Как да оптимизираме РСР ?

Миро, аз не съм казал че не може, а че ще е доста трудно. Може да се постигнат тези неща, но в един момент се оказва че си преправил ремонтирал и подменил 2/3 от този пистолет, и се питаш "заслужава ли си?"

Миро, аз не съм казал че не може, а че ще е доста трудно. Може да се постигнат тези неща, но в един момент се оказва че си преправил ремонтирал и подменил 2/3 от този пистолет, и се питаш "заслужава ли си?"
E такова е,тунинг му викаме...кеф цена няма!

Да изтупаме прахта от тази тема.⁹
Пушката е в 4.5 цев 40см бутилка около 0.5 литра.
Отворих бойния клапан и реших че е много задушен, с червено съм дал новите интервенций. Screenshot_20240701-171052_Gallery.jpgИначе отвора беше един малък триъгалник.
И сега никакво плато, една дълга крива.
Пробвах с различни пружини на клапана и ударника .Общо взето едно и също.
Screenshot_20240701-191921_Gallery.jpg

Въпроса е какво и къде бъркам?

Attachments

• 20240701_191721.jpg
    20240701_191721.jpg
    131.3 KB · Прегледи: 23
Последна промяна:
Минал си в класически правоток....
Малкия отвор, който си разширил е играел ролята на депингер - да пълни по-бавно камерката зад клапана, имитирайки ролята на редиктора. Сега вече ти трябва истински редуктор.

Пробвай да подложиш шайба зад пружината и да затвориш това което си пробил след това в шайбата малки отвори

Сметнах обема 1.8см3.
Няма и 2 кубика не е ли малко за изстрел?
И да натегам бойната пружина ще вдигна 10-12 допълнителни метра скорост. Което е малко ако мина на по-тежки чашки а пък за лсъгове да не говорим

Целта беше да имам по-дълго и равно плато.Със смяна на по-тегави пружини ефекта е минимален.Верно че се измества платото ама осещам че почвам да насилвам цялата система.
Регулатор немога да сложа защото цилиндъра е самоделка както и цялата пушка.

Последна промяна:
По вътрешен диаметър на цилиндъра може и да се "нацели" някой модел редуктор да пасва.

Знам колко "лесно" се намират пружини, които могат да се сложат в пцп. Или няма, или няма нужните ни размери, или като пружините дойдат се оказва, че размерите не отговарят. Заради това пускам този пост.
Миналата седмица намерих този магазин, в който продават натискови пружини даже на метър:

Поръчах от техния сайт четири типа. На сайта не са посочени междувитковите разстояния. Давам размерите от сайта и размерите, които получих аз след мерене с китайския ми електронен шублер:

тел 1 мм, вътрешен 6 мм, външен 8 мм. Аз:междувитково: 4.52 мм

тел 1.2 мм, вътрешен 5.5мм, външен 8 мм. Аз измерих 1.3 мм тел и 5.15 мм междувитково.

тел 1.2 мм, вътрешен 7.5 мм, външен 10 мм. Аз измерих 1.25 мм тел и 4.75 мм междувитково.

тел 1.5 мм, вътрешен 7 мм, външен 10 мм. Аз измерих 5.00 мм междувитково.

Още не мога да дам мнение за това колко е качествен материалът, от който са изработени и колко бързо слягат.

Едит: След като направих този пост, видях, че даже заглавията на страниците от сайта им не отговарят на размерите на пружините на самата страница.

Ето една от многото възможни процедури за настройка на редукторно пцп.Частта с групите и намиране на подходяща скорост за слъга се предполага ,че е мината и знаем целевата скорост за която настройваме.

Attachments

• 20240905_160358.jpg
    20240905_160358.jpg
    432.5 KB · Прегледи: 69
  • 20240905_161759.jpg
    20240905_161759.jpg
    275.6 KB · Прегледи: 62
Дословният превод си личи и не е от полза. Какво е "външен редуктор на бутилката"? "Камбанообразна форма" е много пресилено, защото даже не е дъговидна, а по-скоро мостообразна, и т.н..Та, написаното може да се разбере от няколко човека, които вече са минали по този път и за тях не се казва нищо ново. Новобранците нищо няма да разберат!

Последна промяна:
Дословният превод си личи и не е от полза. Какво е "външен редуктор на бутилката"? "Камбанообразна форма" е много пресилено, защото даже не е дъговидна, а по-скоро мостообразна, и т.н..Та, написаното може да се разбере от няколко човека, които вече са минали по този път и за тях не се казва нищо ново. Новобранците нищо няма да разберат!
Няма нищо дословно , нито превод.Написал съм го със свои думи, не съм ги подбирал много много.А външен редуктор на бутилката е само опция -това е такъв свързан между фа речем 9 литрова бутилка и пушката.Цял свят англоговорящ ползва термина bell curve , ти ся реши, че не била камбанообразна.Аз не съм тук да търся кусури, ако материала е полезен някому добре , ако не здраве да е !

Back
Нагоре