Учредяване на Спортен клуб по стрелба с въздушно оръжие

Колеги, ЧНГ!
Какви гадости гледам? Много съм пропуснал.
Прочетох написаното и съм "очарован" от случките за подобрението на ВО и за забранителен/ограничителен/принудителен режим за ВО. За жалост свикнахме с циганията и с потисничеството. Трудно е да се организира група хора за да постигне нещо.
Ако е за някоя далавера - пътища много. За нещо добро - все някоя "тънка вратичка" трябва да се търси.
1. До къде стигнахте с организацията за клуб?
2. Ако не е вредно - какво става с "делото" от доносника?
Трябва ли някаква подкрепа за организиране на клуб? Поздрави!

Колеги, ЧНГ!
Какви гадости гледам? Много съм пропуснал.
Прочетох написаното и съм "очарован" от случките за подобрението на ВО и за забранителен/ограничителен/принудителен режим за ВО. За жалост свикнахме с циганията и с потисничеството. Трудно е да се организира група хора за да постигне нещо.
Ако е за някоя далавера - пътища много. За нещо добро - все някоя "тънка вратичка" трябва да се търси.
1. До къде стигнахте с организацията за клуб?
2. Ако не е вредно - какво става с "делото" от доносника?
Трябва ли някаква подкрепа за организиране на клуб? Поздрави!
Здравей. Къде се губиш?
По същество:
Няколко ентусиасти подготвихме едно импровизирано учредително събрание за регистрация на клуб - АКО има подготвени промени в ЗОБВВПИ.
Имахме информация, че ще има промяна в закона и ВО ще може да се ползва само от членове на регистрирани организации.
И, за да сме готови, направихме предварителна подготовка.
Следя законопроектите на НС тук:
Към момента изобщо няма никаква индиция НС да се занимава с нас. Те правителство и бюджет не могат да приемат, та....
Това е до момента по този въпрос.
Делото:
Делото не е инициирано от "доносник", а от амбицирани милиционери от ГДБОП и следене на фейсбук страницата Въздушни пушки.
( Винкел, как е? Докъде си с разследването, г-н гл.разсл.полицай?) - Това е към този, който си знае?
Нищо няма да излезе от това дело. Както и с повечето поръчкови дела на ГДБОП.
Всичките им са в 9-та глуха и на трупчета. Отначало УАУ, после "осрани" със съдебното решение и съдията пед.ерас.
Самият факт, че още няма повдигнато обвиненине на "зловещия гений" е достатъчно красноречив.
Страдат само косвените жертни - колегите, от които иззеха пушките.

Последна промяна:
Скоро няма да се придвижи подобен законопроект според мен, защото има доста други належащи въпроси, които ще се разглеждат с приоритет. Това обаче не означава, че рано или късно няма да се случи. Моля инициаторите да помислят за следното - да има в устава заложена такава структура, че да може да има представителства и по градове. Защото това би запазило общността в рамките на един клуб и едно юридическо цяло.

Ако мога с нещо да съм полезен, пишете ми. Учредявал съм и съм ръководил няколко юридически лица. Включително съм бил част от УС на спортен клуб. Предупреждавам - нищо не искам да бъда никъде, просто предлагам помощ, ако се прецени, че има нужда от такава.

Back
Нагоре