Фейсбук група ВЪЗДУШНИ ПУШКИ

Gadnqra

Редовен Потребител
Добре дошли, приятели! Вече сме 10 000! Целта е изпълнена - да имаме сериозна група във ФБ, която да популяризира най-добрия форум в България.
 

Attachments

  • Screenshot_20230904_215201_Facebook.jpg
    Screenshot_20230904_215201_Facebook.jpg
    28.5 KB · Прегледи: 44
Последна промяна:

БоянП

Редовен Потребител
Добре дошли, приятели! Вече сме 10 000! Целта е изпълнена - да имаме сериозна група във ФБ, която да популяризира най-добрия форум в България.
10 001!
Заради вас колеги пак си инсталирах фацебук и си активирах профил. Ще се радвам да обменяме инфо в групата! Поздрави!
 

njatanasow

Редовен Потребител
Адаш то хубаво бройката,но има един колега,мисля от София страхотен речник изкара!
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Той няма да е само един. Ники, не се радвай много а внимавай с безбройните олигофрени, не им набутвайте снайперистки мечти, защото скоро заради тях ще сме и на разрешителен режим.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Колеги, групата отново е видима и откриваема. Всеки е добре дошъл, има и чат.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Здравейте, колеги и приятели. Както вече сте разбрали, става въпрос за мен. Бях задържан за 24 часа, по сигнал, че преработвам въздушни оръжия в бойни и в дома ми беше извършена проверка, при която бяха иззети няколко въздушни пушки на колеги, които ми бяха изпратени за настройки и евентуално обслужване. Също така и компресор, бутилка - 12 л, 2 кутии с пружини, 2 хронографа - единият с надулник, бормашина, струг, мобилните ми телефони и пари, придобити от продажбата на семеен имот в град Ямбол. Освен от мен, в цялата страна са иззети за проверка, въздушни пушки, от наши колеги, на които съм помагал. Целта на това е да се провери, какви промени са правени по пушките им. Всеки от членовете на този форум и не само, знае, че не се занимавам с преправянето на въздушни пушки в огнестрелни. В стремежа си да помагам в това хоби, на абсолютно всеки, съм правил всичко публично и открито, за да може всеки да има достъп до информацията, включително и полиция и прокуратура. Няколко пъти съм питал, има ли нужда да изкарам курс за оръжейник, като ми беше отговаряно, че той е за огнестрелно оръжие и не ми трябва. И действително е така - курсът набляга само и единствено на огнестрелното оръжие, а то няма нищо общо с въздушното. Това ме е накарало, да мисля, че в нашия случай, с въздушното оръжие, не е проблем да извършвам такава дейност, популяризирайки хобито и помагайки на колеги. За съжаление, никой не може да каже, как е точно, тъй като в чл. 337 се нареждат огнестрелни, ядрени, биологични оръжия и взривни материали до неогнестрелните оръжия - все едно да сравняваме нож с автомат, или камък с танк. Това показва, какъв ни е законът за въздушното оръжие - такъв няма. Въздушното оръжие не се споменава никъде. Има неогнестрелно и останалите, изброени по-горе. Освен това, никъде не е упоменато, че нямаме право да използваме функциите и възможностите, за най-различни реглажи и настройки, които производителите са направили достъпни и даже рекламират. Много от марките и моделите разполагат с възможности за разнообразни настройки - увеличаване и намаляване на мощност, смяна на калибър, настройка на налягане и т.н. Нас това не ни касае, защото нашият закон е уреден така - под 24 джаула и над 24 джаула. Под 24 дж. не подлежи на уведомяване, над 24 - подлежи. И до там. Дали е 50, 100, или 1000 джаула - ние сме длъжни да уведомим служба КОС и толкова. Това е по сегашния закон и всеки от нас го е спазил.
Вече съм записан за курса за оръжейни майстори и ще го изкарам, докато тече проверката, след което нямам никакво намерение да се отказвам, напротив - ще се занимавам с това професионално, спазвайки всички изисквания на закона и ще продължа да помагам на всеки в нашето хоби.
Искам да се извиня на абсолютно всички колеги и приятели, които пострадаха от тази безпрецедентна за страната ни акция. Ще направя всичко, което зависи от мен, за да приключи това, колкото може по-бързо и пушките на всички да бъдат върнати. Вярвам и че полицията и прокуратурата ще вникнат в детайлите и ще си свършат работата по най-добрия начин.
Относно глупостите, изписани от некомпетентни сайтове и "журналисти" - няма да ги коментирам, видно е, че не могат да бъдат коректни, дори със себе си.
Искам и да благодаря на моя приятел Андрей Желязков за оказаната безценна помощ и на всички вас, за огромната подкрепа, разбиране и доверие!
 
Последна промяна:

sts1969

Редовен Потребител
Ники, мисля че отдавна трябваше да се захванеш професионално с ремонта и тунинга на ВО, може би щеше да избегнеш тези галимации сега. Пожелавам по-скоро да се разреши проблема.
 
Нагоре