ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

На мен са ми известни само 2 модела хибридни със стъкло като в горния край имат дисплей със информацията. Burris Eliminator 6 и една руска на около 5 години вече но е същата. Тая Burris е малко по-добра но по принцип правилото е да си вземеш оптика която струва колкото пушката или поне на половин цена което значи че въздушната пушка трябва да струва поне 5-7 хил лева за да оправдае цената на тези оптики. Другата алтернатива е да си сложиш насадка отзад зад твоята оптика като Pard NV007 LRF или направо цяла дигитална камера на мястото на оптиката но там на по далечко нещата стават на пикселчета но за стотина двеста метра Arken zulus са добра оферта за около 1500-2000лв а ако се чувстваш паралия pulsar е върха на сладоледа на свободния пазар за граждани около 10 хил лева има и по 20+ ако искаш да има и термо. Hicmicro е често купувана марка за около 6-10к има не малко колеги с такива нищо че се правят на field target катерички ние си ги знаем.

Attachments

• Screenshot_20240728_174737_Chrome.jpg
    Screenshot_20240728_174737_Chrome.jpg
    372.1 KB · Прегледи: 39
Оптика Борис Елиминатор lll с лазерен далекомер и балистичен калкулатор ама цената тръгва от 3,500 нагоре и ако я намериш.
НЕ е дигитална.

Тъй няма как да прочета тази огромна тема, въпреки че я започнах от първата страница, затова директно питам :
- има ли оптики, които да показват необходимата корекция при прицелването, ако предварително им е зададено - тегло на чашката, бал. коефициент, и скорост и посока на вятъра ?
Има. Ето тук има една тема за един от най-добрите модели:
Препоръчвам модела с балистичен калкулатор.
Колегата mgrosco внася тези оптики.
Ще трябва да зададеш в менюто на оптиката и стъпката на цевта на Гамо-то (и дали е лява или дясна).
На 50-80 метра няма да имаш пропуск и "ще удря здраво" :rambo::) :rambo:

Да и аз съм със Аркен Зулус с калкулатора и съм много доволен от работата му.

Има. Ето тук има една тема за един от най-добрите модели:
Препоръчвам модела с балистичен калкулатор.
Колегата mgrosco внася тези оптики.
Ще трябва да зададеш в менюто на оптиката и стъпката на цевта на Гамо-то (и дали е лява или дясна).
На 50-80 метра няма да имаш пропуск и "ще удря здраво" :rambo::) :rambo:
И бай Михо ще ни каже дали издържа на "тласъците" на "Гамо"-то.

Тъй няма как да прочета тази огромна тема, въпреки че я започнах от първата страница, затова директно питам :
- има ли оптики, които да показват необходимата корекция при прицелването, ако предварително им е зададено - тегло на чашката, бал. коефициент, и скорост и посока на вятъра ?
Има доста производители на дигитални оптики, които ще ти свършат работа. Прочети тази тема: https://forum.airguns.bg/index.php?...дане-далекомери-балистични-калкулатори.14764/

Здравейте. На Hawke Vantage IR 3-9x40
Rimfire .22 HV Reticle ( https://uk.hawkeoptics.com/vantage-ir-3-9x40-rimfire-22-hv.html )
1000009886.jpg
паралакса е на 69м, искам да го направя на 150. Пробвах да развия това
1000009888.jpg
, но или е много стегнато или е залепено. Изглежда има 2 противоположни жлебчета за развиване на предната лупа , но не са като на другите които съм виждал , а са отстрани.
1000009885.jpg
1000009887.jpg
Някой има ли опит с промяна паралакса на подобно Hawke?

Без да развиеш този пръстен отгоре не можеш да развиеш това отдолу, което е с жлебчетата. Този пръстен отгоре един вид го законтря. Най-лесно става да го навиеш с някаква гума( стара велосипедна) за да не пързаля и трябва да се развие.

Понеже съм бил послушен, Дядо Коледа ми донесе това.

Attachments

• viber_изображение_2024-12-11_18-08-14-181.jpg
    viber_изображение_2024-12-11_18-08-14-181.jpg
    246.3 KB · Прегледи: 101
  • viber_изображение_2024-12-11_18-06-08-685.jpg
    viber_изображение_2024-12-11_18-06-08-685.jpg
    304.2 KB · Прегледи: 100
  • viber_изображение_2024-12-11_18-03-30-223.jpg
    viber_изображение_2024-12-11_18-03-30-223.jpg
    276.8 KB · Прегледи: 95
  • viber_изображение_2024-12-11_18-02-22-843.jpg
    viber_изображение_2024-12-11_18-02-22-843.jpg
    278.4 KB · Прегледи: 95
Поръчах на инглийския дед Мароз инфинити моноблок на Игъл Вижън, а дойде тази тъпня днес, че и пари ми взеха на митницата!Messenger_creation_A1657C61-AF64-4293-B8EA-6396094BDC2F.jpeg
На някого, ако му трябва да свирка, ще се разберем за цена.
Иначе ще трябва да поръчвам и останалата част от дивайса и да ставам ютубър като моя гуру Мат Дубър ( да се свети името му!)

Поръчах на инглийския дед Мароз инфинити моноблок на Игъл Вижън, а дойде тази тъпня днес, че и пари ми взеха на митницата!View attachment 121356
На някого, ако му трябва да свирка, ще се разберем за цена.
Иначе ще трябва да поръчвам и останалата част от дивайса и да ставам ютубър като моя гуру Мат Дубър ( да се свети името му!)
Батко ни Масуд е направил грешка. Не му е за сефте на него и на неговите хора. Пиши му да си го взема обратно за негова сметка и да ти прати монтажа, който си поръчал, така е редно.

Момчета и момичета, :) някой ползувал ли е монтажите на Hawke от показаните видове по-долу?
Търся за колега нещо което да не е мега гига скъпо и с приемливо качество.
Дано не са поредния китайски отпадък, замаскиран с красиво фирмено лого.
Гледам, че на Спортсмач монтажите добре са им "актуализирали" цените, естествено, в посока нагоре.
А преди време бяха "златната среда", прилично качество за бедняци, но вече не съвсем.
Те ги, те, монтажите:
или по-лачените:

От посочените не съм ползвал . Но ползвам тези и мисля ,че си вършат работата особено по отношение на сваляне и поставяне , защото винаги махам оптиката ако човъркам пушката .

Щеше, ако не ми бяха объркали поръчката и не минавах 2 пъти митница :'( !
За сметка на това сега си имам 2 непотребни монтажи за камера на стойност 100 паунда. Мислех да поръчам и останалата част за да ги ползвам, но се оказаха, че са за оптики с малък окуляр.

Back
Нагоре