Магнум пневматика - GAMO Hunter 1250, Hatsan 125, 135 и т.н.

lynx

Редовен Потребител
Спри да ползуваш пушката, докато не я оправиш.
Дано вече не е късно.
За съжаление продавачите не уведомяват купувача, че след покупка на такава пушка е задължително да се разглоби и "разконсервира",
преди да се стреля с оръжието.
В момента пушката е омазана отвътре със смазка, затова дизелира при изстрел.
От това прогаря маншета, а скоро ще има и трайни повреди.
Пушката трябва да се разглоби и почисти от стружки, осенъци, смазки и т.н.
Ако нямаш опит и инструменти, не пробвай да отваряш сам, защото пружината на 125 пробива човешка глава без проблем.
 

guns.n.roses

Новодошъл
ето го резултата след около 350 чашки , не я отворих по рано защото нямах подходящтите инструменти пък и ми беше мерак да стрелям ;д
та кажете си мението трябва ли да сменя този маншет и с какво да го смажа сега маншета някаква спрециална смазка има ли ;д
 

Attachments

  • SDC15441.JPG
    SDC15441.JPG
    283.8 KB · Прегледи: 185
  • SDC15445.JPG
    SDC15445.JPG
    242.4 KB · Прегледи: 177
  • SDC15446.JPG
    SDC15446.JPG
    267.5 KB · Прегледи: 176

Ivory

Потребител
Маншета има още много хляб в него и не го смазвай с нищо.
 

guns.n.roses

Новодошъл
имам и друго питане мога ли да сменя цевта и да си сложа 5,5 до сега бях с 6,35 обаче се огъна след падане от има няма 40 50 см ....
 

wakafaka

Редовен Потребител
Какви оптики ползвате за магнум пневматиката?В смисъл до колко метра са ефективни въздушните пушки(0.22cal/5.5мм) и с какво максимално увеличение е оптиката.Контрол на паралакса незнам каква роля играе роля на такива къси разстояния(30-40 метра).
Пушката(Gamo Black Knight IGT 5.5)и сложих стоковата си оптика(Gamo made in china) но засега се държи 40-50 изстрела има с нея.Но си търся нещо с Mildot или друг вид скала.Харесах си една Leapers но я взеха преди мен.
Препоръчайте ми нещо което ще ми върши работа и да няма космическа цена.
П.П
Пушката е с 33мм цилиндър и доста рязък откат затова я причислявам към тая тема.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Някой Липърс с фиксирано увеличение, без корекция на паралакса, моноблок и предна леща най-много 40 мм. Примерно 6х40 или 6х32.
 

nikolela

Потребител
Оценявам че я виждаш такава,и на мен си ми харесва.Само се притеснявам за оптиката но с тази пружина това са нещата
На моя хатсан 125 спазвах едно правило с което запазвах оптиката, а наруша ли го оптиката отива в кашона с разбити оптики.
Като се разхлаби задния болт на приклада, който минава през спусъка - не го затягам а разглобявам цялата пушка и подменям маншета. Това е първи признак за износен маншет, че се разхлабват болтовете по пушката.
При мен издържат по около 1000 изстрела, но последния маншет май беше фабречно по малък, защото след първите 5 изстрела ми се разхлаби болта. Пренебрегнах си правилото и оптиката спря да си държи прострелката. Разбира се поредната оптика отиде в кашона. Сега карам на механични и имам леко по отворена група на 50м.
Ето разликата между износен и нов маншет.IMG_20180423_064707.jpg
 

marrikdin

Потребител
Като се разхлаби задния болт на приклада, който минава през спусъка - не го затягам а разглобявам цялата пушка и подменям маншета. Това е първи признак за износен маншет, че се разхлабват болтовете по пушката.
Това не е вярно. nikolela не усещаш ли че подлъгваш хората. Прилича ми на спукване на гума защото е свършил бензина.
 
6

6.35

Гост
Има нещо вярно в тази работа.Аз си купих 125 със издухан маншет и вибрациите бяха такива че пистолетния приклад ми разрани палеца.След като го смених-маншета нямам проблеми.
 

lynx

Редовен Потребител
Най вероятно твоята пушка е ползувана като мостра в магазина, на всеки влезнал в магазина господата продавачи са демонстрирали с пушката как "тряска" при изстрел без чашка. А от там и сбогом маншет, честито на печелившите.
 

nikolela

Потребител
И без другото трябва да се разглоби и почисти от смазката. Моята пушка я ревизирам всеки месец с нов маншет или на около 1000 изстрела.
 
6

6.35

Гост
А някой знае ли дали ще има ефект от аксиален лагер между буталото и пружината.
 

didarai

Редовен Потребител
Белятамакс беше правил такъв , но отзад на водача. Две полирани и смазани шайби също вършат работа (челото на утежнителя също се полира ) . Само дето "усукващият " откат е далеч по-незначителен проблем от "правопоточният" . То е все едно да се чудиш как да си почешеш пъпката на задника , докато всъщност не можеш да си седнеш на него от хемороидите . :D:D:D
(Не се сдържах ... :pardon: )
 
6

6.35

Гост
Не знам но на мен ми пречи че пушката се усуква.Поне така ми се струва.Ако я прикладвам добре и е с поутежнен приклад няма каде да ходи.Много ме дразни като се върти.
 

nikolela

Потребител
В дъното на моето бутало имаше малко грес. Пружината е добре обработена и нямаше сцепление за да усуче пушката. След като я замених с газово бутало си остана същото леко усукване на пушката. При мен се оказа, не от пружината а от грубото дърпане на спусъка, с което аз усуквам пушката.
След не знам колко хиляди изстрела, или спусъка ми се протри и омекна или аз свикнах да го натискам по бавно и плавно, но вече пушката ми не се усуква толкова.
 
Нагоре