Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови диапазон.

Здравейте, подариха ми едно китайче Б3-1, купувано 2007г. и от тогава стояло в шкаф, едва ли има и 50 изстрела и искам да го използвам за плякалка по мишени на село.
От прочетеното в темата разбирам, че си трябва профилактика преди да се вкара "в боя", но за съжаление за последно съм пипал въздушна пушка преди много години на панаирните стрелбища и не се наемам да разглобявам. Молбата ми е да ме насочите към някой отзивчив колега от София, който да извърши профилактиката и да ме вкара малко в час...... срещу заплащане разбира се.
B3-1.jpg

срещу заплащане разбира се
Опасявам се че заплащането на грамотен колега, който да разглоби почисти и сглоби тази пръсторезка, ще е над цената и. По-добре чети и се справяй сам, това е начина да навлезеш в хобито.

Последна промяна:
Здравейте, подариха ми едно китайче Б3-1, купувано 2007г. и от тогава стояло в шкаф, едва ли има и 50 изстрела и искам да го използвам за плякалка по мишени на село.
От прочетеното в темата разбирам, че си трябва профилактика преди да се вкара "в боя", но за съжаление за последно съм пипал въздушна пушка преди много години на панаирните стрелбища и не се наемам да разглобявам. Молбата ми е да ме насочите към някой отзивчив колега от София, който да извърши профилактиката и да ме вкара малко в час...... срещу заплащане разбира се.
View attachment 93086

Не е толкова трудно, и стенд не ти трябва ако имаш някой едър човек наблизо да я натисне. Като вадиш задния щифт, натиснете тапава в земята или на солидно място, не като тоя в клипа

Здравейте, попадна ми б2 в калибър 5.5. Какви чашки да взема за нея и на каква дистанция да направя прострелката?

Здравейте,
От два дни се занимавам с една б2-1, явно доста ползвана, защото уплътнителя между цевта и цилиндъра изпуска. Някакво кече е, което при опит да го извадя буквално се разпраши.
От къде може да се намери такова уплътнение или е възможен някакъв алтернативен вариант?
Благодаря!

Колеги имам проблем с един ИЖ38 С . Баща ми го е забравил вън на влагата. Съответно е цъфнал от ръжда включително и в цевта. Някакви идеи как да изчистя тази ръжда от цевта,без да я съсипя?

и моята нямаше затилък потърсих в интернет и си купих оригинален китайски. пластмасов е не гумен.

Последна промяна от модератор:
Иво ме изкуши да напиша няколко реда тук.От подписа ми се вижда,че имам В3-1 на "Индустри Бранд".Имам пушката от първите внесени - купих я от едно изложение в НДК за около 35 лв.
Действително пазя е вече главно за спомен,но понякога си стрелям и с нея.Стрелял съм на разстояния до 35 м.Има монтирана оптика Таско 4х20 (най ефтината).
С прохънтър и промагнум има една и съща точност - на 25 м обикновено групирам в кръг 15 - 30 мм.Понеже с нея стрелям по-рядко,винаги в началото разсейването ми е по-голямо.Мисля че това е прилична точност.
По живи същества не съм стрелял,с изключение на два гълъба,които повече от година ми цапаха балкона и не можех да ги прогоня.Е и по един помияр,който ме ухапа, ама нищо не можах да му направя.
Скорости мерени с хронограф - от 140 до 160 м/сек.
Основни недостатъци:
1.При напълно свален мерник на 25 м стреляше на 10 см над прицелната точка.Затова турнах оптика.
2.След 20 - 40 изсрела задължително трябва да се притягат трите крепежни винта.
3.Отвратителен вид (боя) на приклада - сравнително лесно се подобрява и от начинаещ.
4.При мен - липса на гумен задтилък.
И все пак за първа пушка е доста добра.А ако в къщи имаш 8-10 м дължина и не ти се карат,можеш да си поддържаш формата по всяко време.
Мисля,че в момента може да се купи за около 45 лв.
Общо взето прилично и непретенциозно пушле за тези пари.
и моята нямаше затилък потърсих в интернет и си купих оригинален китайски. пластмасов е не гумен.

Здравейте, днес успях да се сдобия с qb 57 (от Тачи).
Решил съм да я разглобя и обслужа, но не знам откъде да намеря маншет и уплътнени ( или от какво да приспособя), имам и Гп от Страйкър и ще го скъсявам (ако някой е правил Гп за такава пушка, може да сподерли размери, за да не откривам топлата вода).
Малко ми е грозноват, а вмомента разполагам със cnc и фрезовъчни роботи и мога да изработя приклад, но не мога да измисля дизайн?!

Pioneer в калибър 4.5

Здравейте колеги и фенове на въздушния спорт и хоби. От много скоро съм тук ,тъй като съм притежател от няколко години на въздушно оръжие, за което не открих много информация в Интернет ,нито пък тук я намерих като модел , за това реших да отворя тази тема.
Имам опит с оръжия , тъй като съм и ловджия от има няма 10-на години, но знаем , че 12-ти калибър няма нищо общо с въздушните оръжия :) все пак скоро искам да закупя 5.5 за спортна стрелба/ хоби ,но сега по темата.

Оръжието е китайско, марка Pioneer в калибър 4.5 [177.].

Поразрових се доста, разбрах, че са произвеждани през 80те години. Също така имало и румънска версия , но при нея едното 'е' липсвало в името. Пушката е с лост за зареждане (пружина), има мерни прибори ,като мерникът отпред се завива на резба. В щатите ги има на търгове за по 10-на долара. Пострелял съм с нея (нямам много опит с въздушно оръжие и тя ми е първата такава) по мишени и разни други кутиики, не съм мерил групирането обаче. Било е с най-обикновенни пелети, нищо особено. Има проблем със спусъкат, някой път при зареждане той не функционира и се налага с отверката леко да "върнеш" хаха , но после си работи.

Мисълта ми е , има ли тук колега ,който има такава антика и съответно знае ли повече подробности , например каква мощност в джаули има? Надявам се да не съм пропуснал нещо написано в нея за форума,
Мога да прикача и снимков материал.
Весели празници, поздрави !

Че сложи снимки, как да се сетим коя е пушката :D
Щом е стара китайска, вероятно енергията й в заводско състояние е под 10 джаула.

То това си е досуш Б3. Имах такава в началото на 90-те. Пружината и беше слабичка, да е вадела тогава 6-7 Дж. Счупи се след 2 г и и сложих малко по-силна и дъскомера показа чувствителна разлика в плюс. Маншета беше кожен и изкара още 2 други пружинни. Докато бях по чужбина брат ми плякаше с нея докато се счупила и последната пружина.
През 2008 ма я постегнах пак, да може сина да пляка с нея, та бая беше задобрял. И най-важното-знаеше как безопасно се борави с нея при зареждане и при стрелба.
На следващата година обаче минах с Трибеката отгоре и, та отиде на боклука. Пак му купих една Б-3.1 и още 5-6 г. си плякаше по двора ама по рядко, че и аз вече бях навзел пцп-та и други пружинки.

Back
Нагоре