Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови диапазон.

st_beer

Редовен Потребител
Slid3ra написа:
А по принцип има ли някакъв шанс за ъпгреид смяна на прожина и маншет и до колко пари. Или е загуба на време и пари.
Можеш да си оправиш разбира се стига да ти се занимава и имаш време и пари за губене. Каквото и да правиш обаче винаги имай едно на ум.
"От лайно дъвка не става" ;)
 

mitko ne

Новодошъл
колега аз моята я стегнах за 20 25 лева с нов маншет от една неподвижна цеварка и пружина от един приятел аз му купих една от форума а то ми даде неговата + силиконово масло и чашки гамо ги прави на парчета като стрелям по стоманена плоскост :wall: доста сам доволен ако искаш подробности пиши на лс
 

Dormikym

Новодошъл
Колеги взех си б5 (така нареченото АК) какво трябва да му сторя преди да започна да го ползвам усилено...
 

lynx

Редовен Потребител
Да си купиш истинска въздухарка, с тая си ударил греда!
 

petkof

Редовен Потребител
Dormikym написа:
Мммммммммммммммммммммм ... други предложения :)
Предай я на вторични и с парите пий една бира!За предпочитане е пред това да харчиш пари за нея и да няма ефект.Ще си набутан в пъти повече! :cheers:
 

Dormikym

Новодошъл
Явно това б5 никой не го обича ... излиза че даже не бива да стрелям с него, а направо да го хвърлям ... ???
 

didarai

Редовен Потребител
За plikling стрелба по кутийки от бира до 20 м . става.Забавно е особено като стрелят хора за пръв път хващащи ВП.Може и да му монтираш един пълнител от АК под него и освен за това , може да ти краси и стената.
 

тината

Новодошъл
Това което трябва да направиш е да си купиш чашки и да се отдадеш на яко :rambo: след известно време, ако пушката се справя добре да се надяваме ще събереш някоя кинта повече и ще си вземеш по - добра ! За сега само чашки и докато може да диша и :cheers:
 

Slid3ra

Новодошъл
Колега пушката става наистина като за първа въздушна. Аз почнах от такава и разбрах какво трябва да се направи отначало (след на мен като ми почнаха проблемите). Значи отначало е добре да е отвориш и почистиш условно защото е пълна със масло. (на моята направо капеше). Защото ако не е почистиш и стреляш на 3тата кутия съчми ще се прецака. (знам го от опит). Иначе след като е почистиш ще ти държи обаче не и се надяваи много аз мойта е ползвах на максимум 30метра и то едвам едвам дали чашката ще стигне до там (на мерни прибори). Та съветът ми е да е почистиш и да избереш най-добре влизащите чашки в цевта защото на моята почти всеки вид полата се заклещтваше и трябваше да гледам да влиза напълно.

Иначе след като ми дойдоха проблемите защото не е бях почистил направо е продадох и сега съм със hatsan striker 1000s.
И дано да ти издържи по дълго пушката :cheers:
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Извинявам се за офтопика, но да не би с Миро от Варна да сте рода ? И той вместо "Я" пише "Е" ;)

Slid3ra написа:
Значи отначало е добре да е отвориш ....
Защото ако не е почистиш .....
Иначе след като е почистиш ...
... аз мойта е ползвах на максимум 30метра
Та съветът ми е да е почистиш ....
...защото не е бях почистил направо е продадох ...

Иначе си прав за почистването ! :cheers: :cheers: :cheers:
 

makaveli7

Новодошъл
Привет колеги :) След като върнах към живота едно китайче B3-1 към живота , реших да се регистрирам и да споделя неволите и радостите от постигнатото. Като дете в далечната 96та ми подариха това пушкало и чак сега го изрових от мазето. След бързо информиране се захванах за работа и почнах да шкуря ръждата и да сменям части.Най-трудно беше да намеря маншет (кожен с болт) понеже пушката не си знае годините. Пружината не мисля да я сменям. Дълга е 22см , а до колкото прочетох трябва да е 23.5см. Нормално след толко години метала да се е свил.Оптика и сложих Tasco 4x20 (за такава слаба пушка-толко)
Изшкурих цилиндъра и буталото за да се движи плавно.Намазах го със смазка каквато имах под ръка ,някакво фино масълце.Изпилих и ухото на спусъка ,понеже си стреляше сама.И тук идва и въпросът ми. Има пукнатина на цилиндъра. С какво да я запълня за да не смуче въздух от там? С какво се смазва най-добре буталото и какви чашки да избера? При стрелба много пуши,това нормално ли е?

 

bgbul

Редовен Потребител
Dormikym написа:
Колеги взех си б5 (така нареченото АК) какво трябва да му сторя преди да започна да го ползвам усилено...
Ако искаш верен отговор - задай правилен въпрос.
Имаш вече отговори на твоя въпрос.
Ако искаш забавление и стрелба - не задавай въпроси, а стреляй и се забавлявай.
Не очаквай оваций и ръкопляскания. Просто си прави кефа.
Докажи, че не оръжието прави стрелеца, а обратното.
 

mitko ne

Новодошъл
и аз сам на принципът че не оръжието прави стрелеца ;) и работя с мерник,а не с оптика и се кефа на макс като ставам все по-добър :yahoo:
 

aiako

Новодошъл
Имам проблем, купих си въздушна пушка - китайска ... нямам представа модела.
Трябваше да я отворя обаче, защото това изглежда не е правено никога, та китайската смазка е станала на гума.
По дребните детайли ги почистих в ултразвукова вана, но не знам с какво да почистя цилиндъра и цевта - мисля си с газ за горене да пробвам ?

Друг проблем който имам е че не мога да извадя маншета, за да почистя при него и да видя дали не е наранен.
Някой който е свалял такъв може ли да каже как става, има нещо като насочващ пин, и няма излизане ...

7211805R.jpg

7211806f.jpg

7211807B.jpg

7211808d.jpg
 

mitko ne

Новодошъл
Re: Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови д

колега давиш всичко в масло за 2 дни махаш винта и пиши какво е станало :cheers:
 

aiako

Новодошъл
Re: Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови д

Вече стреля но в друго беше ключа от бараката... реших на другия ден да я разгледам по отблизо, въпросният "пин" няма как да се развие - няма резба. Какво се случва -> Китайците, слагат буталото в цилиндъра, пускат шайбата ,2-3 премерени удара с чука по цилиндъра да не излиза и готово. Аз взех дремела и с малко борче изпилих подбитото, измих в газ за горене и ултразвукова вана, и по обратен ред сглобих и "занитих". Смазах коженият маншет с масло и сега дизелира, но се надявам след 10-тина изтрела да спре...
 

didarai

Редовен Потребител
Re: Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови д

aiako написа:
.. но се надявам след 10-тина изтрела да спре...
Надявай се :).
Аз цфх-са не съм го смазвал повече от година , а преди това беше избърсан до сухо и още от време на време се усеща миризмата на горяло , или някой изстрел си излита където иска.
В случая с кожения маншет обаче ...........това е положението.Ще имаш , после , точност.........до 15-тина метра по кенчета .........не всеки път.
 

mordohy

Новодошъл
Re: Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови д

Когато го купувах моето китайче, нямах абсолютно никакво понятие от въздушно оръжие. Просто пробвах всички пушки в магазина и тя ми хареса. На 25 метра не пропускам чашка от кафе, а от балкона на петия етаж създавах условен рефлекс на помиярите да лаят беззвучно. Само да издаде звук и веднага един в задника. Направо козина хвърчи. Само един път я чистих и то защото си нямах работа. Като гледам кутиите съм изстрелял над 2 000 сачми и още няма никакви проблеми. Имам от мотоциклетите подобни пружини, но по- здрави, но не виждам смисъл да развалям нещо, което работи. За парите си е направо супер. Отлична е като за първа пушка.
 

lynx

Редовен Потребител
Re: Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови д

mordohy написа:
На 25 метра не пропускам чашка от кафе, а от балкона на петия етаж създавах условен рефлекс на помиярите да лаят беззвучно. Само да издаде звук и веднага един в задника. Направо козина хвърчи. Само един път я чистих и то защото си нямах работа. Като гледам кутиите съм изстрелял над 2 000 сачми и още няма никакви проблеми.

Скоро ще имаш най-разнообразни, въпрос на време е.
 
Нагоре