НАЧИН НА ПОВЕДЕНИЕ И ПИСАНЕ ВЪВ ФОРУМА.

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Провокирани от неграмотното писане понякога несправедливо се оспамват теми.
Та тая ще бъде за това.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
ivo24m написа:
имам Еваникс Близард сиде левър направих осморката така както рашко беше писал да се махнат О прастените и да се направят отвори с резби М5 обаче за прожини те немога да разбера пруйината на боиниа клапън трибва ли да се сменя и кави са и размерите, пружинката на ударника трибва дае 9м ватресхен размер с дебелина 1,8-2,0 60 мм кое е по добра 1,8 или 2,0 да е дебел телъ мойе ли по подробно някои да ми обясни кажи да са размерите на пружинките благодаря предварително :wall:

HellBoY написа:
Приятел . . . или си забравил да пишеш на майчин език или никога не си се научил :crazy: има и трети вариант , който игнорира предните два - прекарваш много време в чата :lol:

А за прО/Ужините , купи си хроно и позлвай метода проба/грешка при него няма грешка :cheers:

. . . тая пружина "9м ватресхен размер с дебелина 1,8-2,0 60 мм" . . . опитай се да си я представиш :eek:

lynx написа:
Прав си HellBoY, ;)
Преди години в един форум имаше следното правило:
-За 2 правописни грешки в 1 пост - бан 3 дни
-За 3 правописни грешки в 1 пост - бан 2 седмици
-За писане на маймуница - изтриване на акаунта завинаги
:lol:

st_beer написа:
Стигате бе хора ставате дребнави. Това да не би да е форум по граматика и правопис. На всеки се случва да греши и да прави правописни грешки. Нали не си мислите че Вие пишете без грешки.Особено когато човек пише постоянно на маймуница и изведнъж трябва да мине на кирилица гадно си е и правописни грешки се правят много. За препинателни знаци да не говорим. Тях аз лично изобщо не ги спазвам като пиша из форуми.
Ако знаете нещо което човека пита помогнете му със някакво компетентно мнение.
Не е необходимо сега всеки да се пукнат от смях как някой направил правописни грешки.
Ще ви кажа една приказка поговорка или каквото е там:
"Когато посочвате някого с пръст и му се подигравате не забравяйте че останалите три сочат към Вас да се погледнете"

Ralfi написа:
Аз зная тази разновиност: Когато някой ти казва че не можеш да постигнеш нещо и те сочи с показалец, помни че други 3 пръста сочат към самия него. :) :goodbye:

lynx написа:
st_beer съгласи се, че е едно да допуснеш грешка/и/ а е съвсем друго нещо, когато правилно изписаните думи в текста са рядкост .
Наблюдавал съм, че при днешната младеж е много модерно да си "неграмотен сопол" на който не му пука и нарочно пише с грешки за да бъде "интересен" и да го забележат ;)

valenti написа:
Абсолютно съм съгласен с теб! Така е, и това явление не го наблюдавам само в този форум :eek:
По писанието ще го познаем /младият човек/ ;) Те и даскалите които преподават в училищата на малките, бих казал че доста материал са изпускали на времето когато са били ученици! :D Говоря за по-младите кадри! Това не значи че, всички учители са некадърници, само малка част ! Но е факт!
Не бих желал да обидя някого тук, но съм се сблъсквал с такива некадърници които се упражняват с преподавателска дейност върху моите синове! :cool:

Loki написа:
st_beer написа:
Стигате бе хора ставате дребнави. Това да не би да е форум по граматика и правопис. На всеки се случва да греши и да прави правописни грешки. Нали не си мислите че Вие пишете без грешки.Особено когато човек пише постоянно на маймуница и изведнъж трябва да мине на кирилица гадно си е и правописни грешки се правят много. За препинателни знаци да не говорим. Тях аз лично изобщо не ги спазвам като пиша из форуми.
Ако знаете нещо което човека пита помогнете му със някакво компетентно мнение.
Не е необходимо сега всеки да се пукнат от смях как някой направил правописни грешки.
Ще ви кажа една приказка поговорка или каквото е там:
"Когато посочвате някого с пръст и му се подигравате не забравяйте че останалите три сочат към Вас да се погледнете"
Абе, не е така колега- това не е дребнавост и говори много за човека! Най- малкото е неуважение към останалите, още повече, че това не е чат, а сериозен форум! Пропускането на препинателни знаци дразни изключително много- понякога не може да разбереш какво иска да каже пишещия, особено ако е умешлено! Все пак, кой- колкото може :-\
В случея до някаква степен е и от притеснение, та мисля че човека няма да се оправи сам с Еваникса- само със сухо четене не става- трябва да се свърже с някой "разбиращ" или да стане като Арнолд от помпане и разноглед от писане и питане...

GTD написа:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Насрах се от смях покрай поста на ivo24m. Не се сърди ама за да схвана поста ти, особенно частта с пружинките , ми трябваха 3 прочита на писанията ти . :bravo: :bravo:
 
A

Anonymous

Гост
ivo24m написа:
имам Еваникс Близард сиде левър, направих осморката така както рашко беше писал да се махнат О прастените и да се направят отвори с резби М5 обаче за прожини те немога да разбера пруйината на боиниа клапън трибва ли да се сменя и кави са и размерите, пружинката на ударника трибва дае 9м ватресхен размер с дебелина 1,8-2,0 60 мм кое е по добра 1,8 или 2,0 да е дебел телъ мойе ли по подробно някои да ми обясни кажи да са размерите на пружинките благодаря предварително :wall:

:D
 

alexdi

Потребител
Мисля,че е желателно да се пише грамотно (като,в случая не визирам безупречно владеене на българската граматика).И според мен не коства много усилия,всеки да прегледа поста си преди да го е публикувал.Това най-вече е в полза на всички четящи форума.Все пак,постовете би трябвало да са разбираеми.
 

st_beer

Редовен Потребител
@ivodoc
Тази тема мисля че е напълно излишна. Мисля че ще стане като другата с некоректните продавачи и купувачи.Направо мисля че е най добре да и се удари гъбата и каквото било било. Мисля че в този форум не е необходимо чак толкова да търсим правописи и граматика. Вярно дразнещо е ама не мисля че необходимо да му отделяме цяла тема която ще стане пълна с подигравки към наши колеги включително и към мен самия. Тая тема ще е :-X :-X :-X :-X :-X
 
A

Anonymous

Гост
Дразнещо е меко казано.
Някой много правилно определи такова писане като неуважение към четящите.
Аз съм на същата позиция.
И след като той не ме уважава, а и прочитането на написаното ми създава затруднения, решението е просто - прескачам.

http://6lyokavitza.org/
 

Grimit

Потребител
Съгласен съм със ''Биричката'' ! Тези , които немогат или неискат да пишат правилно , едвали ние ще ги научим ! От друга страна неволните грешки ще станат повод за дразги и излишно пълнене на темата.
 
A

Anonymous

Гост
st_beer относно правописните и пунктуационни грешки, аз нямам големи забележки. Сами аз съм много добър в това да греша. Все пак, искам да се направи разлика м/у грешка и това да не сложиш нито един препинателен знак (или един, два на 5 изречения). Едно е да направиш правописна грешка, а друго е да пишеш със заместители на ч, ш, щ, ж, ъ, я или всяка втора дума да е с грешка.

Grimit а тези, които не искат да пишат на кирилица? Тях ще можем ли да ги научим или да си ги оставим?
 

petkof

Редовен Потребител
Уважаеми, Българи,
Вие сте един от трите народа в Света, които разполагат с написана специално за фонетичният състав на Вашата реч азбука.Това е направено преди повече от 1000 години с цел улеснение при писане и последващо изговаряне на Вашият майчин език.Този "късмет" не би трябвало да се пренебрегва и съответно не трябва да си усложнявате живота, като не се стараете да научите няколко елементарни правила в правописа.Бъдете здрави и се радвайте на живота.Вече ще има интернет изцяло и на кирилица след някой и друг месец. :)
 

lynx

Редовен Потребител
Аз нямам нищо против хората, които допускат грешки.
Противник съм на "детската мода" да си неграмотен и "изкуфЕл" - този номер върви само в ТийнПроблемс.ком и други подобни сайтчета, но тук да видиш подобни нарочно сбъркани постове е нещо наистина дразнещо.
Няма да повярвам на писача, че наистина е чаааак толкова неграмотен, защото щеше да повтаря 3-ти клас няколко пъти докато се научи на някои основни правила.
 

GTD

Потребител
Според мен не става дума за правопис, а за хора , които са пили малко или много. И аз не мога да разбера как може да не ти разбират другите какво искаш да кажеш. Защото точно така се получи , когато прочетох поста на колегата. И аз не съм много грамотен ама чак пък тплкова......... :write:
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Тук не става дума за пропусната буква, запетая , натиснат съседен клавиш, неправилно членувано съществително, пропусната главна буква. И аз допускам грешки и не съм на "ти" с всичко в правописа.
Ето, и в горният пост на колегата GTD има грешка. Написал е: чак пък тплкова......... Вероятно не си мислите, че е от незнание?
Всеки, ако си погледне клавиатурата, ще разбере защо се е получило така.
Това на всеки се случва, но да напишеш България с малка буква, да пишеш няколко пъти цев с "Ф", да пишеш удЪрник, вместо УдАрник, цилиндАр, вместо цилиндЪр, да напишеш кЪртоф, уплАтнение итн, явно много трябва да си боледувал в началното училище и много медицински бележки да си предствял в часовете по писане. Когато буквичките в клавиатурата са достатъчно далеч една от друга, не може да се оправдаваш, че си сгрешил случайно.
Нека се научим да пишем правилно. Никой няма да се хване за случайностите описани в първия абзац, но който не иска да попада тук, нека се постарае малко. Да погледне след себе си какво е сътворил, преди да натисне бутона за публикация, а има и текстови редактори за "спелване" на текст. Трябва да сме непримирими с това "явление", пък който иска, нека се излага.
Начинът, по който един човек пише и се изразява е огледало на интелектът му.
Някои от нас тук се познаваме и вече знаем на кой колко долу горе му струва капата, но непознатият във форума създава първото впечатление за себе си имено с начинът, по който пише и се изразява.
Не може да вземеш сериозно човек, който дори не може да формулира въпрос, на всичкото отгоре неграмотно написан. Как да отговориш на така зададени въпроси? Не вярвам някому да е приятно, ако ни дадат за пример някъде с неграмотно писане във форума.
За писането на шльокавица е ясно. Постовете се трият без предупреждение и извинения от рода, нямам кирилица или пиша от телефона не важат. В определени случаи, може да се направи компромис, ако до 24 часа пишещият поеме ангажимент да си редактира поста на кирилица или да помоли някой от модераторите да стори това. В противен случай, по-добре да не пише.
 

GTD

Потребител
Аз примерно никога няма да се обидя, ако си видя писанията КОПИРАНИ в тази тема. Това само ще ме накара да си преглеждам постовете преди да ги пусна . Незнам защо темата да не е нужна!!!
 
A

Anonymous

Гост
Някои от нас тук се познаваме и вече знаем на кой колко долу горе му струва капата, но непознатият във форума създава първото впечатление за себе си имено с начинът, по който пише и се изразява.
А един непознат по същото съди за тези, които завари тук.
 
A

Anonymous

Гост
Може и преди да е публикувано, но го давам пак адреса, откъдето може да си изтеглите приложение за Mozilla Firefox, което проверява правописа. => https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/browse/type:3

Бях си я сложил отдавна програмката, но чак днес разбрах за начина на използването(как се включва). Добре, че беше тази тема :) .
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
А най ме радва като видя написано прОжина ;) Аз също допускам не малко грешки, но някой път си препрочитам постовете и ги редактирам. Доста от постовете съм си ги прегледал, че лично мен ме е срам малко като си видя глупостите които съм писал по-някой път :-[
 

st_beer

Редовен Потребител
@soundmax
Поне в тази тема да си беше прегледал последното мнение !
На мен лично това не ми пречи, нито ме дразни. Не че не зная правилата,аз също допускам много грешки.
Мисля обаче, че да се хващаме за такива неща във форума си е дребнавост.
Още по-трудно е когато си писал години в чата на маймуница, където навсякъде поради липсата на Ъ се пише с А (цилиндАр, вместо цилиндЪр). От там идват и някои от описаните от Иво груби грешки.

й
А най ме радва като видя написано прОжина ;) Аз също допускам не малко грешки, но някои път си препрочитам постовете и ги редактирам. Доста от постовете съм си ги
, , й
прегледал че лично мен ме е срам малко като си видя глупостите които съм писал по някои път . :-[

Нищо лично спрямо теб. Просто това беше последното мнение в темата с не малко грешки.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Май яко ви е налегнала зимната скука и си търсите повод за дискусийка :D ?! Хубаво е наистина постовете да са ясно и грамотно написани, но все пак по-важното е не толкова как, а какво е написано. Още си седят из форума текстове с перфектен правопис, които съдържат заядливост, сарказъм, неуважение към един или група съфорумци, а понякога и към целия форум.
Но настоящата тема е вече факт, та да споделя и аз нещо конкретно: Не одобрявам практиката опцията "цитат" да се използва за цитиране на цели постове. Смисъла на цитата обикновено е извадка от текст на друг автор. Има много постове от следния тип: 7 реда пълен цитат на нещо което мога да прочета два поста по-нагоре и след цитата: +1. Резултата - само да пълним страници.
 
Нагоре