Фейсбук група ВЪЗДУШНИ ПУШКИ

• Автор на темата Автор на темата Gadnqra
  • Начална Дата Начална Дата
Мнооого неприятна история. И на мен ми намерисва на поръчково накисване от друг ремонтиращ пушки "колега". Дано не съм прав.
Реално погледнато, Ники предимно отстраняваше/ремонтираше заводските недомислици по пушки на колегите и ги вкарваше в правилния работен режим. Естествено, който пожелае може пушката му да бъде "по-отпушена" за разкриване на по-високия и потенциал.
Отново законите ни са писани от неандерталци и лаици, и все така и за кой ли път.
Сега за да не сме закононарушители, ако ни изпусне някой о-пръстен на пушките сме принудени да ги носим на ремонт в сервиза за огнестрелно при "майстори", които нямат необходимите познания по пневматика и принципите на работа в ПЦП.
Силно се надявам сагата да приключи по-бързо и колегите да си приберат пушките обратно.
Голямо Браво на Бай Колю, че оказва компетентно съдействие на Ники в този неприятен за него момент.
Но всичко ще отмине и нещата сте си дойдат на място, вярно е че трябват здрави нерви и време но Господ си знае работата! На всекиго спореда заслугите....

Наистина неприятна история.....Знам че дори и след нея, Ники ще продължава да помага на всички!
Апропо, Ники не "ремонтира" и "поправя" пушки и оръжия, а прави ТУНИНГ!!! Това, струва ми се е важно.

Бях при моя КОС - аджия, преди малко. Научих още нещо интересно, което е напълно логично - дори да имаш лиценз, регистрация и работилница, при подобен сигнал, отново подлежиш на същата проверка и процедура :D
Тъкмо щях да кажа че и да имаш документ за курс и квалификация, проверка и обиск, пак могат да ти направят....
И "компетентни" журналисти да напишат, че са иззети 200 боеприпаса - тоест кутийка чашки. Нали знаете - понякога се налага да обясняваш, че нямаш сестра.
Колкото до експертите....мисля, че всеки оръжеен майстор, може да каже, дали с конкретна въздушна пушка може да се изстреля огнестрелен патрон.

Имам един много важен въпрос, който е свързан с темата:
Някой знае ли дали в България има майстори, които участват в създаването, конструирането, разработването и произвеждането на въздушни пушки?

Не знам дали ще помогне,но преди години Металхим бяха пуснали серия български пружинни пушки,би трябвало да са минали през сертифициране и т.н.
Също и в Габрово нали в предприятието на Блазер сглобяват и правят някакви неща за/на Диана,ако някой има контакти

Последна промяна:
Нямаме официално конструирано, произведено и продавано ПЦП, което да е наше производство.
Навремето имаше подобни идеи във форума, за разработка на изцяло наша ПЦП, но се оказа че юридически няма да е лесно заради законови рестрикции и моткане по институции за лицензии.
Същото било, като да станеш произведител на огнестрелно оръжие а там нещата са доста тежки.

И ако не представлява нечия тайна,може да споделиш кой е подал сигнала/клеветата.
Всеки може да е,от недоволен от тунинга клиент до недоволен комшия от вдигания шум от копресори/стрелби ,примерно

Имам един много важен въпрос, който е свързан с темата:
Някой знае ли дали в България има майстори, които участват в създаването, конструирането, разработването и произвеждането на въздушни пушки?
Ако се търси подходящо вещо лице което не е вписано в списъците към съда, не може ли да се посочи по изключения занаятчия (тип Никито) който има инженерно образование ?
Давам такава насока, тъй като ми се запуши Вулкана мой познат който има инженерна мисъл разглоби пушката, отстрани проблема и я зглоби отново. При това не беше пипал друга пушка.
Това е по-добрия вариянт отколкото да се падне наякое вещо лице което е свикнало да прави балистични експертизи за съвпадение на следи по проектили.
Още повече ако има и много пушки от различни марки ще са нужни доста познания.
Сега се сетих и друго нещо. Мой колега е участвал в съвместна международна (почеркова) експертиза. Тъй като в България няма нужната апаратура за извършване на изследването, експертизата се извършва съвместно с чуждестранен екип в който вещото лице участва активно. С получените резултати пише своята експертиза.
Аз мога да съдействам за връзка с турските производители. Имам добра връзка с Huglu, но за Hatsan разбирам, че трудно се върши работа дистанционно. Бях планирал пътуване до Коня за посещение на двете фабрики в края на Май месец.
По примера по-горе може да се вика човек представител от фабриката тук в България.
П.П. - колегата вещо лице (криминалист) е член на групата във фейсбук и следи случая. Ако има нужда свиркайте за помощ там.

Ако се търси подходящо вещо лице което не е вписано в списъците към съда, не може ли да се посочи по изключения занаятчия (тип Никито) който има инженерно образование ?
Чл. 396, ал.(2) от Закон за съдебната власт:
(2) (Доп. - ДВ, бр. 21 от 2014 г.) При необходимост за вещо лице или преводач може да се назначи и специалист, който не е включен в съответния списък.
Може. Кой е Никито? От форума ли е?

нещо тези от полицията не мога да ги разбера за дулна мощ има долна граница от 24 джаула а горна граница никъде не фигурира . как тогава искат да санкционират за това че някой е направил дадена пушка по мощна след като няма критерии за пределна мощност.

нещо тези от полицията не мога да ги разбера за дулна мощ има долна граница от 24 джаула а горна граница никъде не фигурира . как тогава искат да санкционират за това че някой е направил дадена пушка по мощна след като няма критерии за пределна мощност.
Те самите още не са наясно какво и как да направят. Затова още няма повдигнато обвинение. За база на мощността ще вземат това, което производителя е посочил в ТТ данните на съответния модел. След което обвинението, най-вероятно, ще бъде затова, че нашето момче (без да има изкаран курс за оръжейник) е променил фабричната мощност. Без значение дали е надолу или нагоре.
ПП много ми е интересно откъде ще намерят хронограф със сертификат от Агенция по метрология. Защото на мен метрологията ми отказа сертифициране на хронограф.

По тяхната логика значи, всеки собственик на Фх е в кюпа. В момента в който си врътна колелото на пружината или клапана и съм за затвора!
Опазил Господ цев да смениш!
Тя жената ги правеше тези работи....

По тяхната логика значи, всеки собственик на Фх е в кюпа. В момента в който си врътна колелото на пружината или клапана и съм за затвора!
Опазил Господ цев да смениш!
Тя жената ги правеше тези работи....
Ще видим какво ще сътворят.
Но, ако по спецификация мощността на ФХ-са ти е от 40 до 150 джаула, няма грижи.
Тук, според мен, ще се фокусират върху тези модели, които нямат от-до.

Още нещо се сетих - ако ми докарат някакви прехвалени майстори за "вещи лица" аз лично ще им занеса моята Диана 75 (ще я жертвам) и ще ги помоля да и направят пълно разглобяване и сглобяване - пред мен. Ако успеят, в което силно се съмнявам, тогава ще ги призная. Защото не познавам човек в България, който може да я разглоби напълно.

Another thing I thought of - if they bring me some vaunted craftsmen for "experts" I will personally take my Diana 75 to them (I will sacrifice it) and ask them to do a complete disassembly and assembly - in front of me. If they succeed, which I highly doubt, then I will admit them. Because I don't know a person in Bulgaria who can completely disassemble it.
Aз нам 2.

Всеки може да е,от недоволен от тунинга клиент до недоволен комшия от вдигания шум от копресори/стрелби ,примерно
С комшиите нямам никакви проблеми, а и изобщо не съм вдигал сериозен шум. Относно тунинг и настройки, досега не съм имал препирни с колеги.

Според мен опира до данъци - от тяхната гледна точка си изкарал някой лев без да споделиш печалбата с организираната държавна мафиотска система за легален рекет.

Последна промяна:
Back
Нагоре