Именно аз за 4.5мм нещо се блазня ама дали има такъв калибър по нашите магазини ?
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Re: ХS-BAM 40

cdman написа:
Именно аз за 4.5мм нещо се блазня ама дали има такъв калибър по нашите магазини ?
съмнявам се 4,5 да има в бг.поне в тоя и другите форуми 40-ките са все 5,5,и са добри и в този калибър,но...,абе чарът на тая пушка е в добрият спусък и прикладистост-не ти се ще да я изпускаш от ръце,невероятно прикладване.
 

bor1968

Потребител
Re: ХS-BAM 40

@luft9waffe
чарът на тая пушка е в добрият спусък и прикладистост-не ти се ще да я изпускаш от ръце,невероятно прикладване.

Ще допълня към това и минималния откат. Не съм стрелял с друга ПП с пружина на която отката да е толкова неусезаем :yahoo:
 
A

Anonymous

Гост
Re: ХS-BAM 40

Лично аз съм 190/100 кг. и пушката ми идва малко възкъса , приклада -също.
Зарежадането е усложнено от наличието на два предпазителя.
В Калибър 5,5мм точността на пушката е съизмерима с тази на Комета 400 - установено експириментално. :)
Спусакът наистина е невероятен , откат практически липсва, чувствителна е откъм муниции - ФТТ.
 
A

Anonymous

Гост
Re: ХS-BAM 40

Аз колега съм в същата категория. :bravo: :bravo: :bravo:И на мен приклада ми идва малко къс , но ще поработим по въпроса ???.Все ще измисля нещо. ???Иначе пушчицата ми харесва,ама ще видя утре при прострелката. ;)
 

bor1968

Потребител
Re: ХS-BAM 40

alexander написа:
Лично аз съм 190/100 кг. и пушката ми идва малко възкъса , приклада -също.
Аз съм 186см и ми е добре :). Всичко е въпрос на привикване. Имам и Б21 и отначало и на мен ми се струваше късичък приклада на Б-40, но после свикнах. Сега ми е супер.

alexander написа:
Зарежадането е усложнено от наличието на два предпазителя.
Много са си добре предпазителите и особено този който не дава на лоста за зареждане да се връща. При Б 3-1, където няма такъв предпазител съм виждал смазани пръсти :eek:.

alexander написа:
чувствителна е откъм муниции - ФТТ.
Моята е всеядна /харесва всякакви чашки/ :yahoo:. Дори като съм си правил тестове, не откривам разлика между ФТТ и прохънтър. От известно време ползвам най-вече прохънтър, хем са достъпни и евтини, хем се държат добре.
 
A

Anonymous

Гост
Re: ХS-BAM 40

Проблемът при китайските пушки е , четрябва да случиш на бройка.
Радвам се е за теб - изглежда имаш късмет.
И деиствително смятам , че БАМ 40 е най-дорото от китайските въздушни пушки.
 

bor1968

Потребител
Re: ХS-BAM 40

Най вероятно ще трябва малко да постреля, за да ,,поулегне" пружината и после ще има и групи и дупка в дупка ;).

П.П. Въпреки това е добре да сподели първи впечатления :).
 
A

Anonymous

Гост
Re: ХS-BAM 40

При прострелка и настройка на оптиката на 25 м в 2см диаметър точка понастроих я 3 от 4 влизат в точката,но това е в закрито помещение.На открито не бях толкова добре,но още не съм и свикнал,иначе ми хареса пушката как се държи,но трябва още много стрелба. :rambo: :rambo: :rambo:За постигнатите първоначални скорости колегата bor1968 ще каже,аз съм му изпратил резултати от замерването днес. :bravo:
 

bor1968

Потребител
Re: ХS-BAM 40

Скоростите са добре :). Мисля, че е в рамките на нормалното, щом ти дава с еднограмова чашка /промагнум/ над 200 м/с. Всички пушки от този клас дават м-у 200-220 м/с с такава чашка. При гамо 440, ЦФХ, комета 400 положението е подобно. При две пушки от един модел, в скороста ще има разлика 10, понякога и до 20 м/с. Рядко при ПП пушките ще се намерят две бройки, които да дават еднакви скорости. Дори при хвалените Комети-400 скороста с такава чашка е в границите на 200 до 220 мс. Тези от компак версията с надулника са около 200м/с, а тези, които са без надулник - малко повече.
При Б-40 явно пружината е от по-твърд материал и държи скороста до последно. Докато искпанските пружини са от по мек материал и скороста след известна експлоатация, доста варира. То две добри, няма и някои притежатели но Б-40 изреваха ,че пружината им се е счупила още на около 1000 изстрела. Докато испанските пружини, макар - омекнали и изкривени изкарват много повече.
Въпроса е какво предпочиташ? Пружината ти да кара до 3000 изстрела с постоянна скорост. Или да кара 6000 като половината от тях са мнногооооооооо далеч от първоначалната т.е. падат доста под 200м/с.
Мисля, че избора ти е много добър и ще си доволен от придобивката, още повече, че е на прИмоция ;). Другото, което ще те посъветвам е да стреляш с прохънтър, а не с промагнум. Най-добре за пушката са ФТТ и прохънтър. Като се изключи, че при прохънтъра има по някоя нестандартна бройка, която дава отриви са не по-лоши. Дори на по-големи дистанции се държат малко по-добре от ФТТ. Като се има предвид твърдението, че всяка пушка/цев/, харесва различни чашки, всеки сам прави избора си. Въпреки това не мисля, че тези чашки са универсални, за този клас пушки и въпреки, че съм стигнал до този извод, не аз съм открил топлата вода :pardon:.
П.П. Гамо мач също стават, но до 40 метра /въпреки, че съм ги ползвал и улучвал и на по-големи дистанции/.
 
A

Anonymous

Гост
Re: ХS-BAM 40

След като улегне пружината 260 м. сек .няма начин да не прави .И въобще някой още съмнява ли се във възможностите на китайците!
 

bor1968

Потребител
Re: ХS-BAM 40

Ммммммммммда, не изглежда зле. Като гледам данните, няма да е най-мощен- дават го да е силен колкото един Хатсан 125. Мощноста и точноста също не се водят ръка за ръка, но ако са копирали добре Диана 350 ще е чудесно.
 

bor1968

Потребител
Re: ХS-BAM 40

Монтанския отбор се сдоби с още една Б-40. Щастливия собственик е badiri, а днес бе бойното и кръщение. Пушката е супер, почти безоткатна и също с перфектен спусък :yes:. С прохънтър даде 220,7 м/с. Просто не виждам какво повече може да се желае от нея. Още веднъж затвърди факта, че е една от най-добрпите ПП пушки. Мога да кажа, че е най-добрата за момента пружинка на БАМ ^-^, на която също не и е необходима каквато и да е доработка за да е една чудесна ПП пушка :yahoo:.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Re: ХS-BAM 40

andro_e написа:
След като улегне пружината 260 м. сек .няма начин да не прави .И въобще някой още съмнява ли се във възможностите на китайците!
ами във възможностите на китайците не се съмнявам ;),по-скоро диана350маг е едно яко изхвърляне от страна на германците в отговор на гамо1250.единствената пушка,за която съжалявам,че съм си дал парите,макар че я взех почти два пъти по-евтино от дайканската оферта.вече 3 години стои в шкафа разпарчедисана и чака нова пружина и маншет.царува едно лято и една есен,даде 15-тина фазана,докато се усетя,че субмагнумите са достатъчни и далеч по-ефективни от тая дълга и неудобна сопа
 
Нагоре