Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови диапазон.

mitko ne

Новодошъл
ЗДРАВЕЙТЕ имам метеор B2-1 и търся как да я подобря малко за да не я изхвърля като за начало ми трябва помощ да си намеря нов маншон може би и пружина защото в моя град не мога да намеря а ако някои знае как мога да и дигна малко скоростта нека пише
 

mitko ne

Новодошъл
тази пушка е изгърмяла за 2 години над 30 кутии чашки от по 200 бройки два пъти е получавала нов маншон и счупи пружина но е сменена с нова по силна последно даваше точен истрел на 15 метра без никакви отклонения мисля че за 50 60 лв може да и върна живота а и не всеки може да си позволи скъпа пушка :sos: така че моля за малко помощ :yes:
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Колегите ти отговориха, ама ти не, та не.

http://shop.oragie.com/product_info.php?products_id=1580
Това е възможно най-голямото дърво от всички дървета и как така ще дадеш 50-60 лв за да и правиш реанимация с изкуствено дишане, след като пушката струва 45 лв с 20лв заложена печалба в нея.
Тази пушка преди години съм я виждал на цена 39 лв , в комплект с оптика, очила и кутийка чашки.
Оптиката струваше 7 лв , чашките и очилата по 2 и пак е имало печалба за търговеца.
Сега като гледам цената на оптиката се е качила с 2,90 лв: http://www.pushka.eu/product/%D0%9E%D0%BF%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80-4x20
Пък и на пушката, но това не означава, че са променени доставните им цени.
Огледай се в раздела купува продава във форума. Излизат понякога читави пружинки или виж някое от малките хатсанчета : http://www.oragie.com/hatsan_air.htm
или Метеор АР 1000.
А тази, която си тръгнал да ремонтираш, по-добре и забий един гвоздей на стената и я закачи в механата.
 

Иван Димов

Потребител
mitko ne написа:
тази пушка е изгърмяла за 2 години над 30 кутии чашки от по 200 бройки два пъти е получавала нов маншон и счупи пружина но е сменена с нова по силна последно даваше точен истрел на 15 метра без никакви отклонения мисля че за 50 60 лв може да и върна живота а и не всеки може да си позволи скъпа пушка :sos: така че моля за малко помощ :yes:

Ето ти я пушката.Може и за цената да се договаряш.После пак прави сравнения... ;)


http://bazar.bg/обява–3260016/въздушна-пушка-hutsun-80
Продава се въздушна пушка Hutsun 80, калибър-5,5 245м/с
чисто нова на около стотина изстрела.
бързо й се нарадвах и сега ще взимам по яка машина,приготвил съм каъм 300-400лв.
пушката е върхъ,масивна,тежка,безшумна доста при изстрели. възможен е съвсем лек коментар на цената.но само за сериозни хора.Изпращам с еконт.
 

mitko ne

Новодошъл
някои ще помогнели за намирането на кожен маншет и по съвестна пружина или всички ще ме упрекват :mad:
 

didarai

Редовен Потребител
mitko ne написа:
ЗДРАВЕЙТЕ имам метеор B2-1 и търся как да я подобря малко за да не я изхвърля като за начало ми трябва помощ да си намеря нов маншон може би и пружина защото в моя град не мога да намеря а ако някои знае как мога да и дигна малко скоростта нека пише
Звънни на тези.Трябва да имат .
http://shop.gunman.biz/
И според мен не си заслужава живота особено ако ще е за 60 лв .Тя нова не струва толкова.Събери 100-200 лв и вземи нещо малко по-добро.
 

mitko ne

Новодошъл
мерси но нямат :pardon: мислех да сложа силиконов маншет и нова пружина втора рака хатсан 125 естествено подкъсена или нещо подобно за това казах около 60 лв. но ще се радвам ако някои помогне с намирането на кожен маншет и някоя изостанала пружина . днес разглеждах за покупка хатсан 125 и след един неочакван и фрапиращ рикошет се отказах от високия клас просто не е за моята цел и трябва постоянно да си 8 очи :eek: че я виш отишъл някои криещ се ром
 

methaa

Редовен Потребител
Извинявам се че се намесвам, ама рикошет е по-вероятно да имаш с твоята отколкото с 125-ца. Причината е че съчмата с по-висока енергия има по-голям шанс да се забие в нещо, отколкото да отскочи. При по-малка енергия, рикошети можеш да получиш и при удар с 90 градуса спрямо равнината на целта. Случи ми се веднъж с пушка като твоята. Беше ми първата пушка. Стрелях в хола си, целта беше на 4 метра от мен. Представляваше талашитена плоскост с парче пластелин, дебело 1 сант. След първия изстрел съчмата се върна и ми влезна в крачола на късите гащи. Оттогава не стрелям в къщи :stop: Случи ми се 2 пъти и с моето гамо ЦФХ. Тогава то стреляше с около 220-240 ??? а целта беше закачена на дърво на около 30-на метра от мен. Съчмите свистяха над главата ми. Оттогава не стрелям с пушки с относително малка дулна енергия ;)
Иначе рикошети винаги ще имаш ако стреляш при относително малък ъгъл между цева и мишената :exclaim:
 

didarai

Редовен Потребител
Може да се каже , че проектът В3-3 преливащ във Вайраух97К е завършен(и скоро излиза на пазара).По принцип съм започнал и една алуминиева спускова скоба да му правя , но не се знае дали и кога ще я завърша.Последните интервенции включваха пробиване на дупки в приклада и запълването им с олово (но още тегли напред) и на отвори за стопер на оптика в цилиндъра.Наложиха се и повдигачи за оптиката за да може да се зарежда пушкалото.Преди 3 седмици го прострелвах и останах ужасен.Виждам едната чашка как лети(пада) , а другата с висока скорост профучава над мишената.Виждаше се дори деривацията на бавните и защо летят встрани.Умопомрачаваща неточност . Реших ,че е от маншета и поставих чисто нов (Комета 400).Отивам днес пак на стрелба .......маааааааалкооо по добре , но....пак,едната се вижда как лети , другата минава отгоре.Не можах да повярвам , защото преди интервенциите с нея стрелях на механичен мерник и стреляше доста добре на 25-30 м. На 10 м. прав правех група от застъпващи се 3 попадения , а сега на 25 м . ги сееше на 10 и повече сантиметра.
Много и се ядосах , но преди да се откажа окончателно , помислих какво правя различно и го открих.Мерех се прекалееееено дълго и старателно.Всеки изстрел , с различно време.Започнах да стрелям както на механичен.Бързо , без престараване и с максимално кратко (еднакво) време между изстрелите.Резултата се вижда на клипа в частта му със стрелбата.Вижда се как на изстрела който ме забави със зареждането попадението веднага "отлетя" встрани от групата. До колкото съм чел ревюта на колега по западните форуми , 4 см. група на 25 м. е нормална за оръжието , но ако се пробва с други чашки (преди стрелях с ФТТ и даде отлични резултати) различни от Супердом ,смени и се пружината с по-качествена която не дава такива големи разлики и се махне утежнителя (с който е в момента) , вярвам , че групите ще се свият значително.

В3-3 customised in HW97K
 

Attachments

  • DSCN2400.JPG
    DSCN2400.JPG
    257.4 KB · Прегледи: 250
  • DSC06898.JPG
    DSC06898.JPG
    405.1 KB · Прегледи: 122
  • DSC06896.JPG
    DSC06896.JPG
    428.1 KB · Прегледи: 111

radulo off

Новодошъл
Не разбрах защо забавянето при стрелба,намалява мощноста на изтрела . :)Пропадането от какво се получава :-[
 

didarai

Редовен Потребител
При ПП с обикновенна пружина винаги има разлики в скоростта от изстрел до изстрел. Обикновено не са осезаеми и в случая и аз се изненадах колко са големи. Не се дължаха на дизел и за това помислих , че е маншета , но след неговата смяна и теста "спринцовка" (следобед ще добавя клипа за теста към този пост) и при положение , че уплътнението към цевта е на практика ново , не остава къде другаде да е проблема освен в пружината и промяната в характеристиките и , когато стои различно време под напрежение , а от там и разликата в скоростта . Още повече , че веднъж щом се усъмних в това , го проверих неколкократно.Чашките са качествени и уплътняваха добре цевта също.
 

Dormikym

Новодошъл
Здравейте колеги , имам следното питане:
Имам ППП (евтина - метеор б3-3) и оптика на нея, пак метеор 4*20(китайска), нагласям оптиката на 25м +- 3м и след 10-20 изстрела тя пак се измества я на ляво я на горе... Доста е дразнещо за една кутия сачми 5-10 пати да регулираш оптиката :( Каква е причината и какво да направя ???

Благодаря предварително...
 

didarai

Редовен Потребител
Тази лека оптика , не би трябвало да се мести от 3-ката , ако е стегната добре.Най-вероятно монтажите и са "лабави" и колкото и да ги стягаш , не става щото се деформират.Аз заради това отидох на горен клас оптика с яки монтажи.Тогава обаче оптиката натежава и хуква назад и ти трябват отвори за стопер.Може компресията ти да не е добре и за това отката ти да е голям.Проверява се чрез теста "спринцовка"
Тест "спринцовка"
Другото което е кофти на В3 е , че релсата е фрезована къса и не излиза отзад (фрезата) , а в страни.Тогава оптиката като пълзи назад се плъзга по извивката и се изкривява на някъде.
 

mitko ne

Новодошъл
искам да попитам за мнение понеже една сафари от ниския клас много шляпаше и подложих в цилиндъра уплътнителна гума от бойлер и намали шумът при изстрел също така и обема на цилиндъра но не знам как се отразява на отката ако някои знае нещо да сподели :rambo:
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Kак да ти кажа:прикладвай на чело и след 1 кутия чашки ако не чуваш гласове е добре.
 

Slid3ra

Новодошъл
Колеги я кажете дали по някъкъв начин може да се подобри китаец (много имена може да сте виждали) Bam B-31 / B5 AK. Купих го наскоро приди около месец и едва на 1-вата седмица(600чашки) имаше проблем със комприсията и неможеше да изхвърли чашката. Дадох го на ремонт кадето според мен нищо не направиха защото още го провия тоя номер понякога. И тъй като бях разочарован си взех hatsan striker 1000s. Та въпроса ми е струва ли си да дам някой лев да сменя пружина и маншет за да стани поне малко по силна и да може да е ползвам за 2-а пушка или да е дам за 30лева (толкова ми предлагат сега). Аз пушката е зех за 50лева + 10лева за тоя кирлив ремонт. :sos: :sos:
 

st_beer

Редовен Потребител
Slid3ra написа:
Колеги я кажете дали по някъкъв начин може да се подобри китаец (много имена може да сте виждали) Bam B-31 / B5 AK. Купих го наскоро приди около месец и едва на 1-вата седмица(600чашки) имаше проблем със комприсията и неможеше да изхвърли чашката. Дадох го на ремонт кадето според мен нищо не направиха защото още го провия тоя номер понякога. И тъй като бях разочарован си взех hatsan striker 1000s. Та въпроса ми е струва ли си да дам някой лев да сменя пружина и маншет за да стани поне малко по силна и да може да е ползвам за 2-а пушка или да е дам за 30лева (толкова ми предлагат сега). Аз пушката е зех за 50лева + 10лева за тоя кирлив ремонт. :sos: :sos:
Ako ти дават 30 лева направо я давай те отърват от нея.
 

Slid3ra

Новодошъл
А по принцип има ли някакъв шанс за ъпгреид смяна на прожина и маншет и до колко пари. Или е загуба на време и пари.
 
Нагоре