Re: ХS-BAM 40
Скоростите са добре

. Мисля, че е в рамките на нормалното, щом ти дава с еднограмова чашка /промагнум/ над 200 м/с. Всички пушки от този клас дават м-у 200-220 м/с с такава чашка. При гамо 440, ЦФХ, комета 400 положението е подобно. При две пушки от един модел, в скороста ще има разлика 10, понякога и до 20 м/с. Рядко при ПП пушките ще се намерят две бройки, които да дават еднакви скорости. Дори при хвалените Комети-400 скороста с такава чашка е в границите на 200 до 220 мс. Тези от компак версията с надулника са около 200м/с, а тези, които са без надулник - малко повече.
При Б-40 явно пружината е от по-твърд материал и държи скороста до последно. Докато искпанските пружини са от по мек материал и скороста след известна експлоатация, доста варира. То две добри, няма и някои притежатели но Б-40 изреваха ,че пружината им се е счупила още на около 1000 изстрела. Докато испанските пружини, макар - омекнали и изкривени изкарват много повече.
Въпроса е какво предпочиташ? Пружината ти да кара до 3000 изстрела с постоянна скорост. Или да кара 6000 като половината от тях са мнногооооооооо далеч от първоначалната т.е. падат доста под 200м/с.
Мисля, че избора ти е много добър и ще си доволен от придобивката, още повече, че е на прИмоция

. Другото, което ще те посъветвам е да стреляш с прохънтър, а не с промагнум. Най-добре за пушката са ФТТ и прохънтър. Като се изключи, че при прохънтъра има по някоя нестандартна бройка, която дава отриви са не по-лоши. Дори на по-големи дистанции се държат малко по-добре от ФТТ. Като се има предвид твърдението, че всяка пушка/цев/, харесва различни чашки, всеки сам прави избора си. Въпреки това не мисля, че тези чашки са универсални, за този клас пушки и въпреки, че съм стигнал до този извод, не аз съм открил топлата вода

.
П.П. Гамо мач също стават, но до 40 метра /въпреки, че съм ги ползвал и улучвал и на по-големи дистанции/.