Оптики за нощно виждане Arken ZULUS HD 5-20X и ZHD520R

• Автор на темата Автор на темата mgrosco
  • Начална Дата Начална Дата
Здравейте. Има пробив с транспорта и митницата. Трябва да направя още по-голяма поръчка за да я изпратят със самолет. Моля за едно преброяване на хора желаещи да закупят с уточняване на модела, за да направя сметка ще мога ли да си позволя такава поръчка. Може да е на лични или тук в темата.

1347 Евро. Цените са от днес. Доставка в края на месеца,
Има намаление на DNT с балестичен калколатор 5х20 на 835 евро.
Могат да се поръчат от сайта или на ЛС.

Заглеждам се отскоро по този вид оптики,че са по-леки, компактни и не се налага да се ползват далекомери и да се въртят тумблери...Ще се ползва основно през деня и се интересувам коя картинка е по-добра?Ясно е ,че цената решава,та да попитам колегите,които са запознати-
Нещо около 1500лв?Ще съм благодарен за съвети .Оптика за групи вече си имам...

Цитат:
"...Нещо около 1500лв?Ще съм благодарен за съвети..."

Колега, не правѝ компромис с честотата на кадъра: да не е 30, а да е 60 кадъра в секунда. При 30 кад./сек картината ще "подскача" и се изисква изключително спокойна ръка.

Последна промяна:
Заглеждам се отскоро по този вид оптики,че са по-леки, компактни и не се налага да се ползват далекомери и да се въртят тумблери...Ще се ползва основно през деня и се интересувам коя картинка е по-добра?Ясно е ,че цената решава,та да попитам колегите,които са запознати-
Нещо около 1500лв?Ще съм благодарен за съвети .Оптика за групи вече си имам...
Виж това

Цитат:
"...Нещо около 1500лв?Ще съм благодарен за съвети..."

Колега, не правѝ компромис с честотата на кадъра: да не е 30, а да е 60 кадъра в секунда. При 30 кад./сек картината ще "подскача" и се изисква изключително спокойна ръка.
Идеята се състои в това, че зрението на човека по всяка вероятност е способно да различи не повече от 24 кадъра в секунда. Затова друг, по-различен кадър, който се показва за по-кратко от 1/24 от секундата, заобикаля съзнанието и въздейства директно върху подсъзнанието.

Уикипедия :cheers:

Идеята се състои в това, че зрението на човека по всяка вероятност е способно да различи не повече от 24 кадъра в секунда. Затова друг, по-различен кадър, който се показва за по-кратко от 1/24 от секундата, заобикаля съзнанието и въздейства директно върху подсъзнанието.

Моля ти са всичко в уиякипедия е вярно

Тепърва се започва, ще се залее пазара с марки и на ниски цени, както бе с компресорите, преди 10 години ни течаха лигите а сега са колкото хубава помпа.

Здравейте,
След смяната името на кетегорията дигитални оптики от производителя Arken, искам да Ви информирам, че от днес вече предишният сайт не е достъпен, като ще се ползва нов сайт - https://digital-optics.eu/
С идването на новата партида оптики оставям промокод BG05 за 5% допълнителна отстъпка за колеги от форума. Кода ще е валиден до края на Юни месец.
Като набере малко повече популярност, ще се опитам да предложа и други марки дигитални оптики.
Поздрави!

Иначе, относно цена качество тази е оптиката която и аз бих избрал и може да съм един от клиентите като ще трябва да преглътна капризите си, явно вскичко хубаво на едно място няма да видя скоро.
Жива да не бях, кьорава да бях...четейки как ще преглъщаш и на каква цена и то както винаги като посредник
Преглъщай, гълтай ...прави каквото си искаш просто не плюй където свариш защото ефекта е 99,99999% ,един и същ ,и се състои в безочливо и безпардонно нарушаване на правилата за участие във форума
В тая тема :
6. Забранява се пускането на СПАМ.
SPAM - теми, мнения, ЛС, които са offtopic, flood или не са смислени и не съдържат някава идея.
Оfftopic - пост, които се публикува в дадена тема, но нямат отношение към нея.
В много други теми...по мои бегли наблюдения ,злоупотребяваш с дългогодишното си участие/ във форума в стил ''Селски тарикат посредник и на дребно и на едро" и безочливо и безпардонно нарушаваш :Само11 от общо 18 правила
Щом сме съгласни да влезем в нечий дом, значи сме съгласни с неговите порядки, а не с нашите навици.

1. Пишете на кирилица.
2. Придържайте се към добрият тон. Не нападайте другите участници с обидни думи или квалификации.
4. Забранява се публикуване на мнения (коментари), статии и други материали, които явно подстрекават към нарушаване на българските закони.
5. Присъствието на никой тук не е задължително и всеки може да идва и да си отива по-всяко време , Не натрапвайте мнението си на останалите участници.
SPAM - теми, мнения, ЛС, които са offtopic, flood или не са смислени и не съдържат някава идея.
Flood - голям брой теми, мнения, които имат еднакво съдържание или близко по значение.
7. Забранява се публикуването на комерсиални реклами извън посочените места и да се спазват правилата за тяхното пускане.
9. Забранява се споренето с модераторите, относно тяхното модериране. Решенията им са крайни и окончателни. При несъгласие с някой модератор се обърнете към админа на E-Mail admin@airguns.bg
12. Не пускайте поредни постове един след друг освен, ако това наистина не се налага - използвайте бутона за редактирне на мнението си ако никой не е писал след Вас. Не цитирайте публикация, под която директно коментирате.
13. Забраняват се спекулативни покупко-продажби във форума! - Дали една обява е спекупация се определя само от модераторите и администратора.
14. Забранява се пускането на дублиращи (еднакви) постове в различни теми.
Горе написаното не го намирам за спам, а мисля че е в полза на темата ,и не само на нея

Една седмица спрях да ти уйдисвам на акъла, търпях ти простотиите, мислих си ще мирясаш ала не.
Щом толкова ти се пише, плюй на воля тук но не цапай другите теми, че заля форума като цунами с помия.
Право ми казваха хората че не си таман с главата.

View attachment 125374

Жива да не бях, кьорава да бях...четейки как ще преглъщаш и на каква цена и то както винаги като посредник
Преглъщай, гълтай ...прави каквото си искаш просто не плюй където свариш защото ефекта е 99,99999% ,един и същ ,и се състои в безочливо и безпардонно нарушаване на правилата за участие във форума
В тая тема :
В много други теми...по мои бегли наблюдения ,злоупотребяваш с дългогодишното си участие/ във форума в стил ''Селски тарикат посредник и на дребно и на едро" и безочливо и безпардонно нарушаваш :Само11 от общо 18 правила
Щом сме съгласни да влезем в нечий дом, значи сме съгласни с неговите порядки, а не с нашите навици.

1. Пишете на кирилица.
2. Придържайте се към добрият тон. Не нападайте другите участници с обидни думи или квалификации.
4. Забранява се публикуване на мнения (коментари), статии и други материали, които явно подстрекават към нарушаване на българските закони.
5. Присъствието на никой тук не е задължително и всеки може да идва и да си отива по-всяко време , Не натрапвайте мнението си на останалите участници.
Flood - голям брой теми, мнения, които имат еднакво съдържание или близко по значение.
7. Забранява се публикуването на комерсиални реклами извън посочените места и да се спазват правилата за тяхното пускане.
9. Забранява се споренето с модераторите, относно тяхното модериране. Решенията им са крайни и окончателни. При несъгласие с някой модератор се обърнете към админа на E-Mail admin@airguns.bg
12. Не пускайте поредни постове един след друг освен, ако това наистина не се налага - използвайте бутона за редактирне на мнението си ако никой не е писал след Вас. Не цитирайте публикация, под която директно коментирате.
13. Забраняват се спекулативни покупко-продажби във форума! - Дали една обява е спекупация се определя само от модераторите и администратора.
14. Забранява се пускането на дублиращи (еднакви) постове в различни теми.
Горе написаното не го намирам за спам, а мисля че е в полза на темата ,и не само на нея
Прекали.
Започвам да ти рапортувам постовете. Не спря да се драчиш във всяка една тема където се изтропаш. Хората не са длъжни да търпят това ти поведение! @cdman @Бай Колю @MAD MAX @ivodoc

Последна промяна:

Това е доста невярна информация.Филмите които са снимани и обработени с много серозен хардуер изглеждат по един начин а видео образа през оптиката който има минимална обработка изглежда по съвсем друг.И гледането на запис в реално време(или поне близо до реалното)е съвсем различно на 24 и 60 кадъра в секунда.При оптиките няма сериозен хардуер а дори и да имаш ще отнеме време да обработи картината което ще ти забави излъчения образ(и ще има закъснение като го гледаш).

Back
Нагоре