Самоделни муниции .177 .22 .25 9 мм .45 .50

|CL|NIKI

Потребител
rank10 написа:
|CL|NIKI написа:
Kachika написа:
Това което съм направил е най доброто кое то съществува в момента за лов за това че не чудете :))) :rambo: :rambo: :rambo:
Здравейте.
Не искам да прозвучи като реклама или да ви натискам или карам да работите с Kachika, но за 2ри път взимам куршуми от него и какво да ви кажа... наистина няма по добро до момента.
Моята пушка е 130J с 3,3 грамовите Му, 6.35мм проектили се представя може да се каже и по добре от Баракудата по точност. За енергия няма какво да сравнявам.
Днес направих 5 от 5 (5 повторения по 5 истрела) по парче гипс-картон голямо 1 на 1 метър, на 110м, мерено с ГПС + доста лош вятър на кариерата след Побити Камъни.
Групирам всеки 5 истрела на не повече от 1,5-2 см един от друг в която и да било част на гипс-картона, оптика x32.
Много точен проектил за моите разбирания - лов.

2 см група, или това е разстоянието между кой да е изстрел спрямо предходния и следващият такъв?
2см всеки от всеки следващ...
 

SHADOW

Потребител
пичове направих днес един пробен калъп по модела дето съм го дал тука.Стават,но с доработки защото калъпите ми са от дърво.Някой да е направил от алуминий? :(
 

Yasho

Потребител
ще разберем ли цена най после на проектили марка качика 6.35 или още е тайна
 
A

Anonymous

Гост
Ако някой се интересува от балистичния коефицент на домашноотлятите куршуми, на този сайт има калкулатор. Доста параметри трабва да се въведат, така че е вероятно да се получава и реалистичен резултат.
http://www.uslink.net/~tom1/calcbc/calcbc.htm


A в тази серия показват нагледно леенето на куршуми.
http://www.youtube.com/watch?v=fedmyYj5 ... re=related
 

Вячеслав

Потребител
Каквото и да ес прави без калибровъчна преса нестава . Всеки даси ле е каквото иска под каквато и да е форма . Без калибровка ще е труд хвърлен на вятъра. :wall:
 
A

Anonymous

Гост
Преси се продават, но калибър 5.5 нямат точно. Максимално близкото е .224, което е около 5.7. За нас никой не мисли. Това е защото матричките за .22 калиброви куршуми се използват за самоделни патрони .22 хорнет или .223 rem. Инъче пресички и калибри се продават и не са скъпи.
 
A

Anonymous

Гост
.25 калибър има най различни матрици, но всичките са за дълги куршуми. Въздушните пушки няма да ги стрелят точно. За тези дълги куршуми трябва стъпка 1:12 или по малка. Освен това пушките в .25 калибър са пъти по малко от .22. Аз се спрях на 2 модела мартици на Lyman, за .225 калибър (чрез калиброване трябва да се свали 0.1мм от диаматъра), и не мога да реша кой от двата патрона има по голям балистичне коефицент. Ако намерите нямамва информация споделете. Ето това са двата варианта на които се спрях.
http://www.opticsplanet.net/lyman-rifle ... 60438.html
http://www.opticsplanet.net/lyman-rifle ... 60415.html
 
A

Anonymous

Гост
Този с облия връх. А и пръстените му са по-тесни, значи ще има по-малко триене.
Нещо друго - щом и двата са в един калибър, снимките малко лъжат. Дължините им не са еднакви.
При калибър .22, дължината на плоскоглавия ще е 12,4мм, а на облия - 11,2мм. Съответно по-малко тегло и по-висока скорост.
 
A

Anonymous

Гост
Всичко това е вярно, но тъповръхия куршум е 20% по тежък. Затова работата е на кантар.
 
A

Anonymous

Гост
Все пак си мисля, че облият е по-добре.
По-малко триене в цевта, по-ниско съпротивление при полет, по-висока начална скорост заради по-ниското тегло...
 

Loki

Потребител
Dejmos написа:
Все пак си мисля, че облият е по-добре.
По-малко триене в цевта, по-ниско съпротивление при полет, по-висока начална скорост заради по-ниското тегло...
+1 :yes:

Ралфи, сериозно ли ще взимаш, или умуваш теории ??? Това нещо може ли да се поръча свободно ???
 
A

Anonymous

Гост
Няма причина някой да ти забрани да си купиш такава матрица. А и няма нищо незаконно в това да лееш олово, инъче запалените рибари да се нареждат пред ПРУто :). Това колко бързо ще излита куршума е единственно въпрос колко минути ти се помпи за 1 истрел. И на мен повече ми харесва лекия куршум, само 2.85г, достатъчно. А и това са куршуми, предвидени да бъдат истрелвани с 2 пъти скоростта на звука. Тъй че нямаме ограничение 330 м/с. Матрици, клещи, графитн пещи и всичко необходимо се продават предимно в американските сайтове. Някои от тях имат представители в европа, но надценката е повече от 2 пъти. Въпроса е дали нашите цеви ще харесат този куршум? Зная че .22 lr куршумите се държат добре, като точност. А този с облия нос прилича много на тях, но е малко по тежък.
 
A

Anonymous

Гост
И аз ги гледах тези с плоското чело обаче нещо не се харесахме. Имам под ръка една двойна като тази: http://www.opticsplanet.net/lyman-rifle ... 60438.html другите ми се видяха тежки.
От www.opticsplanet.net доставят до БГ, но стойността на доставката е меко казано солена.
Ralfi тези 55 грейновите с какво смяташ да ги стреляш, те не са като за нашите пушки. :-\
 

dwado

Потребител
по някое време м.април чакам една форма lyman 225438 и една 257420, като пристигнат, може да ти осигуря малко олово за проби,
по принцип е трудно да се поръча online за бг защото "This item is regulated by the US DEPARTMENT OF COMMERCE and may require an EXPORT LICENSE for international orders"
най лесно става с познат в щатите
иначе това е читав сайт
www.midsouthshooterssupply.com
в раздел reloading >> bullet casting
калибровъчната преса е елементарна и калибриращата дюза с буталото може да се направи от читав стругар за 20 мин
на който му се занимава в youtube има страшно много филмчета само пишеш
bullet casting
 

gonzo-garage

Потребител
Колеги, търся си муниции в кал.45 за Big Bore. Опитах да се свържа с Качика, но нещо не ми отговаря. По магазините очакват доставка след 2-седмици, но предполагам ще се забавят. Пишете на лични, да не пречим тук.
Благодарско на всички отзовали се.
 
Нагоре