РЕДУКТОРИ на налягането в PCP.

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Темата е актуална.
Нека подновим дискусиите и с общи усилия да се опитаме да направим действащ такъв.

Напоследък интереса към темата замря.
Изглежда вече никой не мисли за редуктор.
Слагам линка с подробно описание и чертежи на Artemium .
Доста интересни неща могат да се научат от това ръководство,
дори и да не се хваща човек директно с изработката на такъв.

http://airgunlib.ru/page.php?id=100

Това по-долу е цитат на PERIL

За редуктора идеята не е лоша,има няколко модела и принципа.

image009.jpg

Това е тъй наречения водолазен
image010.jpg

Тука умишлено братушките на са дали всичко но като се замисли човек вижда какво му липсва.
image011.gif

Ето ТУК има малко инфо за 4,5 но то с пълна сила важи и за 5.5

Някои беше казал : всичко започва и завършва с опита.

Kachika написа:
имам идея при която да няма никакви уплатнения а основният материал е високо въглеродна легирана закалена стомана ,като единственият проблем е качественият стругар който да го изработи

Kachika написа:
Малко се позабавих с качването

Това представлява разпраквач на дюза

simogg написа:
Без някакво уплътнение няма да стане. Вярно е, че елементите който показваш са изработени с голяма точност, но те са предназначени за течности. При газовете нещата са съвсем други.
Има редуктори без уплътнения( мембранен тип), но не съм срещал схема на такъв.

Какво мислите,ако буталцето с уплътненията където се движи е направено от полиамид мисля че ще уплътнява,така няма да му трябват О-пръстени и отпадат единствените проблеми на редуктора

имам въпрос от къде могат да се намерят пружините за редуктора Ако някой има инфо ще се радвам да го сподели :cheers:

Стара загора , мисля има завод за пружини, дето могат да се изработят.

Termina4 написа:
имам въпрос от къде могат да се намерят пружините за редуктора Ако някой има инфо ще се радвам да го сподели :cheers:
Ако имаш впредвид "тарелчати" пружини - в България няма откъде да ги намериш (поне аз неуспях). Открих някъде по Русия и един завод в Германия, ама нали се сещаш заводите колко обръщат внимание на частни клиенти.

В Стара Загора - няма. По-скоро в гр. Шипка до Казанлък има завод за пружини, но предназначени за оръжейната промишленост - невършат работа.

В Стара Загора има склад и магазин, който се продават тарелчати пружини с гермаснки произход. Проверено. Също могат да поръчват за изработка в Германия тарелчати пружини. Имам телефони, но за жалост в момента не мога да ги открия. Мога и ще взема телефонните номера на място от тях. Забравих и как се казваше склада в момента, но се намира тук:

Attachments

Тарелчати прижини са нужни за редуктори правени по "класическа" схема. Недостатъкът и е че работи на разликата в площите от двете страни (високо/низко налягане). Налягането след редуктора там зависи от налягането в резервуара. За да се намали тази зависимост разлика в площите се прави много голяма. Оттук и огромните усилия (100-200кг), които трябва да държи пружината. При налични габарити само тарелчати пружини са в състояние да удържат такива усилия.

Има обаче и други схеми на редуктори, които нито имат зависимост от входното налягане, нито изискват такива огромни усилия за пружината. И следователно могат да работят и със доста по-слаби вити пружини.

В предния форум имахме доста обширна дискусия ето за тази концепция на редуктор:
005114967.jpg

Аз правих такъв. Имах някои дребни неприятности с конкретни конструктивни тънкости, но основния ми извод е: схемата работи.
Най важното, че редуктор по такава схема може да се проектира така, че ще работи и със пружинка от химиклка.

Като развитие на тази идея със съвместни усилия бе създадена и концепция на редуктор с Газова Камера, в която въбще няма пружина:
009456842.jpg

Точно такъв сега ми е "действащ" редуктор:
005899616.jpg

Чертежът като за В50/51 е тук:
http://airgun.atspace.com/files/AMG-Reductor-B50-GP.pdf

Редуктор с пружина изисква 3 детайла при стругар, а "газовия" вариант въобще само 2. Детайлът 3 на чертежа не е задължителен и може да се замени с обикновен болт с конусна глава, но точно при В50/51 значително улеснява ваденето на редуктора от резервуара. При това не се изисква кой знае каква точност при тяхната изработка.

Има и още едно продължение на концепцията:
009456843.jpg

Тук не се изисква предварително помпане на редуктора. Газовата камера се пълни от резервуара и в нея се задържа максималното налягане от помпане на пушката. И налягането след редуктора ще се определя като производна от максималното налягане на база съотношение на площите на буталцето.
Малее... колко сложно го казах :)
Давам пример: избираме двете Ф на буталцето така, че площите им да имат разлика точно 2 пъти. Да кажем 0,5 и 0,25 см2. Тогава налягането след редуктора ще бъде точно 2 пъти по-малко от максималното в резервуара. Да кажем помпаме пушката до 200бар - след редуктора имаме 100. Помпаме до 220бар - след редуктора 110бар.

самото изработване изглежда лесно но не е точно така необходими са и сметки и проби :sos: (всяка пушка има своето плато и за всяка пушка си трябва различен редиктор давам пример пушката X има платото от 170бара до 110бара следователно редуктора трябва да е нагласен посредата на платото около 130бара :yahoo: Все още ми е малко тъмна индия но човек се учи цял живот
Ако пробите излезнат успешни се задават добри дни за нас ПЦП маниаците (30-40-50-60 и т.н. истрела зависимо от обема на резервоара и всички с разлика в скороста+-0,5 метра 8) Тогава ще започнем да мечтаем и за по големи резервоари :-[

и на 180 да го направиш пак ще имаш плато с ен брой изстрели докато не падне налягането под 180 бара и от там нататък си продължава по обикновенния начин. Мисълта ми е, че не е нужно да се гледа на какви налягания. E било платото без редуктор... Защо? Защото ще има редуктор, който да прави точно това (определен брой изстрели в плато).

Голяма заблуда е, че редуктора трябва да се наглася спрямо платото в правоточен режим.
Обемът преди клапана е доста различен, съответно промени на налягането преди клапана и след него по целия тракт по време на изстрела са съвсем различни. Една и съща пушка със и без редуктора ще се държи доста различно като мощност и разход.

Просто решете за себе си на какво налягане ще се стреля и нагаждайте останалото под него.
Колкото по-низко налягането след редуктора, толкова по-изгодно - повече изстрели с едно помпане.
Аз си нагласях редуктора на 110бар.

Няма ли начин да се копира редуктора на Валтера,като се сложи на стероиди с цел увеличаване на 40дж който вади сега?
"Стероидите" на пушката хич не зависят от редуктора.
А копирането е безсмислено. Всеки редуктор се проектира най-вече за наличните пружини, след това за конкретно "установъчно" място за конкретен модел пушка. Иначе валтеровски редуктор с нищо не се отличава от други такива, направен е по класическа схема.

Това е запитването до фирма http://www.feder-u.com/history.htm

>-------- Оригинално писмо --------
>От: radko pavlov
>Относно: запитване
>До: feder@abv.bg
>Изпратено на: Понеделник, 2008, Декември 8 11:03:29 EET

>
>
Трябват ми депмферни пружини с размер
>Външен размер от 12 до 14 мм
>Вътрешен размер от 4 до 6 мм
>Дебелина от 0.6 до 1.0 мм
>С какви разполагате

Отговор от фирмата

Г-н Павлов,

Ние не разполагаме с готови пружини.
Работим по поръчка на клиентите, за което е
необходимо да ни дадете точни параметри,мостра или
чертеж.Нужно е да знаем и необходимите Ви бройки.

П.Петров

Аз съм решил да си купя пеинтболен редуктор и да си го пригодя
http://shop.paintballrebels.org/index.p ... duct_id=97

На такъв съм се спрял,но ще видя дали ще го намеря.
Мерси за преводите :bravo:

simogg

Редуктора който беше пуснал при руснаците работи ли нормално или през определен период от изстрели се налагат донастройки заради обикновенната пружина,питам защото ми допада замисъла на редуктора :cheers:

Back
Нагоре