НАЧИН НА ПОВЕДЕНИЕ И ПИСАНЕ ВЪВ ФОРУМА.

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Архитекта написа:
.... Има много постове от следния тип: 7 реда пълен цитат на нещо което мога да прочета два поста по-нагоре и след цитата: +1. Резултата - само да пълним страници.
Наистина е много дразнещо. Има хора, за които меко казано само това е начин на изразяване. Още повече когато един цитира и пише, друг цитира после него заседно с предишният цитат итн. Накрая от цитати не може да се разбере дори идеята на публикуваното, камо ли кой, какво е казал. Такива дори не си правя труд да ги чета.
В определени случаи това е и начин за трупане на постове за рейтинг.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
@st_beer :-[ :-[ :-[ :wall:Срам срам...те затова говоря, че и в тази тема се оср... ;) ама сега ще си го оправя както винаги :p
 

andi

Редовен Потребител
Извинявам се на всички засегнати , но ще продължа да пиша на фонетична - на клавиатурата ми не са означени бг букви ! Ще продължа да пиша пунктоационно разбираемо !
НО това форум за ... ли е , или класно по литература ?!? Сигурно има други форуми за интелектуални , литературни и лингвистични блесвания , ама аз не пиша там ! Може да мога , ама не искам !
За тези обидените , дето ще ми броят сега ( и в старите ми постове ) главна-малка буква , и-й , пълен-кратък член и подобни - не ми пречите и НАЗДРАВЕ ! Мога , ама не искам !
 

vanko

Редовен Потребител
st_beer написа:
Не че не зная правилата,аз също допускам много грешки.
Мисля обаче, че да се хващаме за такива неща във форума си е дребнавост.
Аз също смятам че е дребнавост и това че се нахвърлихме върху човека като на дивеч,някакси не ми допада.Друг е въпроса обаче ако е направено нарочно.Ей за това трябваше да се въведе задължителна за попълване графа,години и местонахождение.Като гледам какви хлапаци са се навъдили и какви изкелиферчени писаници правят из различни Форуми само за да направят впечатление и да са интересни,направо ми се повръща :-X А иначе всички грешим.Идеята на грешките е да се учим от тях,не да ги възприемаме като ужас,от който трябва да бягаме като дявол от тамян.Това че някой знае нещо повече не го прави по умен,по интелигентен или по способен.Това че друг не го знае,не го прави тъп па макар и отправил въпрос във Форума с правописни грешки,само да не стане система. Без грешки няма да разберем кое е правилно и кое не.
 

st_beer

Редовен Потребител
@andi
Точно това имах предвид. Тази тема е ненужна и излишна.Много правилно си го написал че не е класно по литература. Аз също мога ама не искам. Няма и да го правя.
Нито повече ще давам някой за пример за неправилно написано мнение. Тази тема е за кофата на 100% дори много време и отделих да пиша чак в нея.
Ако някой има желание да ми поправи всичките постове и да ме цитира в тая тема все ми е тая.
:cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
 

bor1968

Потребител
st_beer написа:
Тази тема е ненужна и излишна.
И аз мисля така.
И какво се оказва? Аз и още много съфорумци, като допускаме грешки, плюем в сурата и не уважаваме тези дето не грешат? Или става въпрос за тези дето грешат повече? И къде е границата?
Мен понякога ме дразнят единствано несъдържателни мнения в специализираните теми, а не тези в които липсват няколко запетайки.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
andi написа:
Извинявам се на всички засегнати , но ще продължа да пиша на фонетична....... Може да мога , ама не искам !
За тези обидените , дето ще ми броят сега ( и в старите ми постове ) главна-малка буква , и-й , пълен-кратък член и подобни - не ми пречите и НАЗДРАВЕ ! Мога , ама не искам !
Точно за начална главна буква, стига да не си написал България, с малка, защото видиш ли, на клавиатурата ти главните букви липсват (защо ли на моята са само главни? Да взема да пиша само с главни тогава) , за запетая или неволно натиснат съседен клавиш, никой няма да ти се подиграва и да те кори, написано е по-горе. Но освен , че не искаш да пишеш правилно, явно не искаш и да четеш, но за това, че не искаш....нали точно за това говорим. Когато някой иска да "налага" собствената си простотия на останалите, защото видите ли неговото демократично право да се изразява където и както иска е нарушено.

st_beer
....а не тези в които липсват няколко запетайки.
Виждам, че май и Янко не чете заедно с теб, защото те цитира в подкрепа. Да беше написал и поне едно +1, та протестът да е пълен.
Кое не Ви харесва? Това да се старае човек да пише правилно и да не се излага ли? Може би такъв съвет давате на децата си? Да пишат така?! Едва ли.
Архитекта написа:
Пушките са за стрелба, не са за приказване. И аз съм на мнение, че темата е излишна :).
Ами не пишете в нея и не я четете, както и темата на монтанската група.
 

bor1968

Потребител
Иване, май и Ти не четеш, а и избирателно цитиращ. По нагоре съм попитал къде е границата, но ти явно не си стигнал до там :p.
Темата на монтанската група е част от този форум, но си е тема на групата :exclaim: Нещо като неприкосновено място на няколко човека :exclaim: там ние си определяме начина и стила на писане. А когато нарушаваме драстично правилата - Иван да взема метлата ;) /или други мерки/
Тази тема обаче е на всички, нищо, че е в подобен раздел и всеки би могъл да изкаже мнение. Или доколкото разбирам право на мнение тук имат само съгласните с теб?
 

poacher

Потребител
На първо място се опитвам да пиша грамотно заради самия себе си.
Имам се за сравнително грамотен и не желая другите (познати или не) да мислят противното.
Неграмотността определено не прави добро впечатление (тук изключваме т.нар. "печатни грешки" от бързо писане), но не бих заклеймил никого за "прост човек" само заради това.
Не ме дразни, просто не ми прави добро впечатление.
Който не може, да се научи. Ако не иска - негова воля.
Аз съм от сравнително ново поколение и пиша на Фонетик, тъй като не съм имал нужда да се уча на БДС-стандарта.
Модерните операционни системи поддържат Фонетик и това, че си чатил на латиница не е оправдание.
Въпрос на желание и на възгледи.
Имаме си майчин език. Нека си го ползваме.

И пак да кажа - грешките не ме дразнят. Всеки да си пише, както си прецени.
Аз го правя за себе си ;)
Поздрави!
 

bor1968

Потребител
На 100% съм съгласен с мнението на Добри /poacher/ И как да не напиша тук +1 ;)
Когато някой пише на ,,шльокавица" или фрапиращо неграмотно е най-добре да се предупреди веднага след като е пуснал пост и в темата която го е направил или на л.с.
Изнасянето на ,,неграмотните" мнения в отделна тема, според мен, си е жива подигравка с човека, който го е написал.
 
A

Anonymous

Гост
Изнасянето на ,,неграмотните" мнения в отделна тема, според мен, си е жива подигравка с човека, който го е написал.
Ако мнението е досатъчно неграмотно, че да влезе тук (анди и биричката са писали, че ще си пишат както могат, но всъщност са го написали повече от приемливо, границата за мен е доста по-надолу), написалият го сам се подиграва със себе си.
 
A

Anonymous

Гост
Щом има 3 страници писания, значи е имало нужда!
Dejmos написа:
Някой много правилно определи такова писане като неуважение към четящите.
Аз съм на същата позиция.
И аз също!
Четенето на шлякавица, без препинателни знаци и грубо погазване на правописа въобще, е много неприятно.
Представете си друг вариант:
Да се опиташ да обясниш нещо на човек усилил волумето на МР3-ката и слушалките имплантирани дълбоко в ушите - и той да те гледа, да се опитва да те разбере, но да не иска да махне слушалките.
Не е ли неуважително? А и недоразумения може да станат! Един наш съфорумник наскоро ми каза, че човек ако се лекува по книга, може да умре от правописна грешка!
Загадка - пример за възможни недоразумения, поради отсъствие на препинателни знаци и главни букви:

да се освободи не да се обеси

Какво правите в случая?
 

Loki

Потребител
Така е, колега Pezi80, разбира се, че има нужда от темата!
Тази тема не бива да се възприема като поле за "хитове" и подигравки- това е наистина безмислено, въпроса Е как да отговориш и помогнеш на човек, който примерно иска да тунингова скъпа и мощна пушка, и не може да напише едно изречение ??? :exclaim: Е каква вяра да му имаме на такъв съфорумец (не визирам никой), щом пише като с г..за си, може така и да мисли...
Не визирам нарочното претупване на букви и знаци- то се усеща, а и хората си ги знаеме ;), все пак може повечко да се стараят когато е важно :write:
 

andi

Редовен Потребител
Досега не ми е направило впечетление bor1968 и st_beer да пишат неграмотно ! Мисля че това се отнася и аз 99% от по старите съфорумци (Русенските патки-палатки не ме обидиха, а ме развеселиха ) . А които смята че аз пиша неграмотно , неуважително , арогантно , просташки и неразбираемо , да разгледа профила и постовете ми ! Да види как пиша България и дали пускам +1 !
Трябва да има толеранс към малките грешки ! Трябва да има модератори с еднакъв аршин за правилата ! А ние , когато видим фрапиращо написан въпрос , просто да не му отговаряме- да оставим това на модераторите !
 

GTD

Потребител
Eй не говорете за Боби той е за друга (специализирана ) тема. Той човека е ходил на матура по бългаски и е побъркал комисията. Така че дано не разбере че сме писали за неговия правопис че и нас ще ни размаже ;) :lol: :lol:
 

bor1968

Потребител
Боби е жив пример :exclaim: Явно пише бързо и често допуска грешки. Ама понеже го познавам и знам, че е готин тип, никога не съм си и помислял, че го прави от неуважение към мен или към някой друг от форума.
Той си е такъв и никой не може, а и не трябва да го променя. Радвам се че го познавам и ми е приятно да общувам с него.
Не може, а и не е нужно ВСИЧКИ ДА СМЕ ЕДНАКВИ :exclaim:
Грамотността и правописа са хубави качества, но не са критерий нито за морал, нито за култура, нито за възпитание :exclaim:
Има толкова много грамотни простаци :(.
 
A

Anonymous

Гост
bor1968 написа:
Грамотността и правописа са хубави качества, но не са критерий нито за морал, нито за култура, нито за възпитание :exclaim:
Bor1968 - Подкрепям мнението ти, че грамотността и правописа са хубави качества, щях да се учудя ако някой беше написал противното! Но съгласи се - шлякавицата, която често четем не само в този форум, в повечето случаи не е писана от неграмотни хора, или поне се надявам да е така. Не ми се вярва някой сериозно да си мисли, че буквата Ш се пише така ( 6 ). Това в повечето случаи е вреден навик от чатовете и аз и доста от приятелите във форума с право не трябва да адмирираме подобно "поведение"
Съгласи се, че няма да ти е приятно да говориш на човек със слушалки в ушите и той постоянно да ти казва:
- Moля, не те чух, би ли повторил?

Ами със шлякавицата е същото, четеш няколко пъти преди да схванеш нещо и дори не може да си сигурен в това което си разбрал!
И това ако не е неуважение ;)
Поздрави :cheers:
 
Нагоре