Хапване, пийване, кой какво обича и как го прави

DANNY

Редовен Потребител
Тая сготви за едно 35 членно китайско семейство.
По-добре да бе го забъркала във ваната а не в този "малък" леген :)
 

Filins

Потребител
Печено цяло пиле в тенекия. :crazy: :cheers: Номера е, че се овкусява и се надява върху (в случая) малка бутилка от Швепс пълна с вода. Виждал съм и други вариации по темата: върху бирена бутилка пълна с бира и върху кенче с бира! :crazy: :cheers: :p В последните 2 случая от бирата се изпиват/изливат ( :eek:) 30% преди да се надeне пилето (указанието е според един руски форум) :p, а на братята, кат стане дума за пиене и ядене, може да се вярва! ;) :crazy: :cheers:
Умерен огън със съчки и точно 45 мин. Явно времето е получено емпирично, защото няма визуален контакт с матряла :p, ама така казаха хората и ние го изпълнихме точ в точ, без да разсъждаваме много-много. :p
Снимките са правени лично от мен. Мястото - поляна до реката над г. Сърница (яз. Доспат), средата на август 2013 г. :cheers:
P.S. От тогава издирвам тенекии от сирене, ама без успех :wall: Офроудаджиите и те набутали схемата, даже един и обява е пуснал в техния форум. :wall: Изкупува празни тенекии човека.... ;) :p :cheers:
 

Attachments

  • IMG0139A.jpg
    IMG0139A.jpg
    307.9 KB · Прегледи: 59
  • IMG0141A.jpg
    IMG0141A.jpg
    289.2 KB · Прегледи: 60
  • IMG0144A.jpg
    IMG0144A.jpg
    269.8 KB · Прегледи: 64
  • IMG0147A.jpg
    IMG0147A.jpg
    283.3 KB · Прегледи: 53
  • IMG0148A.jpg
    IMG0148A.jpg
    166.7 KB · Прегледи: 56

Вячеслав

Потребител
Скумрийка.Малко дребничка, но единствената не замразена, която успях да намеря.Рецепта няма Печеш, слагаш върху легло с магданоз и лимон, после покриваш пак с магданоз и лимон и слагаш покриваш с готварско фолио да почине малко.после на масата. :cheers: :cheers:


6651273C.jpg


6651281v.jpg


6651290x.jpg
 

DANNY

Редовен Потребител
Filins написа:
Печено цяло пиле в тенекия. ......................


Да става много хубаво :) НО имам някои забележки, които съм ги описал тук в тази тема:
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=85775&p=1830401#post1830401

Съветвам те да не търсиш тенекия от сирене а кофа от неръждавейка или голям офис пепелник от същия материал, който да може да пригодиш за целта ;)
...или си поръчай някой железар да ти направи нещо такова но само да не е тенекия от сирене!
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Панчо (ТеХНо), внимавай какво правиш на скарата, че да не те снимаме така след 15-20 години

;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Поетът се е аргументирал солдино за това,защо трябва да се пийва по 100-ина грама ракийка вечер:

Когато пукна, аз няма да умра
и свежа ще остане мойта кожа.
Защото спирта който съм изпил
не ще ми позволи да се разложа.

;) ;) ;)
 

petkof

Редовен Потребител
Народа е направил следната констатация, носеща се от уста на уста!

Бирата е, за пикане
рАкията е, за умирАне
Виното е, ... за е..... ;)

На здраве! :cheers:
 

didarai

Редовен Потребител
Покрай празниците ме използваха .....малко , та да ъпнем темата. ;)
 

Attachments

  • DSC06841.JPG
    DSC06841.JPG
    1.2 MB · Прегледи: 62
  • DSC06845.JPG
    DSC06845.JPG
    525.9 KB · Прегледи: 38
  • DSC06847.JPG
    DSC06847.JPG
    490.8 KB · Прегледи: 48
  • 1533173_646126998766247_91423047_n.jpg
    1533173_646126998766247_91423047_n.jpg
    60.3 KB · Прегледи: 46
  • 1552917_646127455432868_221678349_n.jpg
    1552917_646127455432868_221678349_n.jpg
    135.6 KB · Прегледи: 50
  • 1555699_646127528766194_1018593064_n.jpg
    1555699_646127528766194_1018593064_n.jpg
    139.3 KB · Прегледи: 63

didarai

Редовен Потребител
Ми .............голям шлем :crazy: ...салата с пилешко и риба !
----------
Напред (по-отдавна) бях постнал един може да се нарече , омлет с раци.Индонезийска изпитана рецепта.Намери го.Нищо сложно и ще обереш точките.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Пуйка с уйски (рецепта за мъже) ;) ;) ;)
Продукти: една пуйка около 5 кг (за 6 души) и една бутилка уиски. Необходими са още: сол, пипер, червен пипер, зехтин и тънко нарязана сланина. Приготвяне: Пуйката се намазва със зехтин и се наръсва обилно със сол, пипер и червен пипер. Покрива се със сланината и се връзва. Фурната се подгрява до 200°C. Наливате си една чаша уиски и я изпивате за кураж. Поставяте пуйката в една тава и я бутвате във фурната. След това си наливате бързо още две чаши уиски и пиете за сполука. След 20 мин поставяте термостата на 250°C, да бръмчи здраво печката. Наливате си още три чаши уиски. ... След охоло шас отварте, обръщте и глеееаш печенто. Фащте шишето и с сипваш няколк глътк. След ощ едн шас фниматлно залитат към печката и обръщт пуйкта. Внимайте дан си згорит ръцет н шибанта врата. Сипвашс ощ едно уйск и така? Пуйкт ощ три шас с оставвв фурнат (няа значен колк) и всек дест минът хоиш д пикаеш. Ако мойш, плзиш към фурнт и вадш мисиркт. Ошт една глътк и пак опитвш да измкнш тават. Вдигш пуйкт от земят и внимааш да н паднш на хлъзгъвя под. И да паднш, няа значен, слагш животнт в тават! Спиш. На следващия ден пуйката се яде със студена зелева чорба и аспирин.
 

Evanko

Потребител
Може ли някой да ми каже, какво е цветето долу в дясно, че не знам как се полива?

8hr5.jpg
 

Termina4

Потребител
вчера правих печени ябълки ;)
Вкусни са, приготвят се лесно и помагат за много неща (вдигат самолети и свалят кръвно; подобряват храносмилането и са чудесен вечерен десерт) жените ги обожават :)
Аз издълбавам ябълките от семките, в тях слагам захар, натрошени орехи, бадеми, малко масълце отгоре и поръсвам с канела :crazy:
в микровълновата стават za 5min. аз пека във фурна за 25мин
 

st_beer

Редовен Потребител
Да драсна една рецепта на чеснов сос подобен на майонеза,който слагат в дюнерите по нашия край. На мен лично страшно ми харесва и беше голямо търсене докато ми разкрият тайната как става. Аз обаче мисля да споделя с вас :cheers:

Рецепта:
400 гр варени картофи
100 мл олио
150-200 мл вода (според желанието колко да гъсто)
1 яйце
1/2 ч/л лимонтозу
половин пакетче чесън на прах
сол на вкус

Картофите,водата,лимонтозуто,чесъна се поставят в кухненския робот (кана за разбиване) и се правят на пюре. После се добавя олиото и яйцето и се пуска отново докато стане тип майонеза. Добавя се сол на вкус. Оставя се да си престои около час да си поеме всичко. Върви много с пържени картофи,печено пиле на грил и др. Да ви е сладко :cheers: :cheers:
 

st_beer

Редовен Потребител
hyankov написа:
бел.ред.: това са 1400ккал, не препоръчвам да го изядете с една порция кюфтета ;)
То е само за топване в него. Не е да се изяде на една порция. От тая рецепта излизат две големи кофички като тая от снимката:
 
Нагоре