Ми да вземе да се научи баща му
Сушито си е долу-горе редене на продукти.Един вид , подредена салата
. Не е нещо сложно .След 2-3 опита ще стане добре.
Ще помагам ако трябва.
Наздраве Петко
--------------------------------------------------
Иначе да споделя и някои нови преживелици.
Първо........в Кауфланд често пускат замразен гръцки сафрид.Въпреки силно предубеденото ми мнение към замразената риба , вече няколко пъти вземах и беше перфектен.Като пресен.Ако залежава по складовете обаче не се знае до кога ще е такъв.Та който го обича , може да го пробва.
Второ..........голямо дърво гризнах с една глава от Тлостолоб.Предният път ми дадоха една за чорба не много голяма (даже малка направо) но с част от "врата" .Извадих голяма купа с месо от нея , дори се впечатлих.
Носи жената онзи ден друга (разни рибари постоянно ми пълнят фризера) голяма колкото .......свинска.
.Викам и : луда ли си ?От тва ще излязат 3-4 кг месо.Кво ще го правя?(Дарителите искаха супа).Заедно с нея още 2 торби "ребра " (според нея).Чудех се как да подходя към мат'риала
и най-лесно ми се видя да я опека във фурната , обезкостя и тогава в чорбата . Мислех да я пека права ,но.........не се събра така във фурната.
Сложих я легнала.(Супата от тази риба , а и други мазни винаги я правя без бульона.Много силен и мазен и неприятен става и винаги ползвам само месото).Пекох я 2 часа
след кето не издържах и погледнах резултата.Резултата...............никакъв.
Хванах голям нож и я парчетосах.Вече бе към 22 ч. вечерта и.............
баси майката , в тъпата тиква няма месо
2 огромни очи , огромни мазни хриле , огромни кости като от челюсти на тревопасно и..............2 лъжички месо на темето отгоре .Няма и за половин чорба даже , а аз бях нагласил най-голямата тенджера.Добре , че бяха "ребрата" (разбирай гръбнак) , та спасих положението.
Та..........не повтаряйте грешката ми .3 часа готвене на огромна глава и накрая ползвах от нея само 1%
цяла тава с камарата боклуци директно от фурната отидоха в кофата.
-----------------------------------
Тези дни имах гости , и исках да спретна ребърцата с меда и сусама , но............за беда не намерих подходящи и смених рецептата с пилешки крилца. Също обраха точките