ФТ Движение "Мускетари"

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Подкрепям напълно написаното от Архитекта.
Аз съм "ЗА" допълване на този текст към нашите правила.

Изниква още един въпрос, голяма част от новодошлите колеги не са знаели, че в коридор от задължителна позиция можеш да измериш дистанциите до мишените от свободна поза, ако терена позволява това.
Нужно ли е това да се допълва в правата ни?
Ако отговора е "да" нека Архитекта го формулира, че това му се отдава. ;)
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
pavloff написа:
Нужно ли е това да се допълва в правата ни?
Аз лично без колебание считам, че не е нужно. Точно за едно състезание новодошлите ще научат почти всички "чалъми". Пък и щом не е забранено от правилника - значи е разрешено.

Предлагам за гласуване още едно допълнение в Правилника ни:

Състезатели неявили се на трасето до сигнала за сбор при съдийската маса за откриване на срещата не се допускат до участие в първи кръг на състезанието.

Мотиви: Участник, явил се в последния момент преди старта не може да мине хронотест и не може да чуе указанията в брифинга, и особено най-важните - акцентите относно мерките за безопасност. Ако желае - изчаква паузата след първи кръг, минава хронотест, получава инструктаж за което се подписва и се включва във втория кръг на състезанието.
 

lynx

Редовен Потребител
Не искам да ви се бъркам, но в Троян състезанието (поради "метео" причини) започна преди обявения час и не може да служи като пример. И "издънката" на Фри-мен не беше точно издънка.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
pavloff написа:
Организаторите имаме желание да изтеглим старта в събота за 11,30 часа вместо за 12 часа с цел да избегнем следобедния дъжд.
Така, че имайте нагласата да дойдите малко по-рано на трасето.
Вероятно ще причиним на някого неудобство, за което се извиняваме.
 

FreeMan

Редовен Потребител
Тъй като бях обсъждан и бе подхвърляно по мой адрес въпросното закъснение... Добре е да се приеме регламент и за промени по състезанията!
Кога и по какъв начин да се правят така че всеки да знае!
И до сега няма корекция на първия пост с всички детайли по състезанието.
Ами не всеки може да чете и следи всички постове и страници.
Най-малкото на заявилите участие може да им се прати ЛС за да е сигурно че знаят.
На първа страница в обявлението на състезанието си пише:
"Първи ден:
От 08,00 - 11,45 часа хроно-тест, прострелка, записване
От 11,45 - 12,00 – откриване и брифинг- Обявяване на правилата и мерките за безопасност при провеждане на мероприятието, които няма да се различават коренно от до сега практикуваните.
Начало на първи кръг 12,00 часа."

Пристигнах 11:20
Записах се платих, прострелях и на трасето бях и започнах в 11:40 като през цялото време ми беше подвиквано, както и на Павел и гледано на криво и коментирано от някои хора...
Навсякъде съм бил предварително.
Сега проверих поста с "желание" за промяна който е ден и половина преди състезанието, първа страница с обявлението си стои непроменена.
Не приемам упреци и подвиквания от когото и да е било!
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
А, то и дявола чат пат чете евангелието ама както му отърва ;)
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Колеги нечленове на ФТ Движение "Мускетари",
Настоящата тема не е дискусионна. Сздадена е да си вършим организационната работа. Светльо неведнъж ни е предлагал отделен скрит подфорум, но ние избрахме да комуникираме тук открито пред вас, както открито правим мероприятията си за ваше и наше забавление. В момента коментираме и гласуваме уточнения в правилата как да се случват нещата занапред. А не как, къде и кога са се случвали досега !. Коментарите ви са излишни и пречат на нашето обсъждане и гласуване.
Специално за Татеос пояснявам: Поради злоупотреба с триене на постове преди години cdman въведе самозаключване на постовете две седмици след тяхното публикуване. Докато стане време за състезанието - пилотният пост за насрочване на мероприятието вече се е заключил. Нито павката за "Балкантрейд", нито аз преди два месеца, когато отмених състезанието "Леденишка пролет" можехме да редактираме пилотните си постове. Е извинявайте, ама заради това, че някой някога си е вършил глупости с триене на публикации аз да тръгна да се моля на модератори - "коригирайте ми поста, че промяням /или отменям/ "... то само това ни е на главата преди състезание. Пък и де да го намеря този модератор ден преди мероприятието /Аз така отмених леденишкото състезание - в събота по обяд с текущ пост в темата, и не видях в неделя някой да не е разбрал и да е дошъл погрешка. Прочели са хората, разбрали са/.
Затова: Първо ще предложим на cdman удължаване срока за самозаключване на постовете до 30 дни с оглед организатори да могат да редактират всичките си постове от момента на обявяване - до деня на провеждане на състезанието. Ако това стане - ще приемем, че промени в дата, час и други указания относно насрочено състезание се отразяват незабавно и в първия пост на съответната тема.
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Чакаме Оги и Станчев да си кажат мненията за двата текста.
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Архитекта написа:
Ако съдбата бъде блогосклонна да събера парички - живот и здраве пожелавам си на Петото юбилейно издание Купа Балкантрейд да съм с 16J комплект. Като скоча от 197 на 240 м/с - пак ще си поприказваме с младоците :p :rambo: !

Радвам се че се реши на тази стъпка :bravo:
Пожелавам ти успех!
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
shstanchev написа:
Пожелавам ти успех!
От твойта клавиатура - право в очите на икономическата криза, Слави :cheers: ! Дано поотпусне малко, пущината :mad: !
Утре ще предложа на cdman удължаване срока за самозаключване на постовете до 30 дни, с мотивите от предходния ми пост :yes:.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
След експедитивната намеса на cdman срокът за самозаключване на постовете е удължен на 36 дни :cheers: !

Приети нови точки и допълнения в Правилника:

А. ПРАВИЛА ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ И ВОДЕНЕ НА СЪСТЕЗАНИЯТА:
І. СЪСТЕЗАТЕЛНО ТРАСЕ
....................................
3. По трасето може да има не повече от 50% мишени с умалени убойни зони. Пределни дистанции: УЗ 15 мм - до 20 метра, УЗ 25 мм– до 35 метра. Когато по мишената се стреля от задължително положение пределните дистанции са: за 25 мм УЗ – 20 метра, за 40 мм УЗ – 40 метра, 15 мм УЗ - не се допуска.
.....................................
ІV. ОБЩИ УСЛОВИЯ:
1. Промени в дата, час и други важни условия относно насрочено мероприятие се обявяват с текущ пост и се отразяват незабавно с корекция в болдван червен шрифт в първия пост от темата за състезанието.


Б. СЪСТЕЗАТЕЛНИ ПРАВИЛА:
І. ЕКИПИРОВКА И ОБОРУДВАНЕ:
1. Без електронни устройства за измерване на дистанции и силата на вятъра. Без допълнителни колани, прикрепящи оръжието към тялото. Допуска се използването на единичен ремък.
.........................................
ІV. ОБЩИ УСЛОВИЯ:
1. Участие в състезание на двама стрелци с една пушка се допуска само при следните условия:
- Резултатите и на двамата не участват в класирането за състезанието и в годишното рейтингово класиране. Точките им се публикуват след края на състезателния списък с указание: "Незачетно участие:"
- И двамата участници заплащат такса участие.
2. Състезатели, неявили се на трасето до сигнала за сбор при съдийската маса за брифинг и откриване на срещата не се допускат до участие в първи кръг на състезанието.



 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Пламен, това с убойните зони е актуализирано.
Нали от там започнах тази тема.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Само синьото, Павка - просто акцент, че не се допуска 15мм УЗ при задължителна позиция.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Извинявам се за закъснението. Разбира се че няма да се цепя от колектива. Въпреки това правилото за закъснение ми се струва прекалено рестриктивно. Разбирам че сте повлияни от случилото се на "Балкантрейд" но се поставям и на мястото на човек, който е спукал гума по път и това го е забавило 30 минути. Ако ми се случи да събирам пари и да отделям свободно време и тренирам усилено за състезание, и после само защото съм дошъл 5 минути по-късно не бъда допуснат, повече няма да стъпя - повярвайте ми. Нека поне да има скобичка, ако участника предварително се обади че ще закъснее МАЛКО по преценка на съдиите да има възможност за допускането му до участие, па макар и незачетно. Говоря за участник, който предварително се е записал, определен е в състезателна двойка, но просто ще закъснее повтарям малко. Така по преценка на съдиите и съгласие на този, с който е определен в двойка, да може да участва. Мисля с до 10 - 15 минути няма да сбърка общото движение по трасето. Давам и пример. Втория ден Рашко се обади че може да му се наложи да закъснее с 5 минути. Разбира се не закъсня, но можеше да закъснее и се обади, което му прави чест че предупреди организаторите. Ако беше закъснял, не знам кой щеше да има очи да му каже че няма да участва във втория кръг. За това говоря. Нека решението бъде взето и каквото и да е то аз ще гласувам с ДА. Просто исках да изразя мнение. :cheers:
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
CaMyPau написа:
Ако ми се случи да събирам пари и да отделям свободно време и тренирам усилено за състезание, и после само защото съм дошъл 5 минути по-късно не бъда допуснат, повече няма да стъпя - повярвайте ми. Нека поне да има скобичка, ако участника предварително се обади че ще закъснее МАЛКО по преценка на съдиите да има възможност за допускането му до участие, па макар и незачетно.
Замислих се внимателно над съображенията на Оги и дори опитах да редактирам и предложа такъв текст "вратичка" към правилото. Но ... не ми се получи. Позицията ми е:
- Ако на мен ми се случи да спукам гума, закъснея и не бъда допуснат - единственото, което ще си помисля е: "Абе аз като толкоз тренирах и събирах пари за това състезание не можах ли да тръгна половин час по-рано, та и гума да спукам пак да пристигна навреме ! ". Търново може да е почти в центъра на България, ама хич не е близо нито за софиянци, нито за асеновградчани, нито за много други наши гости. Личните ми наблюдения от леденишките състезания са, че при обичаен час 11.00 за сбор и брифинг - до 10-10.15 всички гости вече са пристигнали, разтоварили пушките и са на прострелка. Т.е. дошли са час по-рано. Половината от този час да отиде за някакъв проблем по пътя - пак ще успее участникът да си разтовари багажа, да мине хронотест, да се запише и да присъства на откриването.
- Правилото, което коментираме и гласуваме ясно регламентира, че участието на всеки състезател в брифинга е абсолютно задължително. Примери: На Леденик някои от посоките на стрелба са невъзможни за отцепване - винаги акцентирам в брифингите с няколко думи за повишено внимание при тези коридори. На Орешак стреляхме в изоставена сграда - важно беше всичко, което Павката каза при откриването. Радващо е, че на последните ни мероприятия се появиха и съвсем нови колеги, които за пръв път участват в състезание. Ами ако именно на такъв предварително записал се участник му се наложи да мине през "вратичката" на правилото и пропусне брифинга - дали ще е коректно и безопасно спрямо останалите състезатели, които имат опит в спазването на правилата ?
Обобщавам позицията си: придържайки се към народните мъдрости "Петима Петко не чакат" и "Хем му се иска - хем не му стиска" оставам твърдо ЗА правилото в чистия му вид без условности. Личното ми виждане е, че ако ще има скобичка - по-добре да не приемаме такова правило и да си остане както си е било досега: както прецени Водещият - така да постъпи.
Моля Вальо, Павката и Слави за повторни коментари и позиция по тази точка :) .
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
По основните две точки, "пушка-стрелец" и "закъснение за старат" подвърждавам първият им вариант както е записан.
По второстепенните допълнения също съм за.
 
Нагоре