Гога, не слушай хора дето нямат и не са тунинговал и една пушка с автоматика....такива, автоматиката ги плаши и естествено че мнението им за автоматиката е отрицателно.
Имам няколко пушки полуавтомат, и две пълен автомат! Всичките аз съм ги тунинговал, и знам коя какви проблеми прави след тунинга и къде иска да се пипне за да работи коректно! Полуавтоматите на Крал: без тунинг,в рамките на 100-150 изстрела макс им се прецаква спусъка заради недобро закаляване в комбинация със силна пружина. Екинокс 6,35 е толкова слаба от кутията, че не може да групира дори! След премахване на автоматиката с лекота достига 90 дж, и групира доста добре. Екинокс 5,5 от кутията е около 50 дж, групира доста добре за полуавтомат 35мм/50м, за съжаление калпавия спусък в един момент се замаза и дотам с автоматиката....направих го с ръчно болтово зареждане.
Полуавтоматите на Хатсан нямат нищо общо с тези на Крал. Имам Тюркбул, Бараж, Галатиан ауто, Сортие, всичките са 5,5 мм и съм ги разпилил....След тунинга се налага да пипна още нещо за да почнат да презареждат, но понеже знам как къде да пипам, това става бързо и лесно. всичките ми полуавтомати Хатсан работят коректно, като макса им при 6,35 е около 65 дж....има един чоп който се криви, лекува се с по- дебел чоп, и може да докара докъм 75 дж в 6,35. Проблемите на полуавтоматите на Хатсан е само в пълнителите - малките, те са проблемни при автоматика. Решението е да се премине на новите пълнители ( Като на Блиц), става и без фреза, за два часа си направих Баража с големия пълнител и приключих с малките и проблемни пълнители.
И накрая, пълния автомат на Хатсан : Блиц.,.имам Блиц 6,35 и Блиц 7,62 като и двата съм ги разпилил, но за разлика от големия Блиц, 6,35 за да му работи коректно автоматиката на автоматична, не може да превиши 63дж! Превиши ли ги, автоматиката не работи коректно в автоматичен режим, но пък работи коректно в режим полуавтомат!
Блиц 7,62.....това е автоматичната пушка за мен! На автоматична прави група около 50 мм на 50 м. Дали не е кеф....на мен ми е кеф, доста даже! Докарах я до 85 дж , като запазих коректната работа на автоматиката в автоматичен режим при по- ниско налягане.
Забрави за автоматиката на Крал!!!
Ако можеш да си позволиш, вземи си Блиц 7,62 ( само от Бг, в Турция не се продава)! Износва се една втулчица на зъбното колело в цевната кутия, това е което се износва на Блица.
Ако не можеш да си позволиш Блиц, вземи си полуавтомат Хатсан Бараж 5,5 от Турция.