Състезание по фийлд таргет в град София, 04 юли 2009 г. (събота).

  • Автор на темата Anonymous
  • Начална Дата

rashko

Редовен Потребител
Честито на победителите отсъствието ми за напред няма да се повтаря ;)
 

mitaka101

Потребител
Очаквам да видя мнения, препоръки и критики относно провеждането и организацията.
След подробен преглед на протоколите, си давам сметка, че трасето е много сложно, да не казвам по-силни думи. Отчитам това за моя грешка, която ще бъде коригирана и се надявам това да не обезкуражи част от участниците за в бъдеще.
Това, че трасето беше сложно според мен не е минус, даже напротив - предизвикателство в положителен смисъл. Освен това, каквото е било за един участник, такова е било и за останалите, нали? При всички положения този тип трасе и правила дадоха добро разпределение на резултатите - без дублажи в предните класирания.
Имам предложение относно засичането на време - всички да започват едновременно, разпределени по тройки в различните коридори и на интервал от 4 минути примерно да сменят местата си докато обиколят цялото трасе. Една минута за придвижване до съседната мишена и по 1 минута за стрелба на тримата. Сигнала да с дава от един съдия за всички участници. По този начин един тур по трасето (13 коридора) ще е за около час, включително с паузите поради авария на мишените. Тогава двата тура могат да се минат за 3 часа, включвам 1 час за почивка между тях. Това ще уеднакви напълно условията за всички за да няма претенции кой колко дълго се е мерил например. Второ, ще позволи изтеглянето на началния час на състезанието за следобед, което дава редица предимства - гостите ни от други градове няма да крадат от съня си за да дойдат на време, самото състезание става по-компактно - около 5-6 часа заедно с нощните стрелби вместо 11-12 часа както сега и това (по мое мнение) би стимулирало повече участници.
Още веднъж поздравления и благодарност на организаторите!
 

bor1968

Потребител
rashko написа:
Честито на победителите отсъствието ми за напред няма да се повтаря ;)
За наказание другия път идваш с шише ракия :yes:.
Ако имаш извинителна бележка или основателни причини за отсъствието си, ракията е от мен :goodbye: :cheers:.

ПП. - Да не забравяме обаче, че ракията върви най-добре с добро мезе /зеленчуци/ :exclaim:, а след тази среща вече и децата знаят, че най-полезните зеленчуци са пържолите :yes:.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Най-после малко по-обстойна фотохроника, че да видим и ние как сте се състезавали в тази живописна местност - поздрави към организаторите и честито на победителите :bravo:! Много стилни и прекрасно изработени награди - браво на авторите! Чак сега вдянах защо така "подскочиха" домакините на мойто бухалче :)! Ама така е - който готви изненади рискува и да бъде "разкрит" ;)! Съвпадението на идеи може да говори само за единомислие в търсенето на приятни моменти и забава!
 

cdman

Администратор
Страхотно състезание и незабравимо усещане остана от съботния ден. Впечатлен съм от идеите и работата която са свършили колегите да ни зарадват с такова състезание :) , Трасето през деня беше трудно но много интересно ,а вечерта просто беше с ново усещане , повечето колеги стреляха на късмет като мен :) и все пак уцелихме нещо. Мисля че все пак за нощно състезание обаче ще трябва да разчитаме на фенери по оръжията - аз бях без подсветка на скалата и единственото което виждах е нещо мигащо червено някъде в оптиката ;)

Още веднъж дълбок поклон пред организаторите :cheers:


Ето и снимките от фатален в галерията на сайта:
http://gallery.airguns.bg/thumbnails.php?album=12
 

jost70

Потребител
ФТКС
Аз съм един от зрителите ,Благодаря на всички /участници и най-вече организатори / за приятно изкараният ден . Наистина ще ми е за последно явяването невъоръжен :wall:
Ето снимките от мен , дано тръгне линка! http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13369219
 

Loki

Потребител
Аз за пръв път присъствах на такова мероприятие, и то като наблюдател (от ЕС ;)), и мога да кажа, че срещнах една много непринудена обстановка, мноо готини, интелигентни и отзивчиви хора, изненадваща организация и перфектно за целта местенце (въпреки, че се прибрах вместо с някоя наградка, с гаден кърррлеж :( :( ;)). Специални благодарности на Юли 1888, който ме транспортира и въведе в обстановката :cheers:
 

DANNY

Редовен Потребител
Loki написа:
Аз за пръв път присъствах на такова мероприятие, и то като наблюдател (от ЕС ;)), и мога да кажа, че срещнах една много непринудена обстановка, мноо готини, интелигентни и отзивчиви хора, изненадваща организация и перфектно за целта местенце (въпреки, че се прибрах вместо с някоя наградка, с гаден кърррлеж :( :( ;)). Специални благодарности на Юли 1888, който ме транспортира и въведе в обстановката :cheers:

От името на най-малките участници и членове на Софийска група Калоян и Здравко трябва да изкажа благодарности на доктор- Янко :) за безболезното изваздане на 2бр. кърлежи и от тях :bravo:
Което ми напомни за една молба на Симо да пуснеме нова тема в раздела "общи дискусии" тема- препоръки от какво и как да се пазят хората които ще са на бивак. Темата ще се формулира като име и първоначални дани, после ще я развиеме.
 

djboby

Потребител
Що не я отрепахте щяхме да си направим някоя китайска маджа, както и гъби си набрахме.
 

dinkata

Редовен Потребител
djboby написа:
Що не я отрепахте щяхме да си направим някоя китайска маджа, както и гъби си набрахме.

Само да я бях видял аз ..... мишените може и да не мога да ги оцеля ама тва не го пропускам ! ;) ;) :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
Адмираций и от мен за организаторите на състезанието и за положения от тях труд за провеждането на това хубаво състезание :yes: :yes: :yes:.Трасето си беше много добре , то на лесно трасе всеки може ;) ;) ;) .Съжалявам само , че неможах да остана за нощните срелби :'(.Искам още да изкажа мойте най-големи благодарности на бай Иван (ininia) , и на Миша (Братушка) които ми позволиха да стрелям с техните пушки и така аз техния конкурент ;) ;)имах възможноста да участвам в това прекрасно състезание :yes:. Всичко беше :bomb:. Поздрави на всички колеги и :cheers:
 

tzocho

Потребител
[sub]Това, че трасето беше сложно според мен не е минус, даже напротив - предизвикателство в положителен смисъл. Освен това, каквото е било за един участник, такова е било и за останалите, нали? При всички положения този тип трасе и правила дадоха добро разпределение на резултатите - без дублажи в предните класирания.
Имам предложение относно засичането на време - всички да започват едновременно, разпределени по тройки в различните коридори и на интервал от 4 минути примерно да сменят местата си докато обиколят цялото трасе. Една минута за придвижване до съседната мишена и по 1 минута за стрелба на тримата. Сигнала да с дава от един съдия за всички участници. По този начин един тур по трасето (13 коридора) ще е за около час, включително с паузите поради авария на мишените. Тогава двата тура могат да се минат за 3 часа, включвам 1 час за почивка между тях. Това ще уеднакви напълно условията за всички за да няма претенции кой колко дълго се е мерил например. Второ, ще позволи изтеглянето на началния час на състезанието за следобед, което дава редица предимства - гостите ни от други градове няма да крадат от съня си за да дойдат на време, самото състезание става по-компактно - около 5-6 часа заедно с нощните стрелби вместо 11-12 часа както сега и това (по мое мнение) би стимулирало повече участници.[/sub]
Нямам база за сравнение затова и само подкрепям мнението на Митака :bravo: и веднага искам да му благодаря за отзивчивостта и съдействието :cheers: Лично аз се явих много неподготвен с нова оптика сложена буквално в последния момент с нагласата само да се забавлявам. При това се класирах на 5-то място. Казвам това не за да се хваля, а да споделя, че за мен трасето си беше нормално и да напомня, че за да има високи резултати трябва и летвата да е високо вдигната.
 

bor1968

Потребител
...,,От името на най-малките участници и членове на Софийска група Калоян и Здравко трябва да изкажа благодарности на доктор- Янко за безболезното изваздане на 2бр. кърлежи и от тях"...
Как така благодарности ???. Аз съм се разбрал и с двамата, като пораснат и станат ботгати и заможни да се сетят за 2-та броя извадени кърлежи :pardon:.
 

mdinkov

Редовен Потребител
специални благодарнасти и похвали и от мен на организаторите особено добро впечатление ми направиха доста строгите мерки за безопасност .
 

djboby

Потребител
Ти щото не видя вечерта ко се нарича строги мерки. Симо го заболя устата да надува свирката :pardon: ;)
 

poacher

Потребител
Страхотно сте си прекарали гледам. Мога само да завиждам благородно.
Хареса ми всичко, което видях на снимките. Много ме е яд, че поради стечение на обстоятелствата пропуснах състезанието и палатковия лагер :(
Хората, които ме познават знаят, че по принцип не изпускам подобни мероприятия без причина.
Ще се реванширам!
На присъствалите и на организаторите - поздравления!!!
 

shooter

Потребител
"Имам предложение относно засичането на време - всички да започват едновременно, разпределени по тройки в различните коридори и на интервал от 4 минути примерно да сменят местата си докато обиколят цялото трасе. Сигнала да сe дава от един съдия за всички участници.
Второ, изтеглянето на началния час на състезанието за следобед, което дава редица предимства - гостите ни от други градове няма да крадат от съня си за да дойдат на време, самото състезание става по-компактно - около 5-6 часа заедно с нощните стрелби вместо 11-12 часа както сега
"
Подкрепям Митака по двата основни пункта на предложението му:

Засичането на времето за стрелба и придвижването на състезателите до следващата позиция е наша слабост за сега / визирам не само това състезание, а и тези преди него / за съжаление поради особенностите на терена придвижването между отделните позиции може да отнеме много повече от една минута, както предлага Митака и този въпрос може да го решим само на базата на твърдата нагласа във всеки един участник, че времето за стрелба е ограничено и се контролира вътре в групата или всяка от групите да е придружена от съдия - нещо което предизвика спорове на последната русенска среща, но все пак работеше и за мене това е решението на етапа на който се намираме.

По втория пункт - смятам, че едно състезание по ФТ трябва да протича в два последователни дни - следобеда на първия, за да се даде възможност на участниците от други градове да пътуват спокойно / а не както ние - например от Русе трябваше да ставаме около 4.30 сутринта за да може да излезем от града към 5 часа, за варналии това би означавало да тръгнат в 2 часа през ноща - вероятно и затова нямаше участници от там / и сутринта на следващия ден. Вероятно тук ще ме контрират, че може да се пътува предния ден, но това не винаги е възможно за всеки да отсъства от работа когато му хрумне. За това времето на националните празници, когато хората са освободени от работа и разполагат с повече почивни дни е най подходящия момент за състезание, но и при повече дни пак има проблем - пак имам предвид последната национална среща.
Провеждането на състезанието в два последователни дни го разнообразява доколкото се променят климатичните условия, осветеноста на мишените поради различното положение на слънцето, променя се вятъра и т.н. - още предизвикателства пред участниците.

Ако спазваме тези два пункта ще имаме възможност на състезанието да има и по голям брой мишени - над 50 - тогава вече ще можем да говорим , че състезанията в България са на международно ниво.
 

bor1968

Потребител
Още по време на провеждането на нощните стрелби /понеже се проведоха по подобен начин/ си го мислих този вариант - при започване на състезанието във всеки коридор застава по една тройка. Стелбата почва след сигнал /свирка/ от съдията и след повторен сигнал след 7 минути се прекратява и тройката се запътва към следващия коридор. След като съдията се убеди, че всеки е застанал на позиция дава отново сигнал за стрелба.
Тези 7 мин. съм ги сметнал така: Тройката във всеки коридор ще трябва да стреля 6 пъти по 1 мин. на изстрел които прави 6 мин. плюс една минута за ставане, сядане ....... общо 7 мин. за сесия.
Така всеки ще има по 1 мин. за мишена, а самата тройка ще си засича времето за отделните участници, защото няма да е честно някой да ,,яде" от времето на останалите. Самите тройки може да сложат по-бавните стрелци /ако има такива/ да стрелят последни и да си правят сметка сами как ще стрелят до сигнала на съдията.
Времето за придвижване до следващата позиция ще се определя индивидуално за всяко състезание от главния съдия. Предварително ще се засече колко време е необходимо за придвижване между двата най-далечни коридора в спокоен ход и това ще бъде времето. При това положение трябва да се има предвид при нареждането на трасето между първия и последния коридор да няма голямо разстояние. Това ще се постига ако трасето е във формата на кръг, полукръг, правоъгълник или нещо подобно.
При този вариант на стрелба наистина ще се спести време.
Така примерно ако има 15 коридора /с по 2 бр. мишени/ и придвижването между коридорите е най-много 2 мин. минаването по трасето ще приключва за около 2 часа.
До сега сесия за по-малко от 3 часа не знам да е приключвала. Така ще има и повече време за почивка и ..........
Пък ако времето за стрелба на тройката е 6 мин /което е напълно достатъчно/ и времето за придвижване между коридорите е 1 мин. ще се спести още време. Мисля, че това са съвсем реални норми, към които трябва да се стремим.
 
Нагоре