ФТ надстрелване - София 28.11.2009г.

BAD TORO

Модератор
ФТКС
С "прискърбие" съобщавам, че решихме да постреляме на 28. 11 2009г. Мястото е на "Бонсови пояни", където се проведе предишното мероприятие:
http://forum.airguns.bg/index.php?topic=716.15
Надстрелването няма да е част от състезаниятя които нашия клуб провежда, но все пак ще се води протокол и ще се излъчи класиране.
Начало 11.00
Регламент:
http://forum.airguns.bg/http://forum.ai ... php?t=.570 , но със следните промени:-
трасе от 30 мишени, което ще се минава два пъти. Поради това няма да има
време един и същи човек да минава трасето с PCP и с пружинка.Всеки сам решава в кой клас ще участва :p
Такса 3лв.
 
A

Anonymous

Гост
Извинявам се, но на такива надстрелвания само членове на БАФТ ли може да участват и присъстват или може и други начинаещи. Например такива като мен дето имат пушцица от месец дали може също да наминат да погледат и ........евентуално да :rambo:
 
A

Anonymous

Гост
т.е. няма проблем да видя за какво става въпрос?

П.С. как точно се стига до тези Бонсови поляни?

гледам дирекшъна и картата но не става ясно каде точно се намира. Виждам че след Горна Баня се стига до някакъв черен път, който е отбивка на пътя и после какво?
 

sir John

Редовен Потребител
ФТКС
kikodt написа:
Извинявам се, но на такива надстрелвания само членове на БАФТ ли може да участват и присъстват или може и други начинаещи. Например такива като мен дето имат пушцица от месец дали може също да наминат да погледат и ........евентуално да :rambo:

Винаги ни е приятно да се срещаме с нови хора, запалени по еъргънинга. Така че не се колебай.

kikodt написа:
т.е. няма проблем да видя за какво става въпрос?

П.С. как точно се стига до тези Бонсови поляни?

гледам дирекшъна и картата но не става ясно каде точно се намира. Виждам че след Горна Баня се стига до някакъв черен път, който е отбивка на пътя и после какво?

И после си на полянката за стрелбите. Със сигурност ще има хора и лесно ще се ориентираш.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
За по-лесно питай в Горна Баня за хотел "На върха". Целия път е асфалтов. Подминаваш го, първи съвсем лек завой в ляво, след това подобен в дясно и отдясно ще видиш огромна поляна, на която по всяка вероятност щом дойдеш ще видиш щъкащи хора по нея.
 
A

Anonymous

Гост
О.К. мерси за светкавичните и изчерпателни отговори :cheers: , ще изиграя един танц за хубаво време за 28-ми, че ще е сефте да съм на такъв вид състезания или нещо такова. Ако всичко е наред живот и здраве ще се радвам да се запознаем на 28-ми пък и ще се опитам да пострелям де :rambo: :D :bravo:
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Една вкусна гатанка за колегите от други региони, които биха гостували на състезанията организирани от софийския ФТ клуб: Записването за състезанията на Бонсови поляни приключва 30 мин. преди обявения началнен час. Ако отидете в последната минута - домакините пак ще ви запишат, но имат тайно наказание, което ще ви запрати далеч назад в класирането. Какво е това тайно софийско наказание?
Наградата за първия верен отговор я знаете - двулитрова шуменско тъмно на първата среща с победителя. Пишете ми отговорите си на ЛС. Моля колегите от София, както и двама-трима колеги от Русе, на които споделих отговора, да си мълчат :write:!
 

tzocho

Потребител
:wall: :wall: :wall: Пропуснах последния ФТ, сега пак се налага, надявам се следващия път да наваксам ;)
simogg, моите адмирации пич, все така ..... с "прискърбие" :cheers:
Пожелавам на всички колеги от Софийската група както и на всички гости да си изкарате добре и много :rambo: :rambo: :rambo: от мен.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Трудна май я нагласих този път моята развлекателна гатанка. Няма отговори до момента ??? Ще дам жокер: тайното "наказание" за гоститe, записали се в последната минута преди съдийския старт, ще прати много от изстрелите им извън убойните зони на мишените.
За трудна гатанка - достойна награда. Заменям биричката за победителя, дал точен и аргументиран отговор с: Покана за безплатно участие в зимна среща В.Търново 2010 - стрелби и нощувка , ако успея разбира се с организацията :).
 

bor1968

Потребител
Архитекта написа:
Записването за състезанията на Бонсови поляни приключва 30 мин. преди обявения началнен час. Ако отидете в последната минута - домакините пак ще ви запишат, но имат тайно наказание, което ще ви запрати далеч назад в класирането. Какво е това тайно софийско наказание?

Повечето от колегите от София са привърженици на обявяването на точни и ясни правила и регламенти преди състезанието и са стриктни в това отношение :yes:. Затова си мисля, че това ,,тайно софийско наказание" не може да бъде истина, защото е в разрез с правилата.
Ако съм познал верния отговор - очаквам безплатно участие на зимната търновска среща или бира ;) :cheers:

ПП. Сори че оспамихме темата :-[.
 

tzocho

Потребител
Архитекта, аз все в последния момент съм се записвал и не се оплаквам - при първото ми участие бях четвърти. Съжалявам, че този път няма да участвам иначе с удоволствие бих те почерпил с биричка, ей така за спорта :cheers: ... и не се вкарвай повече в такива филми ;), който си го може, си го показва!
Още веднъж желая успех на всички участници и да качите снимки! (както винаги де) :)
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Все ще се намери някой да ми счупи кефа. Аз във "филми" не участвам, участвам в състезания, включително и в последното на Софийския ФТ клуб. Пристигнах на Бонсови в последния момент , минута преди старта на състезанието. И като окосих тревата с първите два зачетни изстрела "негостоприемните" колеги от моята тройка - Митака и Бай Иван сами ми предложиха да се върна и да си прострелям пушката, да не би да е мръднала оптиката от пътуването. Прострелях, вдигнах за моя изненада 10 клика и после ги догоних, а Бай Иван лично ми направи компания с протокола да си дострелям пропуснатите позиции.
Жалко за гатанката. Ето отговора: софийското поле е равно и психологически човек няма усещането че е нависоко. Като се добавят обаче и серпентините към Бонсови поляни и се събират ... 800+ метра надморска височина. Спрямо Търново - 550 горница. А това при мен /21J, 5.5/ бяха точно 4 см пропадане на 35м. Затова гостуващи колеги от Русе, Пловдив и Варна, които не дойдат поне 30 мин. по-рано да прострелят пушките си ще бъдат ощетени от "тайното софийско наказание".
Това беше "филма" колега Чочо, да беше ми писал предполагаем отговор на гатанката, вместо да ме пишеш "актьор". Ама то за това се иска първо да предположиш, че човека с който комуникираш няма задни мисли! Май не си влизал скоро във форума, мисля че времето на заяжданията отмина безвъзвратно и заслугата за това е на всички позитивно мислещи съфорумци.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Пламене,пак ме вкарваш в разходи.сега трябва да слагам огромен тумблер за вертикална корекция на новата си 20-80х75 оптика.
и на него да има надписи"русе","бонсови поляни","узана"........
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
@ Архитекта
A в същност това е парадокс. Би трябвало да е обратното. Тоест да имаш не пропадане , а надвишаване.
А иначе за прострелката е задължително да се направи преди старта.
@luft9waffe
Ти ми намери такава( 20-80х75 ) оптика . Тумблера от мен!
 

bor1968

Потребител
Значи и аз съм прав, че не е имало никакво ,,тайно софийско наказание" :yes:. Това твоето си е било живо самонаказание :pardon:.
А за това, че са стриктни не съм напълно прав. Хората са си затворили по едно око, като са те пуснали да си настроиш нерегламентирано пушката ;). Ама няма лошо, освен стриктни правила, трябва да има човещина и удоволствие :cheers:.
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
bai a4o ми обърна внимание, че на по-голяма надморска височина заради по-разредения въздух, буталата на пружинките не могат да осигурят същото налягане и от там се получава по -ниската скорост и "пропадане".Аз не съм много в час с пружинките. Я хората които имат шпо-голям опит с пружики да вземат да се намесят. Някой друг има ли наблюдения върху процеса. Защото заради по-разредения въздух би трябвало и правия изстрел да е по-дълъг, така ,че да се компенсират.
 
A

Anonymous

Гост
Ако не бъркам, в стария форум имаше тема по въпроса.
Имаше доста теоретизиране и хипотези, но без доказателства. Наблюдаваното от Пламен може да се приеме за такова.
Аз лично мисля, че чашките ни не летят с толкова голяма скорост, че плътността на въздуха да окаже осезаемо влияние. От друга страна обаче, намаляването на налягането в пневматичната група определено има своята роля.
Но виж, за ПЦП-тата намаляването на околното налягане би трябвало да се усети точно в предполаганата от теб посока - за повишаване СТП и евентуално по-висока скорост. Даже налягането в резервоара, сравнено с околното, ще се повиши.
 
Нагоре