За да се белят яйцата , след като са сварени трябва веднага да се изцеди горещата вода и да се залеят със студена , може и няколко пъти . Ако и тва не помага(а би трябвало) има друг лесен и бърз трик. Режете на половина с нож и после с лъжица по черупката отвътре изгребвате половинките .
Тази салата става много свежа и с пресен лук. Добавете и качествена майонеза и черен пипер и става и за предястие . Също перфектна става и със сос Айоли (Майонеза , чесън , черен пипер , горчица и мноооого магданоз на ситно. Ако имате гости , може да фаршировате яйцата . Вадят се жълтъците и се смачкват на крем , заедно с неща които харесвате (майонеза , сирене , подправки ) и с шприц ги пълните обратно в половинките белтък като розички.
...........
Празът е много свеж през зимата и най-вероятно всеки си прави салата с праз и лютеница или домати от консерва . Отдавна обаче си имаме вече и други зеленчуци целогодишно , та ...домати от консерва + краставица като за таратор + лук на ситно + зехтин , сол , черен пипер и малко захар , правят чудесно гаспачо , с което ще оберете точките през зимата
...........
Жената преди дни се обърка нещо и ..........купила цвекло вместо ряпа . Половината стана на перфектен борш и +заквасена сметана изчезна бързо , а другата половина стана на една сладко кисела салата която знам от руснак.
Сварено цвекло на кубчета , кисели краставички и кисело зеле на ситно , колбас и варени картофи като за руска салата + олио, сол и черен пипер. Има вариант и с лук , но на другият ден е кофти. Не моЕ се запре човек.
пп
Яйца залети със сос тартар също са убиец и са ми любими . Обикновено след Великден , така ги "разкарвам" ако са останали.