Новак , Помощ за избор

Anthony Damn

Новодошъл
Привет на всички , от скоро се закачих да стрелям с ВО един приятел ми услужи с неговата за кратко но се наложи да е върна .
Имам бюджет от 300-350 лева и съм се спрял на няколко модела :

доста четох и съм наясно с основата , но за модел не мога да се наканя , всяко мнение и предложение ще ми е в помощ , Благодаря ви предварително

Добре дошъл във Форума!
Аз със сигурност не бих взел тази:
Хем е по-скъпа, хем няма мерни прибори. Следователно ще трябва да стреляш само с оптика. Оптиката от комплекта не е ясно колко е добра. Имай предвид, че пружинните пушки разбиват повечето оптики.
Отиди в магазина и избери една от другите две - виж коя ти пасва по-добре на тялото при прикладване. Огледай и цевните кутии - май и двете са полимерни, но ако все пак греша - ввземи тази, която е метална.

Ето тази пушка също се вмества в бюджета:

Да не разводнявам темата защото съм стрелям само веднъж с гамо но във форума се продава комета 400 с газова и 1250 гамо на близки цени. Ако искаш ги погледни обявите. Например на кометата спусъка съсигурност е много по-добър, лично мнение ако ще е една от тези които си харесал пак е добро начало.

Нориките във ВИПа едва ли ги има а ако е останало нещо то е стока прехвърляна с години по складове,вече читавите са подбрани и остатъка не са за новаци.Но ВИПа си внасят Гамото та се поразходи до там,имаха и Стожери в този ценови клас,добре е да си купиш пушка от вносител при евентуален проблем по-лесно се уважава гаранцията.Успех!
П.с
Относно магазина,който си посочил съмнявам се цените и наличностите да са актуални

Последна промяна:
Аз бих те посъветвал да си вземеш в 4.5 не ти трябва 5.5 . Имам гамо в 5.5 харесвам е но мога да кажа ,че сгреших ,че не взех в 4.5 . Но всеки ,който не е запознат се хвърля на голям калибър и джаули . Почти щях да направя същата грешка ,когато купувах PCP но взех 5.5 вместо 7.62 .

Ако си като мен и не държиш да е чисто нова, бих ти препоръчал тази:
Класически модел на Гамо, славещ се с добра точност.
Още една препоръка: отиди да я пробваш с човек с опит с пружинките и хронограф ;)

................доста четох и съм наясно с основата , но за модел не мога да се наканя , всяко мнение и предложение ще ми е в помощ , Благодаря ви предварително
Здрасти! Добре си направил че си попорочел това и онова, обаче искам да ти обърна внимание върху една често допускана грешка - тръгваш от т. наречения бюджет. Бюджетът е нещо относителелно, днес е един, утре е друг....Важното е да си изясниш за какво ти трябва пушката, нататък е лесно. Може да хвърлиш едно око тук https://forum.airguns.bg/index.php?threads/Избор-на-въздушна-пушка-нЕкои-съображения.11924/ може да ти е интересно.
Иначе избраните от теб пушки са си екстра, но както казва Kifa, по-добре купувай от вносител. В Пловдив има матазин на ВИП , в Каршака е, срещу 3-то РПУ, мини да хвърлиш едно око. Наистина, вземи си пушка с мерни прибори, има време за оптика. В магазина няма да ти дадат да стреляш с пушката, но може да я огледаш подробно. Не се плаши от пластмасата - където трябва си е метал. В този магазин продават и Браунинг, чудесна пушка, но са повече от 24 джаула е трябва да я обявиш в КОС. Щом си се насочил към този тип пушки, по-подходящия калибър за тях е 5.5 мм. По-малкият калибър 4.5 мм също става, но ще останеш разочарован - той е за други пушки и друг вид стрелба.
Успех в избора!

Добре дошъл колега. За бюджет 300-350лв в тази ценова ниша според мен няма смисъл нищо да се купува. Хем си дал пари, хем не получаваш кой знае какво. Моя съвет е да вземеш някой китайски евтинджос B3-3 има ги за около 90-100 кинта. Екстра е за стрелба по кенчета и капачки. Ако толкова много се зарибиш, започни да спестяваш за нещо наистина читаво. Weihrauch, Diana или AirArms например. Но там цените са съвсем в друго измерение, както и качеството. Но според мен пропусни целия пълнеж пружинни пушки в диапазона 300-400лв, та дори и до 500лв.
Късмет с избора!

Добре дошъл колега. За бюджет 300-350лв в тази ценова ниша според мен няма смисъл нищо да се купува. Хем си дал пари, хем не получаваш кой знае какво. Моя съвет е да вземеш някой китайски евтинджос B3-3 има ги за около 90-100 кинта. Екстра е за стрелба по кенчета и капачки. Ако толкова много се зарибиш, започни да спестяваш за нещо наистина читаво. Weihrauch, Diana или AirArms например. Но там цените са съвсем в друго измерение, както и качеството. Но според мен пропусни целия пълнеж пружинни пушки в диапазона 300-400лв, та дори и до 500лв.
Късмет с избора!
Абсолютно вярно. Изключително смислен пост. По-добре да не се купуват боклуци, които после се търкалят, неизползваеми, или се продават на половин цена. За този бюджет, може да пробваш някой Меteor - АR1000 Magnum. Според мен, ако държиш на пружинна пушка, се насочи към калибър 4,5. По-висока начална скорост, по-изправена траектория и т.н.

Наскоро един приятел се зариби за ВО и се спряхме на Метеор AR-1000.Понеже е от Видин а там няма се наложи Аз да я купя от Vip-a и да му я занеса.Пушката се оказа много добра,цената и е 149лв. и въпреки това няма да го откаже от ВО.От 20м. бирени капачки на мерни прибори не са проблем.Сега предстои монтаж на ГП и маншет от Норика.

Благодаря на всички за мненията, ама аз пак да си попитам пък за това

хем ще останат стотинки за чашки (Метеора по-силен ли е ?)

Благодаря на всички за мненията, ама аз пак да си попитам пък за това

хем ще останат стотинки за чашки (Метеора по-силен ли е ?)
Тази пушка е малко по-различна, с долно зареждане е. При нея цевта не се "чупи", а има допълнителен лост с който се натяга пружината. Аз лично не ги харесвам - по-тежки са, по-бавно и трудно се зареждат.....и други такива. Твърди се, че са по-точни, защото цевта си стои цяла, но това не е много сигурно. Метеора май е малко по-силен, но е дългичък, ако не си над 180, няма да ти е удобен, иначе били много издържливи. Колегата redsox е навъртял няколко хиляди изстрела на неговите Метеори.
Гледай магазини в които можеш да отидеш и да видиш пушката на място. Тези онлайн магазини, често нямат това което им е на сайта, пък и пушка не можеш да поръчаш онлайн.
Ти каква пушка беше взел от приятел?

Само прикладът ли? Тази пушка е с доста заложени заводски проблеми.
Вземи си направо един Метеор в 4.5. Имам пружинен Крал и мога да кажа, че изработката на Метеора е на по-високо ниво. Слабото му място са мерните прибори - няколко колеги са се оплаквали.

Тази пушка е малко по-различна, с долно зареждане е. При нея цевта не се "чупи", а има допълнителен лост с който се натяга пружината. Аз лично не ги харесвам - по-тежки са, по-бавно и трудно се зареждат.....и други такива. Твърди се, че са по-точни, защото цевта си стои цяла, но това не е много сигурно. Метеора май е малко по-силен, но е дългичък, ако не си над 180, няма да ти е удобен, иначе били много издържливи. Колегата redsox е навъртял няколко хиляди изстрела на неговите Метеори.
Гледай магазини в които можеш да отидеш и да видиш пушката на място. Тези онлайн магазини, често нямат това което им е на сайта, пък и пушка не можеш да поръчаш онлайн.
Ти каква пушка беше взел от приятел?
И двата метеора бяха в 4.5 и вече са с други притежатели. Докато бяха с мен не съм имал никакви проблеми. През годините съм минал и през Gamo, комета, Норика. В момента съм си запазил една В3-3 и хатсан 125 (който е не продаваем, никой не мразя чак толкова, че да му го причиня). И разбира се трите Вайха 50, 77 и 97. Така че горния ми пост беше базиран изцяло на личен опит.

Аз преди много години, запален, но все още неориентиран се спрях на Хенел 312. Една класическа пушка със странично зареждане, и до ден днешен не съжалявам за покупката и се запалих много по този вид оръжия.
Онлайн оферти има доста, дори и за други модели от марката.
Тук във форума има колеги, който биха могли да помогнат с намирането на такава.

:) ,мда!Ето пушка с която може да се спести за чашки https://www.pushka.eu/product/Въздушна-пушка_B3--3-Grizzly-5.5-мм
ето и чашки с които може да се спести ,за пушка!!!
https://www.pushka.eu/product/Сачми-въздушно-оръжие_чашки-турски-5.5-мм-100-бр.
А сега сериозно,нещата отиват към пушка нисък клас,задължително при зареждане с едната ръка дръж цевта/лоста за зареждане,не стреляй без чашка в цевта и към оръжието се отнасяй винаги като към заредено.Успех!

Back
Нагоре