Пружинките на GАМО - Hunter -1250, Hunter - 440, CFX и др.

Дискусия в 'Пружинна Пневматика' започната от cdman, 6 Октомври 2008.

 1. scandalo

  scandalo Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  1,618
  от:
  София
  Рашко благодаря за линка много полезни неща видях там нищо че никога не съм учил руски горе долу си разбирам.Скоро се сдобих с Хънтер и се престраших да го отворя пружината си беше скъсена от стария собственик и аз си бях купил нова за да я сложа та отворих я лесно старата пружина се беше и с чупила та беше станала с 8 10 см по къса......сложих новата успях да я сглобя даже :) без стенд не беше кой знае колко трудно но не е и елементарно.Сега пушката си имам откат с който аз още не мога да свикна,но имам само 100-тина истрела с нея.Някой да каже с какви чашки стреля с хънтера аз стрелям с FTT имам и баракуда гамо про хънтер и двата вида na H&N с хидрошоков ефект това е което имам.
   
  krasipet харесва това.
 2. rashko

  rashko Редовен Потребител

  Стреляй с FFT и про-хънтара ги харесва но трябва да ги пробираш с парче стара цев коя е хлабава и коя стегната ^-^
   
 3. scandalo

  scandalo Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  1,618
  от:
  София
  FTT Може и при мен да е проблема нз но нещо имам чуството че са лекички нз просто с тях 1 път стрелям много високо много в дясно друг път стрелям много ниско ляво просто нз защо е така с баракудата всичко е мн по добре освен ако не мръдна преди истреа което е моя грешка.
   
 4. scandalo

  scandalo Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  1,618
  от:
  София
  Ами аз пробвах 5 вида чашки вече и в крайна сметка баракудата се държи най прилично.Преди да сменя пружината....старата беше рязана и беше по късичка 5 см,но се оказа че се беше и счупила още 3 см някъде тогава FTT се представяха много добре.Сега с новата пружина вече не е така което мисля че е заради промяната на скоростта,гамо про хънтера......малко все едно аз съм ги лял тея чашки :) та и там имам от време на време някой истрел където ме вкарва в размисли :).Другите ми чашки те са за пернати H&N Hollow point,Crow Magnum.За сега се спирам на баракудата нямам хронограф да замеря каква и е скоростта може би не е над 240м/с но се държи добре,а и все пак ПП няма как да докара нужните на баракудата 300-310м/с.
   
 5. ivodoc

  ivodoc Модератор Модераторски Екип

  Публикации:
  4,992
  от:
  Русе
  Баракудата се държи добре и в ниските скорости.
  При ФТТ във високите обаче не е така.
   
 6. scandalo

  scandalo Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  1,618
  от:
  София
  Значи все пак май съм прав че скоростта ми идва малко висока за ФТТ тези дни ако се подобри времето да не е -градуси мисля да пострелям пак,но на малко по голяма дистанция на 50м за сега имам възгледи само на 30м.
   
 7. luft9waffe

  luft9waffe Редовен Потребител

  Публикации:
  1,778
  от:
  русе
  тесни са ти възгледите ;) :cheers:
   
 8. juliganchovski

  juliganchovski Потребител

  Публикации:
  36
  от:
  София
  Хайде нека се включа и аз. ГХ 1250 5,5 е може би една от най-приличните мощни ПП на умерена цена. Естествено, че има и по-добри, но и цените им са по-високи. Мойте наблюдения:

  1. Тежка и стабилна - 4.1 кг. За по-едър човек е бижу (и разгеле, жената се опита да стреля с нея, но за моя радост хич не и хареса ;)). Ляга сериозно в ръката, добра за прикладване
  2. Добре балансирана - няма нужда от доутежняване. При изстрел иска добро прикладване и леко подпиране на ложата
  3. Много точна, но до около 30м, след тази дистанция, поне аз, не мога да направя свястна група
  4. За разлика от Х125, не троши оптики - умерен и къс откат, ще я пробвам с ГП някой ден
  5. Моята темерутка, пушката демек, може би е единствената на света която дава еднакви резултати с Баракуда и ....забележете, Силвър Пойнт :eek:.
  6. Личното ми мнение, че когато са конструирали тази пушка, екипът на Гамо не са имали в предвид стреляне по мишени - тя просто убива -> с голямата пружина.
  7. Твърд спусък, и както чета, всички Гамовци са такива
  8. Дори и да премина на ПЦП някой ден, което не се съмнявам че ще се случи, не бих я продал !!!
   
 9. petkof

  petkof Редовен Потребител

  Публикации:
  2,161
  До juliganchovski
  Каква е скоростта която дава твоята ГХ 1250 със баракуда и силвър поинт? :)
   
 10. scandalo

  scandalo Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  1,618
  от:
  София
  за това че не става за над 30м мога да поспоря аз я имам от малко време от 3 седмици някъде и на 30м стрелям вече прилично следователно е от тренировките.Веднага се извинявам моя е грешката!
   
 11. luft9waffe

  luft9waffe Редовен Потребител

  Публикации:
  1,778
  от:
  русе
  прочети т.5 !все пак "еднакви резултати" не е задължително да значи еднаква скорост.едно време оплюхме дружно силвърпойнт на h&n,но ето ,че се намери пушка,дето да ги хареса .предполагам като точност.
   
 12. juliganchovski

  juliganchovski Потребител

  Публикации:
  36
  от:
  София
  Много се учудвам, но е така. Прави почти еднакви групи и с двата вида чашки. Разликата е,че групата на Silver Point се пада малко по в ляво и на горе от Baracuda-та.

   
 13. fatalen

  fatalen Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  3,667
  от:
  София
  Ти сам си си дал отговор, дали е еднаква скоростта на Baracuda-ta и на Silver Point-a
   
 14. petkof

  petkof Редовен Потребител

  Публикации:
  2,161
  Предната неделя пробвах комбинация от Гамо Хънтър 1250 и Hollowpoint на H&N като калибъра е 5,5 а теглото 0,82 според спецификацията на производителя.Стрелях опрян върху тавана на кола от около 36 м.Получи се група с размер 7 см.Измерените скорости бяха от 303 - 306 м/с , което си е 38 джаула. :goodbye:
   
 15. Anonymous

  Anonymous Гост

  то за тая лека чашка даже повече трябва да е скороста,пробвал ли си тея златните кви бяха че не сещам сега каква скорост правят?
   
 16. petkof

  petkof Редовен Потребител

  Публикации:
  2,161
  Със златистите РВА на Гамо даваше над 340 но не си спомням точно колко и групата беше А5-А4 формат. :)
   
 17. scandalo

  scandalo Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  1,618
  от:
  София
  Възможно ли е на утежнителя на хънтер 1250 да се сложи залепи 1 краг с диаметър равен на диаметъра на утежнителя за да не бие на желязо и ще има ли някакъв ефект.От какъв материал може да стане този кръг?При хънтера възможно ли е слагането на полиамиден пристен (водач) отзад на буталото?
   
 18. petkof

  petkof Редовен Потребител

  Публикации:
  2,161
  По първият въпрос, възможно е да се сложи кръг пред утежнителя но не знам какъв ще е ефекта.Можеш да пробваш и да споделиш резултата. :) По вторият въпрос, възможно е слагането на полиамиден пръстен /сегмент/, но е напълно излишно заради самата конструкция на пушката, която няма нищо общо с хатсан.Рамото за зареждане при гамо е чупещо и лагеруващо в приклада.Поради тази конструкция силата за зареждане е насочена по посока назад успоредно на корпуса на пушката, което означава че бута буталото право назад!При хатсаните тази екстра я няма и лоста за зареждане бута буталото назад но и нагоре опирайки го в корпуса на пушката,като силата натискаща го в горно положение се увеличава с приближаване на буталото към зацепващият механизъм на спусъка.Тази недомислица в конструкцията на хатсаните с течение на експлоатацията и износването на цилиндъра и буталото води до увеличаване на разстоянието между спусъка и буталото от което следва самострела при хатсаните.Тъй че ако имаш гамо не се корай! ;)
   
 19. scandalo

  scandalo Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  1,618
  от:
  София
  Ще опитам да сложа кръг пред утежнителя после ще споделя.Може да няма почти никакъв ефект но няма да навреди със сигурност.Някой предлага ли направа на стенд за разглобяване на хънтера?Ще си платя каквото стурва(нямам нужните инструменти мисля че не е френско писмо да се направи),
   
 20. shooter

  shooter Потребител

  Публикации:
  599
  Хънтъра е така направен, че няма нужда от стенд
  или поне този който съм виждал
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена