Оптики за нощно виждане Arken ZULUS HD 5-20X и ZHD520R

• Автор на темата Автор на темата mgrosco
  • Начална Дата Начална Дата
Така, след ъпдейта ъпдейта всички настройки на ново. Това добе (не чак толкова) , а как се превключва от един профил на друг? За простлелка имам предвид.Искам да имам примерно 2 мерника за различни проектили и скорости съответно.

И на мен ми е интересно как става при Аркена. Пард също не са го сложили това в тяхната документация, а за потребителя това би следвало да е супер важно нещо... За Пард-а, това, което правя е (Парда има 5 профила за бал. калкулатор и 5 профила за зануляване на мерник) - влизам в двете под-менюта (калкулатор и нула) и ги променям да сочат към една и съща буква (A, B, C, D, E - съответстваща на профил) и Save-вам. Другите настройки в тези под-менюта не ги променям, само буквите на профила.

ПС. Не знам дали това е 'официалния' начин предвиден от производителя, но това, е което правя аз... Виж при теб дали не може да се следва тази логика

Би трябвало да може да се занули прицела на друга буква, но с таблицата как се процедира......

Колеги и аз да питам за новото приложение DNT при мен нещо грешно смята джаулите, изкарва ги по-малко отколкото Arken Balistics и Strelok. Новото при 280 м/с слъг 2.9 грама дава 84 J което е малко. А на старото си е колкото трябва около 114 J. При вас как е? Всички данни са вкарани еднакво и на трите приложения. Ето и снимки на изчисленията

Attachments

• Screenshot_20240801-170823.png
    Screenshot_20240801-170823.png
    152.6 KB · Прегледи: 25
  • Screenshot_20240801-170721.png
    Screenshot_20240801-170721.png
    98.2 KB · Прегледи: 25
Колеги и аз да питам за новото приложение DNT при мен нещо грешно смята джаулите
Вероятно са объркали мерните единици.Пишат J,ама да се чете FPE.Поне аз така си мисля,щото 84 FPE са 113,8 дж.

По принцип все още няма официално становище от Arken за миграция на потребителите към новото приложение. Приемете, че все още е в тестов режим. За това и не мога да се включа активно в отговор на възникнали въпроси.

С новия ъпдейт определено се работи по-добре с Аркена и това, че вече няма нужда от телефон, а данните за калкулатора се вкарват директно в оптиката ми допада.

Има нов ъпдейт за DNT приложението. Сега го изтеглих и проблема с показването на по-малко джаули при изчислението в таблицата е решен и вече си показва коректно.

Някой успя ли да подкара вкараните в калкулатора данни да работят. При мен изписва, че калкулирането не е активирано.

При мен работи. Вкарал съм данните в оптиката и смята точно. Тествах я на 160 метра и всичко е точно. Довечера може и снимки да кача на попаденията.

Аз когато ги вкарам от балистична таблица и при мен работи точно, но когато искам да използвам профилите (A,B,C,D,E) ми изписва, че балистиното калкулиране не активирано. Иначе при обновяването на софтуера само се губи прострелката, а вкараната балистична таблица си остава и си работи. Но нововъведените профили, който могат да се въвеждат и през самия прицел не ща да работи.
От ръководството качено по-горе т. 5 и т. 7 ги изпълнявам както пише и не работи
ballistic algorithm i not activated това се изписва

Последна промяна:
Back
Нагоре