Оптики ползвани за Фийлд таргет FT (Модели, цени, характеристики и др.)

Ех Марине, такива глупости написа ..... ама айде няма да съм краен. На кратко ти казвам какво се случва в предните постове - ти си водил някаква комуникация с производители (хубаво споделяш я) всеки си хвали стоката и се мъчи да заблуждава, добре познат трик при търговията и същевременно се казва ние сме алтернативата. Хубаво може да стане така, но може и да не стане има все пак и други доказани ФТ оптики да не говорим, че и на старо се намират макар и рядко Никота които вършат все още чудесна работа. Аз няма да казвам какво бих направил това си е мое мнение, но като цяло бих проучил кое ще ми върши по-добра работа, а не да ми краси само пушката, нали разбираш! Инженер си би трябвало да разбираш разликата между красота и ефективност. Ако може и двете най-добре разбира се, но там и цените са други и не всеки от раз би се разделил с тази сума.

Представете си сега една друга картинка.. гласува се нов правилник на ФТ за България.. Допускат се само пушки с марка Шаер и Анщуц,
Оптики Биг Нико или Сайтрон
чашките трябва да са ЖСБ, Якетата сиви, Участниците да са между 180 и 183см, 80кг с прическа номер "2". Ако направите под 40 точки губите право за участие "ЗАВИНАГИ" Всеки, който не се съобразява с правилата да си търси друг спорт …

Вижте сега снимката от закриването на миналия сезон, хора различни, високи, ниски, слаби, едри.. различни пушки, оптики различни, дрехи различни, аксесоари различни но най- вече усмихнати, защото са правили нещо което им доставя удоволствие. През соца оплювахте еднообразието, сега плюете по правото на избор и правото да си различен. Все пак това е спорт за удоволствие, не печелим квоти за олимпиадата и единственото мерило за успеха по време на всяко "участие" е удоволствието от "играта", което сме изпитали. Да не говорим, че нито пушката, нито оптиката стрелят сами и печелят точки.
Какви са тия писаници ? Ако искаш си вземи Хатсан с оптика таско 4х20 и чашки GAMO ама поне да е 16 J, и яла да стреляш така, твоя воля, никой няма да те върне. Ама да се обиждаш, че хората искат да ти помогнат след като си ги питал, и не си се вслушал в съветите им ( даже упорстваш, и си взимаш все пак каквото ти е кеф, което си е твое право разбира се) явно са си губили времето, то малко така излиза да ти кажа, защото те не са ти казали нещо ново от това което е писано из форума и което си чул когато си ни питал лично. Ама и на хората малко кофти вече им става след като си поредния които пита кое да вземе, а после обяснява, че е било безсмилено да му говорят за еди какви си пишки оптики и ще си вземе каквото е решил. Нима и тези хора нямат право да се засегнат. Попиши из форума няколко години ще дойдеш на нашия акъл уверявам те. Аз бях един от хората, които си стреляше с каквото си иска, китайски пушки с оптики с ниско увеличение, самоделки, спортни пушки с по-ниска мощност и т.н. ама никога не съм претендирал с тия работи, и не съм питал правилно или не е, защото съм бил наясно какво трябва да имам, но в ония времена не съм можел да си ги позволя, пък и ми бе интересно какво може да стане с по бюджетен вариант пушка и оптика, но не съм го натяквал, че така е правилно....правилно е за мене си и точка. Ако някога тия неща се случат, които ги пишеш уверявам те не само и аз ще се откажа от този спорт, но това са безумия които си писал, и може да засегнеш някои хора!
Гари Чз-то стреля чудесно и с жсб хеви групира великолепно. С биг нико он топ ще повали много зайци и катерици. Имам го благодарение на теб енд ай рили ъпришиейт дат. Тейк ит изи май френд. Йор ъпиниън ис импортант фор ми бът айм а литл крейзи. Нот май фолт, блейм май хюмън нейча.
Те за това тука нямам думи вече :wall:

Последна промяна:
Леуполдите Competition x35 и x40 гледам че са спрени от производство. Има само x45, ама той за ФТ ми се струва неудобен. Дали някъде се намират още от тези с по-малкото увеличение?

Леуполдите Competition x35 и x40 гледам че са спрени от производство. Има само x45, ама той за ФТ ми се струва неудобен. Дали някъде се намират още от тези с по-малкото увеличение?

Хвърли едно око и на Falcon T-35. Не съм я виждал на живо но всички отзиви за нея са много добри а цената и е в пъти по ниска.
П.п. (разбра ли какво му е на бушнела или са монтажите ?)

За този Falcon съм си мислил, но дали е подходящ за ФТ? Фиксираното увеличение не ме плаши, ама как мери и как гледа не знам.

Ще пробвам с Бушмилс другия път :)

И аз започвам така да си мисля, но ми се щеше да погледна и Леуполда, само че май микой тук няма x35 или x40
Удари едно съобщение на Миро, той имаше такъв Леополд, и гледа идеално. Как мери незнам, не е правил оразмеряване на паралакса, нито има добавено от него колело, до колкото знам го ползва само за БР. ???

За този Falcon съм си мислил, но дали е подходящ за ФТ? Фиксираното увеличение не ме плаши, ама как мери и как гледа не знам.
Васко за Т35 съм чел само хубави неща.
Най-голямия плюс е теглото и съотношението цена-качество.
Факта, че много рядко се появяват на пазара втора ръка, ме кара да си мисля че са Ок.
В момента в шутинга има една за 220лири

@ xpresident... Вземи си Нико, при липса на пари и Сайтрон, за осветеност и кеф по време на стрелбата.
Мое мнение...гледал съм и през по- скъпи.

поне един Никко Хорнет ЕД вече и в България ;-)

Снощи я сравних набързо с японското никко и като образ не видях да и отстъпва. В меренето японското никко вероятно ще има превес, най малкото понеже ъгъла на паралакса на хорнета е 180 градуса а на никото на око е около 270 градуса но ще . Механиката е много стегната без никакви луфтове. Турета се нулира с повдигане и завъртане без ключове. Кликовете са много отчетливи и прецизни 1/20мрад.
Скалата е точно по моя вкус и е вярна при 25х което си е голям плюс според мен. 6 милдота при 25х, 12милдота при 12.5х Много фина централна точка. Подсветката е супер много деликатна без заслепяване и светлинно шоу типично за евтините оптики. Метални капачки, сенник и колело 100мм в комплекта. Чудесна универсална оптика за фт, бр, далечни стрелби ! За ФТ ще я видим след седмица :-)
Като ги сравня на светло и пробвам как мери ще кажа повече.

Поздрави

Attachments

• IMG_20190401_210532.jpg
    IMG_20190401_210532.jpg
    413.8 KB · Прегледи: 103
Колеги, не видях в темата да е обсъждана оптиката FALCON X50 10-50x60 with FT reticle
http://www.thegunsworld.com/item/1248-falcon-rifle-scope-x50-ft-10-50x60.html
Търговецът, когото питах за NIKKO DIAMOND ми я препоръча, като "по-добра и по-евтина"...
НЯкой с такава оптика или поне впечатления от същата?

Звъни и питай. Навремето си спомням, че бяха дистрибутор и на сайтрон, ама не видях нито един.
искай оферти на модели, скали и т.н.

Back
Нагоре