ХS-BAM 40 както и AA TX200 и AA Pro Sport

Дискусия в 'Пружинна Пневматика' започната от bor1968, 6 Октомври 2008.

 1. bor1968

  bor1968 Потребител

  Публикации:
  1,611
  от:
  Монтана
  За мен това е най-добрата пружинна пушка, налична на нашия пазар. Не много силна, но достатъчно /действителна скорост с еднограмова чашка 220 м/с /. Перфектния спусък, фиксираната цев и незначителния откат я правят я правят една приятна и прецизна пушка. Това е и пушката, която най-лесно се разглобява и поддържа.
   
 2. Termina4

  Termina4 Потребител

  Публикации:
  879
  от:
  Сопот
  Re: ХS-BAM 40

  подходяща пружина за смяна на бам 40 с какво заменяте счупините
   
 3. Anonymous

  Anonymous Гост

  Re: ХS-BAM 40

  Да, Милен е прав. След като ми се счупи я смених с такава от диана 48-52. Самоче в момента в Дайкан имат за този модел само за отслабената версия пружини. Пружината се реже и ъгълчето се уравнява.
  Който поръчва дайканска пружина, да има предвид, че стъпката им е по голяма.
  Ако се отреже на дължина колкото оригиналната, витките са по-малко и скороста пада. За да се запази скороста е добре да се остави с около 4 см. по-дълга от оригиналната.
  За съжаление оригинална пружина за тази пушка най-вероятно няма на БГ пазара. Аз поне не открих. От Сотис ми казаха, че до края на годината ще внесат, но май само си обещават :mad:. До момента нямат :pardon:.
   
 4. bor1968

  bor1968 Потребител

  Публикации:
  1,611
  от:
  Монтана
  Re: ХS-BAM 40

  Честито. Надявам се че ще останеш доволен. Ето и схемата за разглобяване на оригинала АА ТХ200. Като се изключи че болтовете се развиват с шестограм всичко друго е същото. http://users.skynet.be/mario.severi/air ... strip.html.
  Ето и една снимка:
  [​IMG]
  Не знам защо, но нещо в последно време не ми се получава при качването на снимки.

  П.С. от CDman , просто трябва да използваш URL-а посочен долу в ляво - то си пише URL :)
   
 5. cdman

  cdman Администратор Модераторски Екип

  Публикации:
  1,490
  от:
  София
  Re: ХS-BAM 40

  Като гледам цената от 309лв много се замислям - единственото което ме притеснява е все пак е пружинна пушка , та въпрос към имащите пушката - струва ли си да си я купя ей така за кефа да имам пружинка от тоя клас ? И по важното в кой калибър , предполагам че тези в Сотис ще бъдат 5.5мм , каква е началната скорост в този калибър ?
   
 6. luft9waffe

  luft9waffe Редовен Потребител

  Публикации:
  1,780
  от:
  русе
  Re: ХS-BAM 40

  ако си взема втора б40,ще е 4,5.веднага ще я отворя,ще и полирам цилиндъра,ще разкарам и двата предпазителя,ще и сложа дианска пружина,срязана за 16J енергия,ще настроя спусъка,ще сложа липърс 3-9х32 AOMDTS TS на нисък моноблок и ще имам конкурентна фт-пуцалка
   
 7. cdman

  cdman Администратор Модераторски Екип

  Публикации:
  1,490
  от:
  София
  Re: ХS-BAM 40

  Именно аз за 4.5мм нещо се блазня ама дали има такъв калибър по нашите магазини ?
   
 8. luft9waffe

  luft9waffe Редовен Потребител

  Публикации:
  1,780
  от:
  русе
  Re: ХS-BAM 40

  съмнявам се 4,5 да има в бг.поне в тоя и другите форуми 40-ките са все 5,5,и са добри и в този калибър,но...,абе чарът на тая пушка е в добрият спусък и прикладистост-не ти се ще да я изпускаш от ръце,невероятно прикладване.
   
 9. bor1968

  bor1968 Потребител

  Публикации:
  1,611
  от:
  Монтана
  Re: ХS-BAM 40

  @luft9waffe
  чарът на тая пушка е в добрият спусък и прикладистост-не ти се ще да я изпускаш от ръце,невероятно прикладване.

  Ще допълня към това и минималния откат. Не съм стрелял с друга ПП с пружина на която отката да е толкова неусезаем :yahoo:
   
 10. Anonymous

  Anonymous Гост

  Re: ХS-BAM 40

  Лично аз съм 190/100 кг. и пушката ми идва малко възкъса , приклада -също.
  Зарежадането е усложнено от наличието на два предпазителя.
  В Калибър 5,5мм точността на пушката е съизмерима с тази на Комета 400 - установено експириментално. :)
  Спусакът наистина е невероятен , откат практически липсва, чувствителна е откъм муниции - ФТТ.
   
 11. Anonymous

  Anonymous Гост

  Re: ХS-BAM 40

  Аз колега съм в същата категория. :bravo: :bravo: :bravo:И на мен приклада ми идва малко къс , но ще поработим по въпроса ???.Все ще измисля нещо. ???Иначе пушчицата ми харесва,ама ще видя утре при прострелката. ;)
   
 12. bor1968

  bor1968 Потребител

  Публикации:
  1,611
  от:
  Монтана
  Re: ХS-BAM 40

  Аз съм 186см и ми е добре :). Всичко е въпрос на привикване. Имам и Б21 и отначало и на мен ми се струваше късичък приклада на Б-40, но после свикнах. Сега ми е супер.

  Много са си добре предпазителите и особено този който не дава на лоста за зареждане да се връща. При Б 3-1, където няма такъв предпазител съм виждал смазани пръсти :eek:.

  Моята е всеядна /харесва всякакви чашки/ :yahoo:. Дори като съм си правил тестове, не откривам разлика между ФТТ и прохънтър. От известно време ползвам най-вече прохънтър, хем са достъпни и евтини, хем се държат добре.
   
 13. Anonymous

  Anonymous Гост

  Re: ХS-BAM 40

  Проблемът при китайските пушки е , четрябва да случиш на бройка.
  Радвам се е за теб - изглежда имаш късмет.
  И деиствително смятам , че БАМ 40 е най-дорото от китайските въздушни пушки.
   
 14. bor1968

  bor1968 Потребител

  Публикации:
  1,611
  от:
  Монтана
  Re: ХS-BAM 40

  Най вероятно ще трябва малко да постреля, за да ,,поулегне" пружината и после ще има и групи и дупка в дупка ;).

  П.П. Въпреки това е добре да сподели първи впечатления :).
   
 15. Anonymous

  Anonymous Гост

  Re: ХS-BAM 40

  При прострелка и настройка на оптиката на 25 м в 2см диаметър точка понастроих я 3 от 4 влизат в точката,но това е в закрито помещение.На открито не бях толкова добре,но още не съм и свикнал,иначе ми хареса пушката как се държи,но трябва още много стрелба. :rambo: :rambo: :rambo:За постигнатите първоначални скорости колегата bor1968 ще каже,аз съм му изпратил резултати от замерването днес. :bravo:
   
 16. bor1968

  bor1968 Потребител

  Публикации:
  1,611
  от:
  Монтана
  Re: ХS-BAM 40

  Скоростите са добре :). Мисля, че е в рамките на нормалното, щом ти дава с еднограмова чашка /промагнум/ над 200 м/с. Всички пушки от този клас дават м-у 200-220 м/с с такава чашка. При гамо 440, ЦФХ, комета 400 положението е подобно. При две пушки от един модел, в скороста ще има разлика 10, понякога и до 20 м/с. Рядко при ПП пушките ще се намерят две бройки, които да дават еднакви скорости. Дори при хвалените Комети-400 скороста с такава чашка е в границите на 200 до 220 мс. Тези от компак версията с надулника са около 200м/с, а тези, които са без надулник - малко повече.
  При Б-40 явно пружината е от по-твърд материал и държи скороста до последно. Докато искпанските пружини са от по мек материал и скороста след известна експлоатация, доста варира. То две добри, няма и някои притежатели но Б-40 изреваха ,че пружината им се е счупила още на около 1000 изстрела. Докато испанските пружини, макар - омекнали и изкривени изкарват много повече.
  Въпроса е какво предпочиташ? Пружината ти да кара до 3000 изстрела с постоянна скорост. Или да кара 6000 като половината от тях са мнногооооооооо далеч от първоначалната т.е. падат доста под 200м/с.
  Мисля, че избора ти е много добър и ще си доволен от придобивката, още повече, че е на прИмоция ;). Другото, което ще те посъветвам е да стреляш с прохънтър, а не с промагнум. Най-добре за пушката са ФТТ и прохънтър. Като се изключи, че при прохънтъра има по някоя нестандартна бройка, която дава отриви са не по-лоши. Дори на по-големи дистанции се държат малко по-добре от ФТТ. Като се има предвид твърдението, че всяка пушка/цев/, харесва различни чашки, всеки сам прави избора си. Въпреки това не мисля, че тези чашки са универсални, за този клас пушки и въпреки, че съм стигнал до този извод, не аз съм открил топлата вода :pardon:.
  П.П. Гамо мач също стават, но до 40 метра /въпреки, че съм ги ползвал и улучвал и на по-големи дистанции/.
   
 17. Anonymous

  Anonymous Гост

  Re: ХS-BAM 40

  След като улегне пружината 260 м. сек .няма начин да не прави .И въобще някой още съмнява ли се във възможностите на китайците!
   
 18. bor1968

  bor1968 Потребител

  Публикации:
  1,611
  от:
  Монтана
  Re: ХS-BAM 40

  Ммммммммммда, не изглежда зле. Като гледам данните, няма да е най-мощен- дават го да е силен колкото един Хатсан 125. Мощноста и точноста също не се водят ръка за ръка, но ако са копирали добре Диана 350 ще е чудесно.
   
 19. bor1968

  bor1968 Потребител

  Публикации:
  1,611
  от:
  Монтана
  Re: ХS-BAM 40

  Монтанския отбор се сдоби с още една Б-40. Щастливия собственик е badiri, а днес бе бойното и кръщение. Пушката е супер, почти безоткатна и също с перфектен спусък :yes:. С прохънтър даде 220,7 м/с. Просто не виждам какво повече може да се желае от нея. Още веднъж затвърди факта, че е една от най-добрпите ПП пушки. Мога да кажа, че е най-добрата за момента пружинка на БАМ ^-^, на която също не и е необходима каквато и да е доработка за да е една чудесна ПП пушка :yahoo:.
   
  Иван Димов харесва това.
 20. luft9waffe

  luft9waffe Редовен Потребител

  Публикации:
  1,780
  от:
  русе
  Re: ХS-BAM 40

  ами във възможностите на китайците не се съмнявам ;),по-скоро диана350маг е едно яко изхвърляне от страна на германците в отговор на гамо1250.единствената пушка,за която съжалявам,че съм си дал парите,макар че я взех почти два пъти по-евтино от дайканската оферта.вече 3 години стои в шкафа разпарчедисана и чака нова пружина и маншет.царува едно лято и една есен,даде 15-тина фазана,докато се усетя,че субмагнумите са достатъчни и далеч по-ефективни от тая дълга и неудобна сопа
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена