СО2 Балончета за многократна употреба.

le_corbeau

Потребител
Много добре!
Но доколкото го пресметнах 12oz са около 342 гр. И като прибавим теглото, което не ми е извесно, ще стане по-обемисто и тежко от 88гр. бутилка.
Идеята ми е да нося малката 88гр. бутилка в раницата, предварително заредена от пожарогасителя и с нея да прехвърлям CO2 в резервоара на пистолета.
 

Niki

Редовен Потребител
Огняне,има много хубаво решение.напиши HIPAC 2240 и ще забравиш всички главоболия!
 

le_corbeau

Потребител
Готина джаджа. Хареса ми. По нашенско продават ли такива хитринки или си ги правим сами?
 

Niki

Редовен Потребител
Говори с Павлети,той май е споделил ,че ще се справи,но ми се ще да видим как би могло да се поръча и какво цифра е???
 

le_corbeau

Потребител
...ама приятелю Ники...нали знаеш, че ние си обичаме метода "Направи си сам". На времето имаше един магазин "Млад техник". Да не ти казвам колко пари са оставили баща ми и майка ми, за да може синчето да развива конструкторския си талант :bravo:
Та в този дух да кажа: Още не съм видял новата модификация на Кросмана - преработен за CO2...И се роди друга идея: Удължаване на цилиндъра до 400 мм с с използване на втора тръба и нипелова връзка. Нова цев, която да се изравни с новия цилиндър. По мои изчисления дължината и трябва да е около 350-360 мм.
Виж прикачения PDF.
 

Attachments

  • Doc1.pdf
    99.4 KB · Прегледи: 108

Niki

Редовен Потребител
Не знам дали оргиналният цилиндър какво налягане може да издържи,онзи метод ХИПАК там цял цилиндър влиза в оргиналният,които е проектиран за тази дейност,докато оргиналният цилиндър само подържа малката бутилчица.Нещо ми се ще отвън да видим дали може да се поръча тоя кит.Абе важното е да сме незамисими от тия бутилчици и да се вдигне скороста!
 

le_corbeau

Потребител
Така е. Този Hipace на практика си е цилиндър за високо налягане, който се постава в цилиндъра на пистолета. Ако си прочел написаното от мен по-горе, ще разбереш идеята ми.
Да се пълни СО2 новия по-голям обем директно от пожарогасителя. Да се направи и една 88 гр. СО2 бутилка за многократна употреба, с която да се допълва резервоара, примерно след 20-30 изтрела. /така пожарогасителя си стои в колата/.
Предполагам, че новия резервоар ще може да се пълни и с въздух с помоща на PCP помпа, примерно Хатсанска.
Разбира се до допустимото налягане.
 

Niki

Редовен Потребител
Гарване,много стъпки е твоята идея.С монтажа на ХИПАК само пускам метан и почвам канонадата.Нема пожарогасители ,нема бутилки 88г. и т.н.
 

le_corbeau

Потребител
Ами нали и аз това казвам: С този ХИПАК е супер, ама ГО НЯМА :mad: :mad: >
И да го внесеш пак си е едно 70-80 зелени пари, че може и повече
И пак ти трябва бутилката, дето я мъкнеш постоянно.
Или казано по друг начин: Ако си на излет в гората и ти се постреля по шишарки, разполагаш само с метана, дето си го натряскал в ХИПАКА. А той никак не е много, нали.
Те затова людете от белите държави хакат фабрично на своите пушкала едни ми ти цилиндри, дето приличат повече на валяк за валиране на Райграс....и това е в името на едно нещо: Требе да има въздух в ЦИЛИНДЪРА, а не в бутилката. Затова си трабва преработена /СО2 и навън и на вътре/бутилка от 88гр.
И щом с малката 12гр. бутикка правя около 50-60 изтрела, какво остава с голямата, и с този почти 3-пъти по-голям цилиндър на пушката /т.е. на пистолета/.
 

le_corbeau

Потребител
Освен това Дон Павлети си перка на СО2, намаан от пожарогаситела директно в резервоарчето на Кросманчето и "нанай си проглеми", както казват мургавите братя.
 

Niki

Редовен Потребител
,,На излет в планината,,ти да не правиш марш на скок по десетина километра.Дори и да слезеш от колата,колко ще се отдалечиш от нея.При мен метанчето на задната седалка и готово,маркуча през рамо и ,,Ставай страна огромная,,Не е лоша и твоята идея ,ама аз не ходя за шишарки в гората!!!!!!!!!!!Не знам тоя ХИПАК колко изстрела ще даде ,но на мен ми стигат 30-40.
 

le_corbeau

Потребител
Обикновенно колата е пред хижата. И преходите са дългички....
Но идеите ми са свързани с това, как да извлечем максимум ефект с минимум инвестиции.
Иначе до сега да съм отишъл до Прага и да съм се обзавел с едно Руско-Чешко пушкало за около 2000-2500 левчета, и хубава бутилка за около още 500-600 левчета, зарядна за около 200-300 левчета.... а, и да не забравим за оптиката за около 1000-2000 че и нагоре, плюс стойки, хронографи, мишени и.....
Оспамихме темата на колегите!
Моля за извинение, но така става, като те захапе крастата, наречена "ХОБИ". Всеки въпрос дава отговора, ама идва друг въпрос към отговора...и няма спирка!!!
 

PUNISHERvw

Редовен Потребител
Изпадна ми една празна 88 гр. бутилка на Валтер искам да питам някой дали ще може да ми я направи за многократна употреба за да я пълня с помпата и с маркуч да я монтирам на 2240.
 

ssn

Потребител
Колеги, някой правил ли е презареждаема 88 гр. бутилка по снимките и описанието на колегата didoee. Имам няколко доуточнения по темата.
 

ssn

Потребител
Направих една 88гр. Валтер бутилка с клапан от климатик навит в гърлото. Уплътних с тефлонова лента, но изпуска. Посъветвайте ме как (с какво) да уплътня резбата, че да издържи.
По-лошото е, че изпуска и от игличката, но там мога само да я сменя и да опитам.
 
Нагоре