Соса е един от най-лесните и може би най-вкусния.Почти винаги го правя когато пека месо.
По БК (балкан турист) се води "печен сос" , по дискавърски .......Грейви
.
Грейвито е и с намятани разни зеленчуци , но по принцип всяко месо като се пече , остава кафява (да не е прегоряла и черна че горчи тогава) "коричка" по дъното и стените на тавата.Ако се долива когато трябва с вода , тя не прегаря и накрая остава на мазнина.Стандарта е със запържено или печено брашно , но аз просто изваждам месото , наливам вода в тавата и я слагам на котлона.Като разтвори кафявата вкуснотия , сгъстявам с брашно и подправям с малко ЧП и пикантина ако е безсолен.Накрая бучка прясно масло и всеки ще обере точките.Добре е да се прецеди през гевгир , за да остане гладък. Към всяко месо разбира се става различен , но винаги вкусен.
Успех и добър апетит бай Иване
!
пп
Рулото (Стефани) по стандарт си е с горното , но може да се пълни , кой с квот си иска.
За да е вкусно и да не се разпадне обаче трябва качествена кайма.Аз меся 50:50 свинска и телешка. Като потече бистър сок от него като го натиснеш и е твърдо , след 5-6 мин. е готово.