Регистрация на въздушна пушка втора ръка без документи?

Дискусия в 'Закони и Стандарти' започната от pushka1, 12 Юни 2016.

 1. dberov

  dberov Редовен Потребител

  Публикации:
  3,032
  Сега ще ти кажа една.
  Мене ме писнаха на 112 че стрелям в гората и дойдоха две коли от 1-во РПУ, една кола от 2-ро РПУ, един джип от Горското и един джип от РИОСВ - по двама в автомобил - стана манифестация. При проверката ми изискаха уведомлението от КОС и като им казах че нямам.... ахааааа да ми взимали пушката щото била нередовна.
  Ти си вади извода, хора на закона и реда от 3 институции да не знаят закона или се направиха на ударени ли....но като им показах документа с който е закупена пушката и че е под 24J само му направиха една снимка и си заминаха.
  Та, има една приказка "питай патило а не старило" а твоя Адвокат до колкото разбрах нито е стар нито е патил...
  За туй не слушай адвоката а чети какво ти пишат хората тук !
   
 2. bibiko

  bibiko Редовен Потребител

  Публикации:
  221
  Бях се зарекъл повече да не се появявам..Ама аз нали това посочих по-горе в поста си- че и в моя документ на пушката това пише, исках съвет...и нали видя какъв ефект се получи-въртяло ми се нещо в главата, документа бил листовка, и не знам още к'во си...трябвало да питам умно, за да получа УМЕН отговор...а оди и питай. По-добре чети, и си трай, пък те тия, дет се ядат с теб, ще заядат някой друг. 28 г бях в Армията, и там съм ги виждал такива...Ти не си от тия, за щастие! :cheers: п.п. тъкмо бях в темата за Крикета, и четях постовете ти, има какво да науча.
   
 3. dberov

  dberov Редовен Потребител

  Публикации:
  3,032
  Описвайки моя случай имах в предвид да не се впускаш в разсъждения как да постъпиш щото адвоката казал това, казал онова...
  Тук има хора през чийто ръце са минали много пушки и са на ясно с нещата, затова се вслушай в тях.
  Поискал си съвет - получил си такъв, peko е дал отговорите които търсиш а ако не можеш да ги асимилираш четейки, врътни един телефонен да ти се обясни с думи прости а не да изписваме две страници. peko ти е намекнал в поста си, моя телефон също е написан, ами звънни бре. Предлага ти се помощ а ти се цупиш...
   
  gary m харесва това.
 4. bibiko

  bibiko Редовен Потребител

  Публикации:
  221
 5. astra

  astra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,009
  от:
  Пловдив
  Това взе да става все по-често срещан и все по-неприятен проблем, а на някои хора - визирам моя милост - много ни "върви" да ги проверяват органите... :( Общо взето за година и половина ме провериха 4 пъти, като и 4-те ми се скапа кефа, защото излизам в гората с пушката за кеф и душевен релакс, а не за проверка от униформени сякаш съм въоръжен бандит.
  Хората сериозно се побъркаха с тези филми по ТВ и се обаждат на 112 за щяло и нещяло. Направо не останаха места за въздушна стрелба в разумна близост до града.
  Колкото до въпроса на колегата дали да уведоми органите за ВО - аз също имам пневматики под законовия праг, които съм уведомил без да е наложително по закон. Винаги когато са ме проверявали, при вида на уведомлението, проверяващият омеква. Един вид, оказал съм им уважение, макар да не е било наложително по закон. Нещо повече - уведомлението не струва нищо и казва всичко, а протоколът от ВИП например, струва 10лв. и е потенциален предмет на усложнения с проверяващите.
   
  ПуцайКуме, rabbeat and lynx like this.
 6. dberov

  dberov Редовен Потребител

  Публикации:
  3,032
  Не ми се свидят парите но нямам грам свободно време, напоследък 3-4 часа сън на денонощие е добре а имам маратони по 2 денонощия без сън, пък и като е под прага за уведомление защо да се натискам, при евентуална продажба пак ще трябва да ходя да я отписвам.... Всеки си взима сам решенията....
   
 7. astra

  astra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,009
  от:
  Пловдив
  Съгласен съм, а който не може сам да реши - пита. Пък после сам да избира измежду мненията които му се дадоха.
   
 8. praetorian

  praetorian Редовен Потребител

  Публикации:
  1,855
  от:
  Стара Загора
  Алеле майко, Алеле Боже! Преди малко ме буквално натириха от РУП !Според тях, при закупуване или продажба на ВО/ГО трябва задължително да присъстват и двамата купувач - продавач лично, да попълнят и подпишат ПРЕД тях договорите за покупко - продажба, както и да носят възгушните пушки/пистолети за описване!!!При цитиране от закона от моя страна ми обясниха, че мога един вид да си гледам работата, тъй като не "познавам закона и вътрешните разпоредби!".При възражение от моя страна, че Уведомяването мога да го извърша и по пощата с препоръчано писмо с обратна разписка отговора беше : "Вие го пратете, пък ще видите какъв отговор ще получите!" Думи нямам.....
   
 9. soundmax

  soundmax Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  3,448
  от:
  Казанлък - Пловдив
  Това съм го чувал преди време някъде, дали не беше в Пловдив обаче.... ама се оправихме де.
   
 10. praetorian

  praetorian Редовен Потребител

  Публикации:
  1,855
  от:
  Стара Загора
  Уж закона си е дакон,ама местните виждания и разпоредби го бият у земята....
   
 11. peko

  peko Редовен Потребител ФТКС

  Aз бих попитал Началника на съответното РПУ, как така Царя(Закона) дава, а Пъдаря(КОС-аджията) не дава? И къде тежи той в тази служба?
   
 12. praetorian

  praetorian Редовен Потребител

  Публикации:
  1,855
  от:
  Стара Загора
  Отговора ще е от сорта на: Ба,ти много знаеш!Щом така са си решили те,въри се оплаквай на филанкишията...И си навличай проблеми.И върви доказвай кой какво те е карал да правиш.Скапана,никаква държавица.
   
 13. andi

  andi Редовен Потребител

  Публикации:
  2,807
  от:
  Пловдив 0878 916 789
  Е да де , нека да ти прати писмен отговор , с изходящ номер , че изисква от теб нещо различно от записаното в закона . Писмено да потвърди , че е некомпетентен за заеманата длъжност . Да даде писмено доказателство , че щото му плащаш заплатата , той се подиграва с теб като си превишава пълномощията .
  А дано , ама надали .
   
  ПуцайКуме and rabbeat like this.
 14. Ctan4o

  Ctan4o Потребител

  Публикации:
  136
  от:
  Добрич
  Нека си споделя и моята случка с едната пушка.
  Купих си пушката и на сладващия ден се нареждам първи за да я обявя и научавам следното "Днес е празник на МВР, работен но неприсъствен ден, никой няма да дойде". Също ми казаха че по пощата нищо няма да направят. По- късно на същия ден заминавах за чужбина и се прибрах след 3 месеца.
  След като се прибрах отивам в служба КОС със паспорта, визата, бордните карти и обяснявам каква е ситуацията и че вината не е моя. Отговора беше изтървал си срока, подадем ли заявление плащаш глоба.
  Говори с търговеца да промените датата на договора...Отвърнах че документи няма да фалшифицирам
   
  Последна промяна: 20 Декември 2016
 15. lynx

  lynx Редовен Потребител

  Публикации:
  7,599
  от:
  Старата София
  Ами аз ви разправям отдавна, че всеки район у нас си е отделна губерния, ама никой не ще да чуе :D
  При последната ми проверка от властите, диалога протече по следния начин:
  - Тая пушка има ли РАЗРЕШИТЕЛНО ??
  - ъъъъ....ами...да, има. Но тя е под 24 джаула и по принцип не съм длъжен да представям уведомление.:oops:
  - АБЕ ТИ НА МЕН НЕ МИ ОБЯСНЯВАЙ, БЕ!!! ДАЙ ДА ВИДЯ РАЗРЕШИТЕЛНОТО!!!
  :p:lol:
   
  staz харесва това.
 16. dberov

  dberov Редовен Потребител

  Публикации:
  3,032
  Ctan4o, твоята и моята пушки по документ не подлежит на уведомяване в КОС, защо първо не ме пита ами ходиш след 3 месеца се навираш между шамарите. Явно си се случил при КОС-аджията Пламен щото другия щеше да ти напраска моментално акта.
  Повече не отивай там но винаги когато излизаш с пушката носи в себе си договора за покупко-продажба и документа за собственост.
   
 17. Бочко

  Бочко Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  3,740
  Абре, хора, НИЩО НЕ СИ ДЛЪЖЕН ДА НОСИШ И НИКЪДЕ В ЗАКОНА НЕ СЕ ВМЕНЯВА ДА НОСИШ КАКВОТО И ДА БИЛО С ТЕБ!!!!!
  А вие, ако искате и резервни гащи си носете, че се сте ги ...
  Вие носите ли си фактурите и договорите за покупка на: колата, телефона, новите гуми барабар с джантите, кожения колан (щото може да си го гепил от магазина), касетофона в колата (защото не е оригиналния за модела) и т.н.!?!?!?
   
  pavloff and andi like this.
 18. dberov

  dberov Редовен Потребител

  Публикации:
  3,032
  Това е оръжие и макар да е въздушно при евемтуална проверка как ще докажеш че пушката е твоя и ако не можеш да докажеш какво следва....изземане до доказване собствеността и произхора. Мани, аз тая попара съм я сърбал затова сега си нося документ че е уведомена а ако не подлежи на уведомяване в мен е документа за покупка или негово копие защото в него пише че пушката е под 24J.
   
  astra харесва това.
 19. Ctan4o

  Ctan4o Потребител

  Публикации:
  136
  от:
  Добрич
  Преди да отида всичко беше добре премислено, като първо им показах паспорта да се уверят че няма 24J. и идвам на добра воля да я уведомя. Акт нямаше да се оставя да ми напише. Иначе косаджията беше разбран.
  И двете ми пушки си имат по едно копие на документите за всеки случай винаги в куфарите. 2 листа не заемат кой знае колко място.
   
 20. Бочко

  Бочко Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  3,740
  Беров, ако искаш и акта за раждане си носи! Това си е твое право и предпочитание.
  Апропо ... затова и ви правят на маймуни кой където ви хване и ви искат и майчиното мляко да си кажете. Там за преклонената глава Народа го е казал преди повече от век...


  Ако искаш и дори е по-добре да си отпечаташ това с теб. Тежестта за доказване не е твоя и не могат да ти вземат и долните гащи дори, ако някой друг не е предявил претенция към тях! Друг е въпроса, ако въздушното беше на РАЗРЕШИТЕЛЕН режим.
   
  Последна промяна: 21 Декември 2016
  andi харесва това.

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена