Макс, и без това има голяма вероятност да смениш няколко цеви, поръчай си каквото ти харесва на визия...поне да радва окото.
Колеги, моята мечта сякаш вече почука на вратата: Steyr изглежда са разрешили проблема с производството на quick fill и има заредена нова партида HFT пушки. Искам да помоля за мнение и съвет, преди да направя поръчката. Все още се чудя кой вариант да избера HFT Hunting - с дървен приклад или HFT - синтетичен приклад. Зная, че дървеният приклад не е толкова практичен при дъжд и лоши атм. условия, както е синтетичният, който има и малко повече настройки, но ... дървеният е доста по-красив от откровено ортопедичния вид на синтетичния приклад... Моля за съвет, преди да се реша и скоча
Ако дървото поема влага, просто го минаваш със силиконово масло през 2-3 месеца, и не поема даже потта от ръцете.
Не че нещо,ама колко пъти излизаш да стреляш в дъжда?Както и другите колеги да кажем с 16дж плякалки,сега има и такива дето ходят по горите,но там е друга бира.Все пак всеки иска да му е приятно,като стреля.
Не знам, понеже засега нямам пушка. Но ако взема да се престраша и да участвам в състезания, а то вземе два дена да вали... А бе, въртят ми се глупости в главата. Синтетичната пушка е 1200лв по-скъпа от тази с дървения приклад - то си е цяла оптика с монтажите. А дървото е приятно и на гледане и на пипане. Но аз все пак рекох да попитам, защото като се чудя уважавам и чуждото мнение, пък сетне сам решавам
Влагата идва от потта в горещите летни дни, предимно от ръцете по ръкохватката, и от лицето по подбузника. Ако дървото не е защитено, много бързо поема потта и си променя неприятно цвета.
Още един нов Щаер зарадва своя нов стопанин т.е. мен Challenge HFT Hunting 16J, 4.5mm. И веднага с един въпрос към знаещите: В началото на цевта - около мястото където се слага чашката има една голяма мека шайба от дунапрен. Има ли някаква функция при нормалната стрелба или е само с транспортна функция и следва да я махна? Ето картинка:
Еха, Щаер си уважават клиентите... Снощи им писах за тази шайба от дунапрен и днес, преди да съм станал още, имах техния отговор Слагат я за удобство при зареждане, за по-лесно намиране на мястото за чашката под оптиката. Може да се махне, а може и да не - по желание.
Колеги, моля за съвет относно модериране на Щаера. Засега стрелям на закрито, докато му свикна и докато времето се постопли. Здраво трещи Щаера на закрито и без тапи за уши се не трае. А с тапи не е удобно за дълга работа и има риск от нарушена комуникация и сакатлък... Гледам, че предлагат оригинален компенсатор, но няма функция на модератор, която ми трябва. На Асеновградското ФТ преди месец, един колега ми спомена, че правят на 3-Д принтер, но съвсем забравих кой, къде и т.н. Малко помощ относно проблема, моля?...
Сложи модератор на вайраух и си ти. На пазара се предлага преходник за такъв. Дали не беше дори от щаер. Изработката му също не е ракетна наука.
Има един тънък момент с модер на друга пушка. На моя Щаер цевта е по-къса от цилиндъра и модератора може да не стигне до цевта. Имам един модератор на Умарекс който точно опира в цилиндъра преди да се нахлузи на цевта. Знаете ли кой колега правеше компенсатор за Щаер на 3Д принтер? Колко съм залисан, че му забравих името...