Недоволни или измамени

Не влизайте в полемики. Никой не ви кара. Споделете линк или друга информация.
За вен е интересно. Все пак, ако го има това чудо би трябвало да има инфо. Другия вариант е вие да сте го изобретили с шарана и да го пазите в тайна.
Не четеш ли!? Писал съм,че "едноцилиндров" е форумна терминология. Форумната терминология в случая няма връзка с действителността.
Като член на форума и аз ползвам тази терминология,за да не оставам криворазбран.

То и при хората е така. Като има какво да кажеш можеш да го кажеш на 100 езика. Като нямаш какво да кажеш пишеш глупости от 1001 нощ.

"Ам... то сега не ми се занимава. Не ми се влиза в полемики. Дрън, дрън. Ама има такова животно."

Това,че се правиш на философ,нищо не променя.
Под едноцилиндров компресор се има предвид компресор с по един цилиндър на всяка степен. Уж едноцилиндров,а на практика многоцилиндров.
Като някой отде да си вземе ксерокс,гедоре,джип то той взема точно XEROX,GEDORE и JEEP!? Не,че това са неща дето не ги знаеш,просто искаш да си похлупака на тенджерата. Пиши си следващия пост за захлюпиш тенджерата и да си доволен. Аз съм до тук за да не преча на щастието ти.:-*

Ти наистина си лаладжия и няма какво да напишеш.
Потърси и прочети що е то многостъпален компресор и как се реализира.
После си сложи капака и се покрий.

Абе то има как да съществува,ама КПД-то му ще е маааалко по-високо от нула! Поста ти и тоя на колегата са за раздел хумор! Тези китайчета,наричани във форума едноцилиндрови,са си най-обикновени двустъпални компресори. С два цилиндъра и две бутала. Първа степен-ниско налягане-20 бара. Втора степен-високо налягане-над 300 бара.
Викаш шегаджий сме . И ни даде приз номер едно в тема ХУМОР . Последният пост е голяма глупост . Жив и здрав да си !

Хубави празници!

Еий , много сложно. На една биела има вързани два цилиндъра единия с голям обем за ниското налягане ,и над него един с малък обем за високото налягане. Съответно са синхронизирани , какъвто въздух влиза толкова и да излиза.

Еий , много сложно. На една биела има вързани два цилиндъра единия с голям обем за ниското налягане ,и над него един с малък обем за високото налягане. Съответно са синхронизирани , какъвто въздух влиза толкова и да излиза.
Не е сложно, щото са си 2 цилиндъра и 2 бутала, както и да го погледнеш, било то и съставни.
Човека обаче каза, че можело и с един цилиндър(бутало) и ей това за мен е сложно, пък ако ще и КПДто му да е 1%,щото пък, ако няма да помпи, а само да се мандахахерца насам, натам то няма да е дори компресор.
Подозирам, че няма да имам щастието да науча за туй творение.

Снимки на "майстора" дето е правил ЧИСТО НОВА ПУШКА! От същия закупих и модератор и питах да не стане сакатлък а отговора беше "АЗ ДАВАМ МЪЖКА ДУМА, ЩЕ ВЪРНА ПАРИТЕ АКО ИЗЛЕЗЕ НЕЩО"..., а излезе това че ако се изплюя отгоре му и ще почне да бие на криво. Хайде викам си, за модератора ще преглътна и ще го оправя, за регулатора който е монтирал обаче и щетите нанесени по пушката няма да му простя. Та внимавайте колеги, като видите нещо което се продава от Дон Мирон БЯГАЙТЕ В ДРУГАТА ПОСОКА!
В телефонния разговор който проврдохме тази сутрин, разбрах че човека не знае дори как се реже и челосва пружина а тръгнал да настройва регулатор и така го е настроил с флекса и регулирал та вече и отверка не може да влезе в процепа чак и кофата не го иска щото и там ме дразни да го гледам. Сменил пружината на БК и я отрязал по неговите думи така, както пише по книгите за "ПО ЕЛЕГАНТНА РАБОТА"... А бе местенце няма дето да не е засегнато, където е пипнато има нанесена щета. Такава ханмалска работа за втори път в живота си виждам, след оная на Хелбой дето ми бе първа пушка та една година ходи по майстори докато стане отново пушка. Казвам му давай адрес да ти връщам редуктора и онзи се измъкна и вика "АЗ НЯМАМ КЪДЕ ДА ГО СЛОЖА" :wall:Дон Мироне, има едно място дето можеш да си го сложиш, ма и там ще боли от тия клещи дето си го драл. Мисля че думите са излишни, снимките говорят.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg17.jpg18.jpg19.jpg20.jpg21.jpg22.jpg

Последна промяна:
Съжалявам за потърпевшия и за майстора , но за мен тия неща на снимките изглеждат ,, все едно ги е довлекла реката от некъде “ .

Късметлия съм,че не познавам продавача,но се чудя как е възможно да причиниш това и то на колега, та след това да не можеш да покажеш осраната си физиономия пред хората...Резил!

Искам да изясня, че снощи ми донесоха пушката да и оправя теча. Тая сутрих реших да я почна, свалих приклада и видях отчекнато парче от резервоара, направих снимка и я пуснах на продавача. Не бе минала минута когато момчето ми звънна и пита какво и има и му казах че и аз не знам, но на 99% съм сигурен че теча е от редуктора понеже я напомпих на 200 бара, почва да натича и спира на 90 бара и така стоя цяла вечер. Ако беше )-пръстен, щеше да е изпуснала на цяло. И понеже връзката бе осъществена по Вайбър, пуснах камера и я разглобих пред очите му. Продавачът като видя за какво иде реч затвори и след 5 минути ми се обади че е поръчал чистак нов редуктор, който вече са пуснали по Еконт и утре ще е при него и веднага щом го получи ще го прати на мен. Та продавача е бомба, няма грешка момчето но защо да плаща за чужди поразии. Както и да е, наснимах всичко и тези снимки които поставих тук, изпратих на "майстора" като направих и видео съобщение към него да си познае майсторлъка и ако му важи мъжката дума да ми даде адрес на който да изпратя редуктора и да върне парите кито е взел за поставяне му 150лв + 50лв за приченените щети по пушката, от които пари аз нямаше да взема стотинка, както никога не съм взимал пари от колега когато поправям пушка, а да ги дам на купувача че заради тоя редуктор плати по висока цена, но Дон Мирон ми отказа и аз приключих разговора с предупреждение че ще кача снимките тук за да предпазя някой друг да не се набута с негово творение. Едва сега разбрах че Дон Мирон отишъл и платил редуктора поръчан от продавача с молба да изтрия каквото съм писал в обявата и аз обещах, понеже хората остават с впечатление че продавача е виновен, но за тук не съм казал че ще трия, дори ще кача снимки и на модератора който купи моя приятел от него, с елементи тънки като хартия дето съм ги гледал в Aliexpress и съм преценил че не струват понеже в стандартните вайраухски модери хопаха и като питах имат ли луфт Дон Мирон каза че няма луфт и така бил ги измилил по добре от другите дето елементите опирали желязо в желязо а така дрънчало :wall: затова били така шумни а неговите били много тихи. Чакам да ми донесат този модератор и ще кача видео на неговия МНОГО ТИХ с един мой който доуправих и е поне, казвам поне значи минимум 5 пъти по тих с елементи дето опират в кожуха. Ех че ми напуши днес, толкова не бях писал с години.

Последна промяна:
Искам да изясня, че снощи ми донесоха пушката да и оправя теча. Тая сутрих реших да я почна, свалих приклада и видях отчекнато парче от резервоара, направих снимка и я пуснах на продавача. Не бе минала минута когато момчето ми звънна и пита какво и има и му казах че и аз не знам, но на 99% съм сигурен че теча е от редуктора понеже я напомпих на 200 бара, почва да натича и спира на 90 бара и така стоя цяла вечер. Ако беше )-пръстен, щеше да е изпуснала на цяло. И понеже връзката бе осъществена по Вайбър, пуснах камера и я разглобих пред очите му. Продавачът като видя за какво иде реч затвори и след 5 минути ми се обади че е поръчал чистак нов редуктор, който вече са пуснали по Еконт и утре ще е при него и веднага щом го получи ще го прати на мен. Та продавача е бомба, няма грешка момчето но защо да плаща за чужди поразии. Както и да е, наснимах всичко и тези снимки които поставих тук, изпратих на "майстора" като направих и видео съобщение към него да си познае майсторлъка и ако му важи мъжката дума да ми даде адрес на който да изпратя редуктора и да върне парите кито е взел за поставяне му 150лв + 50лв за приченените щети по пушката, от които пари аз нямаше да взема стотинка, както никога не съм взимал пари от колега когато поправям пушка, а да ги дам на купувача че заради тоя редуктор плати по висока цена, но Дон Мирон ми отказа и аз приключих разговора с предупреждение че ще кача снимките тук за да предпазя някой друг да не се набута с негово творение. Едва сега разбрах че Дон Мирон отишъл и платил редуктора поръчан от продавача с молба да изтрия каквото съм писал в обявата и аз обещах, понеже хората остават с впечатление че продавача е виновен, но за тук не съм казал че ще трия, дори ще кача снимки и на модератора който купи моя приятел от него, с елементи тънки като хартия дето съм ги гледал в Aliexpress и съм преценил че не струват понеже в стандартните вайраухски модери хопаха и като питах имат ли луфт Дон Мирон каза че няма луфт и така бил ги измилил по добре от другите дето елементите опирали желязо в желязо а така дрънчало :wall: затова били така шумни а неговите били много тихи. Чакам да ми донесат този модератор и ще кача видео на неговия МНОГО ТИХ с един мой който доуправих и е поне, казвам поне значи минимум 5 пъти по тих с елементи дето опират в кожуха. Ех че ми напуши днес, толкова не бях писал с години.
дон макарон иначе е с претенций към голегите си по точно към беше ме оплюл а сега и на майстор се прави

От същия закупих и модератор и питах да не стане сакатлък
Митак, ти верно си голям мазохист, сам ли си ги търсиш проблемите, или сами те намират ??? Мислех че след оня БАМ с който се опари на времето, ще духаш кашата преди да опиташ. :wall:

Митак, ти верно си голям мазохист, сам ли си ги търсиш проблемите, или сами те намират ??? Мислех че след оня БАМ с който се опари на времето, ще духаш кашата преди да опиташ. :wall:
Вярно е не е лъжа, да не си помисли някой че това е първоаприлска шега!

Последна промяна:
Отговарям за произтеклите неудобства оповестени от Беров до толкова че поднесените данни и снимки за въпросната пушка са такива каквито са, а по точно в хронология : имах регулатор за Крал които мислех да слагам ,но така и не се наканих,колегата ми го поиска и го купи за 150/аз самия за толкова го бях купил/ лв и след като не можа да се справи ме помоли да му помогна да го сложим/нито ремонтирам,нито правя иновации,нито нищо различно от смяна на части които ги има в тъгоската мрежа и са предвидени за Крал Армс,нито някога съм имал претенциите че съм неповторимо разбиращ майстор/,успяхме да се справим до толкова че резултатите бяха такива каквито бяха описани в обявата за продажбата на пушката ,пушлето си работеше и в деня на продажбата тествано и одобрено от въпросния Беров и така докато не стана проблем с изпукането за заредения въздух/най верятно от зареждашия клапан е било което е често срещан проблем при краловте,на мен ми се е случвало няколко пъти във краткото време през което имам такива пушки/,тъй като не е установил със сигурност а и най малко вероятно е да изтърве регулатора на толкова малък брой истрели,отваря пушката вижда деформацците по корпуса на регулатора /които по никакъв начин не рефлектират на работата на регулатора/претенциите на Беров бяха удвлетворени от колегата като поръча нов такъв и ще му бъде изпратен веднага след получаването му,аз отидох при колегата и му върнх парите , на Беров няма как да му давам пари които ми искаше, пушката не е моя, не съм правил сделка с него не съм го виждал и пр, само и само да спре панаира /не съм за 150 лв и стотинка не съм му взел за работа или кавото и да било ,освен стойноста на рег, и взех че ги върнах....ква я мислех ква стана/,но по същество в номериран вид
1.Бялата смазка по детайлите е технически вазелин с които си мажа опръстени и пр,
2.Пружинта не е рязана поне от мен ,а и в турските пушки са си с такъв вид /има и се продават и български такива,когато са рязани на размер тип конфекция по крепежи и пр. магазини/и изобщо не съм коментирал тази пружина с Беров а нещо бяхме говорили за чуковата пружина.
3.Б.К.-сложих мои такъв защото оргиналния не задържа на по ниското налягане,моя задържа и той остана,нов е но следите по него са от пачронник на дриелка...и пр.
4.Отчупеното на цилиндъра ,не случайно към ложата да не се вижда е нарочна срезка за допълнително осигуряване разтоварането на регулатора към атмосферата '
За пушката толкова,ще му бъде пратен на Беров нов регул. /не съм казал ,но пак повтарям платен от мен/ СЕ ЛА ВИ
Относно въпросния модер който Беров ми запази и поръча за негов познат
Преди близо месец породавах два хасански модера,Беров ми се обади за да го пръча по тел, и му обясних точно всичко за модера ,за чашките,че с 4 бр вътре и му изпращам също и 5 та бр която трябва да си доработи и така да вкара вътре,оригиналните парцали и ролки, че чашките са от Алито, че има ралика между външния диаметър на чашите и вътрешния ня модера,обясних му че съм ползвал пластмасовя тънка подложка в околовръст за да ги оплътня и да запазят съосие и да претъпя вибрациите,той ми каза че не се правело така и той щял да си го оправя /При условие че имах още един ,който нямаще нужда от доработки/ той си избра въпросния .....а бе можеше още след получаването да се обади да каже че го връща ,щях да реагирам и да върна парите,аз лично научих за проблема му с моя модер едва днес от написаното от него.....близо месец по късно ...не знам какво цели.
Написаното по горе е към колегите съпричастни към темата с коментарите си

Миро, не зная с какви очи пишеш за твоето творение а на всичко отгоре и лъжеж, но е разбираемо защото "Гузен негонен бяга".
Колкото повече се обясняваш, толкова повече се оплиташ в лъжите си а "На лъжата краката са къси" и ще те разкрия и от към тая ти страна. От някъде изтече част от разговора ни и го поставям най долу.
....пушлето си работеше и в деня на продажбата тествано и одобрено от въпросния Беров и така докато не стана проблем с изпукането за заредения въздух/най верятно от зареждашия клапан е било което е често срещан проблем при краловте,на мен ми се е случвало няколко пъти във краткото време през което имам такива пушки/,тъй като не е установил със сигурност а и най малко вероятно е да изтърве регулатора на толкова малък брой истрели,отваря пушката вижда деформацците по корпуса на регулатора /които по никакъв начин не рефлектират на работата на регулатора...

Първо, относно това дали пушката е работила коректно в деня на покупката, ти няма как да знаеш понеже не присъстваше на събитието а дали изпуска пушка и не може да се установи за 10 минути и един завъртян барабан по мишена. Ако поне малко разбираше от тая материя, нямаше да пишеш глупости. Когато проблема е в клапана има два варианта да изпуска от него. Първият е да държи във високите налягания и когато падне под около 100-90 бара, тогава изпуска на цяло а втория вариант при калпав клапан е като се напомпи пушката, да започне да изпуска веднага и на сутринта да е на изпуснала до нула. Когато проблема е в редуктора и той натича, ако е настроен да отваря на 90 бара (както е в случая), то пушката изпуска до това налягане и спира, понеже редуктора отваря и пушката е вече на правоток, но щом на правоток държи на 90 бара, значи проблема не е в клапан или О-пръстени и още преди да отворя пушката бях на 99% сигурен че проблема е в редуктора. Затова разглобих пушката пред момчето/продавача от който я купихме като му пуснах камера на вайбър понеже му беше интересно да види какво и как е правено по нея. Видя за какво иде реч и аз му казах че ще ти изпратя снимки, както и направих и ще искам да си вземеш хубавия редуктор и да платиш на КУПУВАЧА не на мен 200лв, щото нов редуктор ще сложа но пушката в това състояние дори не мога да я гледам, камо ли да я оставя така и въпреки че поразиите по БК и резервоар са мкозметични, аз ще и направя нова тапа на БК и ще пристържа това отчупено парче на резервоара при стругар на който ще трябва да се плати и сметнах за редно да си платиш поне 50лв за труда на стругаря а всеки който използва услуги на стругар знае че само да пусне струга взима тия пари, ала ти каза че няма къде да го слагаш тоя редуктор и разговора приключи. Тогава пуснах снимките на продавача по вайнър, а после в обявата за пушката и последно тук.

ще му бъде пратен на Беров нов регул. /не съм казал ,но пак повтарям платен от мен/ СЕ ЛА ВИ
Продавачът като е видял снимките ми се обади и каза че е поръчал нов редуктор за негова сметка, час на разговора 9:45 а на теб ти бяха нужни 3 часа да осмислиш и си отишил да му дадеш парите в 12:13 часа, това го проследявам по записаните разговори, ако имаш претенции че не пиша истината и тях мога да изцопам тук. СЕ ЛА ВИ ще ми пише, че и пак повтарял....пффффф.
2.Пружинта не е рязана поне от мен ,а и в турските пушки са си с такъв вид /има и се продават и български такива,когато са рязани на размер тип конфекция по крепежи и пр. магазини/и изобщо не съм коментирал тази пружина с Беров а нещо бяхме говорили за чуковата пружина.
2025-04-02_045557-2.png

И тук вече злоупотребяваш с хорското доверие затова освен че те цитирам, поставям и скрийшот на цитата, понеже е практика когато някой бъде хванат в лъжа да си редактира поста. Знай че съм скийншотнал целия ти пост и кога е написан, така че ако искаш да се изложиш тотално, направи корекция и това ще те бетонира като лъжец.
Хайде сега вземи и се чуй и колегите да чуят та после пак тръгни да разправяш приказки от 1001 нощ.
Значи в разговора помниш всичко в детайли и ми обясняваш как си рязал пружината, къде лежи на клапана...т.н., а тук "изобщо не съм коментирал тази пружина с Беров" и това ако не е лъжа, обясни какво е.

Ето и изтеклия разговор, кой ми го даде не помня.

Последна промяна:
Записването на разговори без изричното съгласие на събеседника е незаконно в Република България. :stop:
Да но аз не зная даже как е изтекал тоя разговор и ще кажа като Стоичков дето трябваше да се извини на един че го нарекал негър, да докаже че не е негър и ще му се извиня, та и аз така...

Последна промяна:
Back
Нагоре