Магнум пневматика - GAMO Hunter 1250, Hatsan 125, 135 и т.н.

6

6.35

Гост
Имам един може би глупав вапрос.Защо тапите на 125ците са с различен брой щитове.Едната ми е с три а другата с един.А съм виждал и с два.Може би заводски да имат различни пружини.
 
6

6.35

Гост
Вярно тази с единия щивт е със стария спусък но тапата е с три дупки а цилиндъра с една.
 
6

6.35

Гост
Питам защото мисля на пушката да и сложа газ.пружина .Дали да сложа още два щифта ... за безопасност.
 

nikolela

Потребител
Имам един може би глупав вапрос.Защо тапите на 125ците са с различен брой щитове.Едната ми е с три а другата с един.А съм виждал и с два.Може би заводски да имат различни пружини.
И моята тапа е с три щифта за телена пружина. Поръчах газова пружина, която пристигна с по къса тапа за два щифта, третия щифт минава през спусъка и газовата пружина.
Нищо, че тапата е с две дупки, влизат си в употреба и трите щифта.
 

Venco

Редовен Потребител
Колеги, някой знае ли как е захваната планката тип "лястовича опашка" на Хатсан 125 към цилиндъра, дали е със заварка или нещо друго? От първите модели е пушката, ако има значение. Благодаря. :)

ПП Хваната е със заварка на 3 места, мисля, че може да се свали ако се разпробият заварките, но няма да си правя експерименти.
 
Последна промяна:

roskokn

Потребител
Здравеите,проучвам модела gamo hunter 1250 прочел съм всякакви мнения за него но на едно нещо не намирам ясен отговор-различават ли се екземплярите произведени в англия с тези от испания.Интересуват ме разлики в конструкцията и качеството.Различните пружини не ме вълнуват ще му слагам ГП(още не съм купил пушката) Благодаря предварително на всички отзовали се.
 

lynx

Редовен Потребител
За конструкцията не мога да ти дам конкретни данни, но английските са много по-качествени като материали и изработка.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Вече се предлагат с по-читав, регулируем спусък и фабрично ГП.
 

roskokn

Потребител
Gamo g magnum 1250 igt mach1 мисля че му се явява наследник.....гледал съм го в магазина удобен ми е и доста лек но...никъде не прочетох хубава дума за новите гамо.Отделно ми се струва че металните части са боядисани(може и да бъркам)Като цяло предпочитам и дървения приклад но мога да приема и полимерния.Ще се радвам ако някои сподели за въпросния модел мнения относно качеството му.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Имаше колега, с такава пушка тук във форума. Никът му е докторники. Ако може нека да изкаже мнение за модела.
 
Последна промяна:

roskokn

Потребител
Аз досега четох една тема тук в форума за въпросната пушка и се плаша....Пушката ми трябва за стрелба на 100тина метра..точна стрелба по мишена 10х20см примерно и да прави поражения по ламаринената мишена.Чета тука за това гамо за проблемна стрелба на 30м което ми е немислимо.Притеснява ме че пушката е много лека с висока мощност затова се замислям за стар хънтър които с оптиката ще гони 5кила и се чудя само наистина ли англииската цев е в пъти по добра от испанската.
 

roskokn

Потребител
Единствената ми стрелба на дистанция 100м е с метеор 1000 магнум с ГП от норика.Мишената е кюнец(кафяв емаилиран нов)сложен на кол от ограда целта е да дрънчи и да си личи на кафявото дали го уцелвам.Размерите са му 13х30см оптиката 4х32 целя се 2мила над горния му краи и попаденията се събират в площ колкото CD в долния краи,пораженията са вдлъбнатини около 5мм.Целя го и с кометата но с 4мила над горния краи.Надявам се хънтъра с ГП и по силна оптика и простреляна на 80м да го цели без корекции с миловете и да го дупчи.Метеора е прострелян на 50м. кометата на 40м.
 

dberov

Редовен Потребител
Пушката ми трябва за стрелба на 100тина метра..точна стрелба по мишена 10х20см....
Надявам се хънтъра с ГП и по силна оптика и простреляна на 80м да го цели без корекции с миловете...

Невъзможно е с простреляна оптика на 80 метра да целиш без корекции на 100 метра, че и да са точни попаденията.
Щом искаш точна стрелба на 100 метра, прострелваш оптиката на 100 метра.
 

roskokn

Потребител
Така е идеята ми е малко по мощна пушка следователно по прав истрел+прострелване на дистанция по близка до желаната( все пак няма единствено на 100м да се стреля) и ако е простреляна на 80м(примерно) корекциите на 100м да не са 2-3 мила над мишената а центъра на кръста да е в горната му част за да се уцелва средата.Всичко това е образно казано конкретно кое на колко когато пушката е факт.Цялостната идея ми е кометата настроена за дистанции 20-50м. Метеора за 30-60м.Хънтъра 80-100м.Просто да имам подходяща пушка за различни терени и настроения.Не съм фен на постоянно местене на оптики и прострелването им на различни пушки и дистанции.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Хмм, аз(и не само аз) като стрелям с 41-42 Дж, нямам проблем да го правя до 150 м, без да прострелвам пушката на различни дистанции. Тя си стои простреляна на 19 м първа и на 49 втора нула.
Пробвано и със 16 Дж, няма проблем да се стреля на 100 м с простреляна на 15 м пушка.
Вместо да инвестираш в 3 пушки и 3 оптики, защо не обзаведеш едната пушка с по-хубава оптика и да си стреляш спокойно?
 

roskokn

Потребител
Ами...аз двете посочени ги имам вече оборудвани и с оптики и двете оптики липърс(4х32 и 4х40) са малко слаби за 100м дистанция.Честно казано аз и с 2те пушки удрям въпросната мишена с съответните корекции по милдот скалата.Вероятно ме блазни мощноста на хънтъра но ако не е съчетана с точност ми е безсмислена.Мощноста предполага и малко по тежки проектили и по малко влияние на вятъра.Като цяло е безсмислено 3 пушки но аз трудно се разделям с вещи които са ми служили вярно и затова се трупат.Има и още нещо може да прозвучи глупаво но примерно кометата е почти безоткатна спусука е мек с 2 думи лесна за употреба.Метеора е с по твърд спусък повече откат но аз съм му свикнал стрелям еднакво добре и с него и когато уцелвам с по трудна за овладяване пушка някак си по ми е кеф.Имам предвид преборване с неизбежния откат на мощната пружинна пушка макар и сведен до минимум.В никакъв случаи нямам предвид да се боря с пушка ритаща като кон и сееща накъдето и падне не ми е страст и дупчене на дъски от 5м.
 

cilindura

Редовен Потребител
Здравей, колега! Стрелбата с мощна въздушна пушка на дистанцията, която ти посочваш, не е невъзможна. Но с "Хънтър 1250" във фабричния му вид, стрелбата е невъзможна. Досега през ръцете ми са минали такъв брой пушки от този модел, че може би надхвърлят броя на твоите години няколко пъти.
Преди повече от 20 години си купих въпросната пушка. Целта ми беше единствено и само експериментиране с различен вид тунинг. Най-големият недостатък на тази пушка е окачването на цевната кутия към вилката на корпуса. Същата е фиксирана посредством един свободен щифт, за разлика от повечето пушки, при които цевната е кутия е фиксирана посредством ос-болт. При свободно окачената цев, както е при "Хънтър 1250" цевта играе - вляво и вдясно. Нейната фиксация по осевата на цилиндъра е нулева. Друг много голям недостатък на същия модел е лесното отключване на цевта при рязко тръсване на пушката. Много пъти ми се е случвало преди изстрел цевта да не е фиксирана към цилиндъра. Тази слабост на модела води до огромна загуба на енергия.
Не си мисли, че тази пушка е кой знае колко мощна. Във фабричния си вид тя е със скорост около 265-270 м/сек с 1 грам проектил. Най-мощната пружинна пушка в момента на пазара е "Хатсан 135".
Новите "Хатсан 135" са с изключително качествени цеви /като обработка/. Ако си се спрял на "Хънтър 1250", то в момента в OLX се продават няколко. Качеството на английския "Хънтър" е много по-високо от това на испанския. Първите пуснати на пазара английски образци бяха с орехови приклади.
За да постигнеш това, което желаеш с "Хънтър 1250" е необходим много сериозен тунинг, при който се отстраняват споменатите от мен, а и още редица неспоменати проблеми.
 
Нагоре