Учредяване на Спортен клуб по стрелба с въздушно оръжие

Всяко зло за добро. Така Николай ще се легализира един вид и дай боже занапред той и другите от форума, които осъществяват подобна дейност бъдат хората към които органите се обръщат за компетентно мнение . А глобата не е сигурна . Изглежда ако има дело ще е прецедент и решението на съда ще е от голямо значение за в бъдеще. Не съм юрист ама май при нас зависи от предишни дела какво е било решението. А в случая съдията е важно как ще изтълкува закона . Може и да прекрати делото знам ли .Това всичко е ако съда е безпристрастен разбира се . Нещо ,което май не е честа практика. В материалите по делото би трябвало да има всичко , кой ,кога и какво е написал в сигнала или жалбата.
При анонимен сигнал,нема как да знаеш кой те е топнал.

Тоя сигнал не е доставен от пощенски гълъб,който след доставката на бележката рязко е умрял! Та в тоя ред на мисли,анонимност няма.

При анонимен сигнал,нема как да знаеш кой те е топнал.
Не съм много сигурен . Анонимни сигнали не се обработват доколкото знам . То ако беше така щяха да ги пращат наляво и надясно с писма по пощата. Обикновено заставаш с името и думата си зад сигнал . Ако се стигне до дело трябва да ти се предоставят всички материали по делото. Единствения начин е със защитен свидетел. Но темата е за клуб по стрелба . Хубаво е да наблегнем на тази тема и наистина да се създаде нещо .

БОНУС СРЕЩУ ДОНОС
Според мен зависи колко добре борави с думите/доносника/и на какви мисли ще те наведе начина на представяне.Иначе казано секога могат да те насерат /и за ваичко/

това отговаря на въпроса как се регистрира спортен клуб:

най-важната стъпка е регистрация в спортна федерация:

Необходими документи

Спортната федерация подава заявление по образец за издаване на спортен лиценз

в което посочва данни за заявителя, към което се прилагат:
1. учредителен протокол;
2. устав;
3. описание на дейностите по вида или сходните видове спорт, за които се иска издаване на спортен лиценз, а за многоспортовите федерации по обединяващ принцип – и посочване на съответния обединяващ принцип;
4. информация за международната спортна организация по образец, ако има такава;
5. правила за осъществяване на спортната дейност в съответствие с правилата на международната спортна организация по т. 4, ако има такива;
6. заявление за членство или документ, удостоверяващ членство в международна спортна организация по т. 4, ако има такова;
7. списък по образец на спортните клубове – членове на заявителя, с посочен единен идентификационен код и актовете за приемането им за членове;
8. декларация по образец за съответствие с изискванията на чл. 15 за членовете на заявителя;
9. списък по образец и доказателства за образованието, професионалната правоспособност, квалификация и опит на лицата, които извършват обучението, тренировъчната и състезателната дейност в членовете на заявителя, както и договорите с тези лица;
10. програмата по чл. 20, т. 7 и акта за приемане;
11. правила за провеждане на състезания от държавния спортен календар и акта за приемане;
12. годишен спортен календар за провеждане на състезания и акта за приемане;
13. правила за статута на спортистите аматьори и на професионалните спортисти, за придобиването, прекратяването и отнемането на състезателните права на спортистите и акта за приемането им – само за спортна федерация по един или сходни видове спорт;
14. списък по образец на спортните обекти по чл. 20, т. 9 с приложени документи за собственост, договори за ползване или наем или предварителни договори за сключване на окончателен договор след издаване на спортен лиценз;
15. бюджет на сдружението и акта за приемане.
(2) Образците по ал. 1 се утвърждават със заповед на министъра на младежта и спорта и се публикуват на интернет страницата на Министерството на младежта и спорта.
(3) Документите по ал. 1 се представят в оригинал или заверени от заявителя копия. Документите по ал. 1, т. 7, 9, 10 и 12 се представят и на електронен носител.

(4) Заявлението и приложените към него документи се представят на български език. Документите на чужд език се придружават с точен превод на български език.
(5) Заявлението и приложените към него документи могат да се подадат и по електронен път при условията и по реда на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги и на Закона за електронното управление.

Малко става сериозно . Но пък форума става федерация а регионалните групи от форума стават спортни клубове . Донякъде всичко опира на организация на целия процес от нас самите . И няма да се размине без пари . Може да се пробваме пък да става каквото ще става .

Всяко зло за добро. Така Николай ще се легализира един вид и дай боже занапред той и другите от форума, които осъществяват подобна дейност бъдат хората към които органите се обръщат за компетентно мнение . А глобата не е сигурна . Изглежда ако има дело ще е прецедент и решението на съда ще е от голямо значение за в бъдеще. Не съм юрист ама май при нас зависи от предишни дела какво е било решението. А в случая съдията е важно как ще изтълкува закона . Може и да прекрати делото знам ли .Това всичко е ако съда е безпристрастен разбира се . Нещо ,което май не е честа практика. В материалите по делото би трябвало да има всичко , кой ,кога и какво е написал в сигнала или жалбата.
Аз мисля, че е възможно изобщо да няма дело. Като излязат експертизите със заключения, че не е променяно предназначението от ВО в ОО, то единствения ход е да се прекрати ДП-то. До колкото разбрах от статиите в интернет, това е предтекста за проверката и изземване на пушките.

Аз мисля, че е възможно изобщо да няма дело. Като излязат експертизите със заключения, че не е променяно предназначението от ВО в ОО, то единствения ход е да се прекрати ДП-то. До колкото разбрах от статиите в интернет, това е предтекста за проверката и изземване на пушките.
Дано да е така защо Николай с идеята да ни помага ако му се наложат някакви санкции ще е отвратително

Натам отиват нещата.

По казуса на адаша /Гадняра/ дело няма как да има,НО ако се задейства НАП те там е лошо.Всички плащания през Еконт и другите подобни не са апокрифни,за всеки се знае колко пари е получил за съответната години.Не си пуснал данъчна декларация,лошо.Не си платил данъци,лошо.А,и лихви се трупат...

По казуса на адаша /Гадняра/ дело няма как да има,НО ако се задейства НАП те там е лошо.Всички плащания през Еконт и другите подобни не са апокрифни,за всеки се знае колко пари е получил за съответната години.Не си пуснал данъчна декларация,лошо.Не си платил данъци,лошо.А,и лихви се трупат...
Взети са мерки.

Днес е крайния срок за подаване на годишни данъчни декларации с възможност за подаване за минали години. Лошото е държавната лихва която я смятат само те си знаят как. Но държавата има интерес да си платиш и винаги стигат до споразумения.

Аз пък мисля,че писането по тая тема на никого с нищо не помага. Най-мнго да навреди. Кольо си има адвокат. Адвоката не е вчерашен! Точка. Ако някой има нужда от нас,ще ни потърси!!!

Колеги , смятам , че не е добре да чепкаме повече тоя въпрос. Има човек , който е законово грамотен и се е заел с това . Вместо да помогнем , може да навредим. Мисля , че вместо да си дрънкаме ченетата с варианти ,е по добре да чакаме развитието на нещата. Както споменах , достатъчно грамотен законово човек се е заел с нещата. Нека не раздухваме огъня повече.

Заради такива тъпанари жегата около нашето хоби няма да намалее. За съжаление.

Бях чел преди, че за регистрацията на спортен клуб се иска някакъв имот и масивна сграда където да се помещава. Както са например ловните клубове/дружинки, всичките си имат ловен дом вече, май към 2008-2010та стана промяната. Но пък има много спортни клубове който се помещават под наем в разни спортни зали и други обществени сгради като училища. Новият спортен клуб ще закупували парцел и да строи сграда?

Заради такива тъпанари жегата около нашето хоби няма да намалее. За съжаление.
Струва ми се, че както всеки чук вижда само пирони.. и новините тъй. Ей го на, и ръжените трябва да забранят, жената го пробола в рамото !
Бях чел преди, че за регистрацията на спортен клуб се иска някакъв имот и масивна сграда където да се помещава.
Апартамента, който купих преди години имаше честа не един а 2 футболни клуба да са регистрирани на неговия адрес (знаех за което)... То зависи и като НПО или (Е)ООД се регистрира, но не мисля, че масивната сграда е нужна :-)

За англия знам че нямаш право да регистрираш фирма на адрес за живеене residential и най вероятно и тук е така понеже нищо не измисляме сами. Но никой не го спазва това правило и тук и там и тези клубове щом като може като еоод да се регистрират винаги може ти да си главния акционер със 99% а можеби и 100% собственост на клуба което значи че инвестицията за имота си остава изцяло твоя а участниците са ти просто клиенти.

Колеги,
Днес, на сбирката край с.Мусина, се проведе учредителното събрание на Сдружение "Спортен клуб по стрелба с въздушно оръжие".
Прие се решение - да се регистрира клуба, но регистрацията му да е под условие - ако има промяна в ЗОБВВПИ, касаеща притежателите на ВО над 24 джаула да бъдат членове на спортен клуб или организация - документите за регистрацията на клуба ще бъдат готови и веднага ще бъдат подадени в Търговския регистър.
Ето учредителите ;)
Другата седмица ще пусна тук проект за Устав.

Back
Нагоре