Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забележка: This feature may not be available in some browsers.
Здравейте,View attachment 111897
View attachment 111898
View attachment 111899
Опашка от 9 мм свредло. На него съм залепил дебела и мека гума. На нея метална шайбичка и за шайбичката водна шкурка(нещо от рода на 1500) . Това го хващам с винтоверта и без да натискам шлайфам. Гумата е да обере наклона,който е неизбежно да не дадеш. Шайбичката е затда има твърда подложка под шкурката.
Ето какви бяха пораженията след като вкарах стружки от серпентината в компресора. И сега периодично от някъде влиза някое боклуче и наранява клапана и леглото му. Шлайфам ги и всичко се оправя. Клапана го шлайфам,като сложа шкурката върху стъкло и с въртеливи движения и със съвсем лек натиск. Естествено се капва и водица,нали шкурката е водна.
View attachment 111902 View attachment 111903 View attachment 111904 View attachment 111905
Конусния клапан е на първата степен (отстрани на главата , зад долния щуцер)Здравейте,
Опитвам се да поправя проблем - тест с тапа: след достигане на някакво, налягането пада и като цяло се държи доста хаотично, пада още докато компресора работи и после, след изключване, за 4-5 секунди пада до 0. Явно нещо изпуска налягането. По-късно като го сглобя ще опитам да намажа системата със сапунена вода и да потърся откъде излиза. Засега чистих ужасно много мръсотия навсякъде, но се съмнявам това да е достатъчно.
Тръгвам по пътя описан от колегата Kameno Karp, на който безкрайно благодаря за труда му и споделянето на опита си.
View attachment 121510
^ Горното е снимката на състоянието на главата отгоре (когато се махне втулката за манометъра). В това легло в средата с дупката влиза едно бронзово пинче, с пружинка на него. Защо е само метално след като тук наляганията могат да стигнат 300 бара и повече - идея си нямам.
Може би има нужда да се шлифова по гореописаният метод. Как смятате?
Отдолу нещата стоят другояче:
View attachment 121509
^ Втората снимка е от долната страна на тази глава, като сребристото кръгче около централните 2 дупки се усеща като вдълбнатина. Тоест според мен трябва да се полира със сигурност, но не съм сигурен как точно, още повече, че тук има и гумено уплътнение за цилиндъра на 2-ра степен което лесно може да бъде наранено. Някакви идеи?
View attachment 121511
^ Шайбата ще бъде полирана на водна шкурка грид 2500.
3ти въпрос: Къде е 2-рата пружинка с клапан? Намерих бронзовата под манометъра, тя е с пин с равна глава, назад четох че трябва да има и такава с конусна глава, но нямам идея къде е. Може ли да липсва изобщо?
Много благодаря на всички за споделеният опит и съвети!
Дирекно почнах с водичка и 2500 шкурка, сякаш светна, но леглото не съм пипал, когато го събрах ми излезе нова изненада, гайката на преходника за навън (за маркуча за налягане) си беше загубила гумата. Благорение на @Kameno Karp разбрах, че такива неща се продавали все пак. (аз го гледах като полезно изкопаемо и се чудех откъде ще търся такова) та като купя такава, ще видя какво е реалното състояние след почистването и полиране на малкото клапанче. Благодаря сърдечно на всички за помощта!Конусния клапан е на първата степен (отстрани на главата , зад долния щуцер)
За да ти пада толкова бързо налягането вероятно този горния клапан не държи. Почни с 400шкурка та до 2000 водно да изчезнат деругите но виж и леглото му и там трябва да играе шкурката
моя след филтъра слагам тапа и го включвам да работи , като стигне 250 бара го изключвам и го зарязвам така , на сутринта налягането беше спаднало на 220бара което мен ме удовлетворява .Дирекно почнах с водичка и 2500 шкурка, сякаш светна, но леглото не съм пипал, когато го събрах ми излезе нова изненада, гайката на преходника за навън (за маркуча за налягане) си беше загубила гумата. Благорение на @Kameno Karp разбрах, че такива неща се продавали все пак. (аз го гледах като полезно изкопаемо и се чудех откъде ще търся такова) та като купя такава, ще видя какво е реалното състояние след почистването и полиране на малкото клапанче. Благодаря сърдечно на всички за помощта!
Нищо му няма.А вие сигурни ли сте, че оставяйки компресора под налягане след като го спрете, не го увреждате по този начин?
Първото нещо, което ми казаха след като купих моя, беше да не го държа под налягане.
I just found this on AliExpress:Някой пробвал ли е от големите двойни филтри на Tuxing(TXF004)? Намерих един клип в тубата ама в коментарите само ги плюят.
Вече съм във филма с търсенето на читав филтър на 300 бара.Търсих стругар да ми направи един филтър Ф60 и след много разпитване защо ми бил трябвал филтъра,после защо ми трябвал компресора, и като стигнахме до защо ми трябвала пушката разбрах че няма да стане работата.Другия вариант в Бургас е барото ама там не искам да ходя.
Намерих само един що годе голям филтър ама продавача няма идея какво продава.
И варианта към който клоня е следния.Поръчвам 0.5л алуминиева бутилка на 300 бара работно налягане с овално дъно (линк 19$) и я правя на филтър.В долния край на бутилката ще я пробия и ще и навия резба да хвана кранче за източване на конденза.Ще я дам да я пробват като и сложа крана да няма изненади.Бутилката ще седи права и ще се навива в преходник M18x1.5 на който ще има вход,изход и манометър.Тръбата за входния въздух ще минава през нипела и ще продължава до дъното на бутилката(където ще има нещо като телче за миене на чиний което да заема 2~3см от дъното на бутилката).Идеята е малко странна но искам да е лесно за разглобяване,да няма развиване на нипели всеки път като трябва да проверявам филтъра.Така при сваляне на бутилката ще се развива на ръка и издърпва.
Някакви мнения?
Това е с някакъв смешен обем от около 30см3(0.03л) и толкова работа ще върши.Не бих напълнил Вулкана с такъв въздух.Това не е ли достатъчно?
На едноцилиндров tuxing ми вършеше идеална работа ,а там си има влага и маслени изпарения. Но ако търсите някакъв по сложен и евентуално по скъп вариант ,успехТова е с някакъв смешен обем от около 30см3(0.03л) и толкова работа ще върши.Не бих напълнил Вулкана с такъв въздух.
Защо ни е нужен обем при сепарираща система?Това е с някакъв смешен обем от около 30см3(0.03л) и толкова работа ще върши.Не бих напълнил Вулкана с такъв въздух.
Вероятно защото ще има повече филтриращ материал и съответно същия ще има повече време да поеме влагата от въздуха.Защо ни е нужен обем при сепарираща система?
Да съгласен съм, че ще има повече контактна площ със хигроскопичния материал, но въпроса е на практика нужно ли е повече от това за една хубава пушка да бъде предпазена от сериозно навлажняване и омазняване. Питам всеки който може да ми отговори, нищо лично. Понеже си взех същия смешен филтър и много се чудих за двойния им на tuxing преди това…Вероятно защото ще има повече филтриращ материал и съответно същия ще има повече време да поеме влагата от въздуха.
За сравнение филтъра на компресора в Синхрон бургас е Ф80 и е висок около метър.Обема вътре ще е поне 2.5л.