ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

Здравейте,
След прочетени 150 страници в темата, в главата ми изникнаха два въпроса - колко е налягането след първа фаза? (Единствено на тази страница се споменават 20 бара на двубуталния). Какво би станало ако използвам нормален компресор с бутилка, 10 баров, с филтър за конденз, директно закачен за втората степен? Няма ли да се реши проблема със загряването и влагата?

Здравейте,
След прочетени 150 страници в темата, в главата ми изникнаха два въпроса - колко е налягането след първа фаза? (Единствено на тази страница се споменават 20 бара на двубуталния). Какво би станало ако използвам нормален компресор с бутилка, 10 баров, с филтър за конденз, директно закачен за втората степен? Няма ли да се реши проблема със загряването и влагата?
Ами аз го измерих и затова го написах.Диаметъра на буталата на 1-ва и 2-ра вероятно ще е еднакъв(но не мога да потвърдя защото не разглобявах 2-рата степен).Вероятно и на едноцилиндровия ще е 20 бара налягането след първа степен.
Загряването е голямо.Главите загряват и на първа и на втора степен.За 2мин компресора загрява 7 литра вода до около 50 градуса след което и температурата на главата се покачва.Температурата се мери само на 2-ра степен.Сензора влиза в капака на 2-ра степен.
Конденза без филтри е доста.

Аз съм намерил 40бара филтър който ще монтирам след първа степен с надеждата да отделя голяма част от влагата но засега проекта ми е спрян докато не измисля как да направя рамката на целия компресор и да закача компресора да виси на пружини или на някакви тампони.Филтъра за високото налягане мисля да го направя като филтъра на KamenoKarp.Не ми се нрави идеята да дам 300 лева за филтъра на туксинг.
Относно захранването на мотора не съм отварял да видя дали може да се свърже със честотен инвертор(от 220в 1 фаза инвертора вади 3 фази и може да се контролира честотата) и с тая джаджа вече ще може без проблем да се нагласят оборотите на двигателя и още куп други настройки.Няма да има трудно пускане,ще може да се пуска на 250 бара без да се тормози и т.н. За съжаление не мисля че това ще реши проблема с вибрацийте.

Не очаквах налягането да е толкова голямо след първата степен. Идеята ми беше проста, имам нормален 10 баров компресор с влагоуловител и 25л бутилка, въздуха от него си е хладен - ако го включа дирекно във втората степен си мисля, че няма да се товари толкова компресора и ще загрява по-малко, а конденза ще го обере първия сепаратор.

Ползвам компресор Vevor повече от година. Пълни 6л бутилка от 200 до 320 бара за 35-40 мин, през което време не вдига повече от 50 градуса при околна температура 20 градуса. На тръбичките съм монтирал алуминиеви радиаторчета, които се обдухват с вентилатор от компютър. Ползва се средно веднъж седмично за едно пълнене. До сега не е правил проблем.View attachment video-026a2a21307daae2e085c8264deea82b-V.mp4

Последна промяна:
Доста бавно ми се вижда. Туксинга пълни за 15 мин от 200 до 300 бара. Да не би да са му заминали сегментите на високата степен?

Ползвам компресор Vevor повече от година. Пълни 6л бутилка от 200 до 320 бара за 35-40 мин, през което време не вдига повече от 50 градуса при околна температура 20 градуса. На тръбичките съм монтирал алуминиеви радиаторчета, които се обдухват с вентилатор от компютър. Ползва се средно веднъж седмично за едно пълнене. До сега не е правил проблем.View attachment 119781
Не е ли малко водата, колега

Експеримента много отдавна го направих и щях да пиша за резултата,ама забравих. Молекулярното сито (зеолит) напълно успешно се рециклира във фурна с вентилатор. Аз го държах на 100°С няколко часа,защото го забравих.

Attachments

• Screenshot_2024-09-23-23-52-51-195_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-09-23-23-52-51-195_com.miui.gallery.jpg
    325.3 KB · Прегледи: 55
Да, аз във микровълнова си го рециклирам. На няколко пъти по 2 минути. Първия, втория, има капки по стените на буркана, следващите парата излита. Но трябва да се разбърква между сесиите, че иначе някои топчета, които контактуват със буркана може да се препечат..

Последна промяна:
Ползвам компресор Vevor
Дружеска забележка. Филтъра мъничък изглежда. Моя Вевор си пуска влага... Друго нещо - ако можеш направи така, че филтъра преди бутилката да е във вертикално положение (трябва и бутилката да я позиционираш да е малко по-нависоко от изхода на компресора, така оттичането на влагата по естествен начин няма да е към бутилката). Аз като разкача филтрите, особенно преди първия направо си текат капки вода... А и както е казал колегата май по-оптимално е да се охлажда ризата с повече и по-студена вода, отколкото да се вентилират тръбичките.

Последна промяна:
Колеги,днес реших да отворя компресорчето,че забелязах до 190бара пълни и до там.На оста има два пръстена,единият е счупен,не са гумени,а нещо полиамид ли е що ли.Някой знае ли какъв материал?

Attachments

• IMG_20241004_133621.jpg
    IMG_20241004_133621.jpg
    166.4 KB · Прегледи: 60
Бях в Микромакса,ще ми изработят достатъчно бройки за да има и за други желаещи

От там от където продават резервни части за твоя компресор! Дори не си споменал какъв е компресора. И от какъв материал ще ги изработят,ако не е тайна де?
Тръгваш малко ребром!Ако нещо не ясно питай?Хората са наясно за какво става въпрос и ще ги направят от каквото сметнат за добре...

Back
Нагоре