Аз имах подобен случай в който тотално изтрещях. Първо, че реших и аз да летя в зона забранена за полети, около Народното Събрание. Започнах полета над Александър Невски, след това исках към НС, хотел Радисан и да се върна покрай университета обратно там от където бях излетял. Близко до гроба на Иван Вазов. Тоест трябваше да направя едно малко кръгче. По същия начин бях объркал задаването на височина на полета и задаване на височината при автоматично връщане... В момента в който стигнах Народно Събрание сигналът напълно ми изчезна. Сякаш някой го заглуши Картината върху телефона замръзна и изписа "Няма връзка с аиркрафта" Едва на 150 метра е от мен а връзката се заглуши. Максимално разрешена височина на полет от ГВА 65м (и то при изрично разрешение) което аз естествено нямах. Сигнал никакъв, бях го загубил от поглед и не знаех точното му местоположение и започнах да натискам бутона за връщане. Започна да изписва разни съобщения и каката да ми говори нещо... Загубих 5 минути докато осмисля, че максимално зададената височина на полет е 65м. а аз се опитвам да го върна, като височина на връщане е зададена 100м. ...Докато разбера какво става и от регулирам нещата минаха 5-7-10 минути... ...Едни от най-дългите ми минути в живота... И изведнъж както сигнала бе пропаднал, така се и появи... Видях, че виси над хотел Радисън и си го прибрах ръчно ... Това е клипа който тогава заснех. Вижда се как на моменти дрона застива и нищо не можеш да правиш с него. Пак не бих летял там...