КЪДЕ ДА НАМЕРИМ ? Стругари, фрезисти, шлайфисти. МЕТАЛИ- дурал, месинг , бронз.

dp1962bg

Потребител
ФТДМ
rifle написа:
аком имаш някакъв чертеж на детайла(или ако можеш да си направиш)просто търси някаква работилница за лазерно рязане.ще ти го отрежат за минути
Човека говори за зъбно колело и то от часовников механизъм, на какъв лазер го пращаш? Това е работа за нишкова ерозия.
 

angelmr

Редовен Потребител
Детаилите са в института, в понеделник ще ги взема. Размери не мога да дам, понеже става дума за силно износени зъбни колела и е редно да ги погледне човек който си разбира от работата, който да направи нови идентични на оригиналните. Тези неща не са "дай размерите и ще ти направя две зъбни колела пък каквото стане". Аз нито имам съответното измервателно оборудване нито мога да сметна нужните допуски за предавката (става дума за предавателна кутия). Ако при фината механика има стандартни размери аз не ги знам, а човек с опит с един поглед ще знае какво да се направи. В понеделник ще пиша какво е станало и дали са намерили производител или ще продължавам да търся.
 

vanko

Редовен Потребител
DANNY написа:
Работилницата /лабораторията/ е индустриална! Т.Е. работят по-наедро. За такава дребна поръчка по телефона не биха ти обърнали внимание. Шанса е само да се ходи на место.

Точно по телефона обръщат хората внимание и не гледат един детайл ли е или са много.И не дейте да взимате отнушение преди да сте проверили ;) Говорих с шефа на фирмата Валентин Василев и с негово знание публикувам телефоните,като ме увери че ще обърне внимание на всеки.Работят с куриер ЕКОНТ. Поръчката се изпълнява до два дни и ти я пращат обратно.
0878 191479 02 8764717
Благодаря на Рачо за координатите!
 

TeXHo

Потребител
Трябва ми колега от София, с колонна бормашина или фреза, да издупчим няколко отвора (до 8.5мм диаметър). Прецизността е важна, установих че с домашна стойка, няма шанс да стане както трябва (перпендикулярно). Материала е месинг, с подходяща машина, работата е за 10 минути с почистването...
 

biserterziyski

Потребител
Колеги,моля даите координати на добър стругар(фрезист)за да нареже резба на цевта ми(ЛВ цев 16 мм) за раухски модератор и да бъде перфектно съосна,че ми е скъпа и не искам грешки.Става въпрос за София.
 

FreeMan

Редовен Потребител
Ако може да не е на ЛС за да послужи и на други.
На мен също ми трябва добър такъв за дулна фаска.
София или Пловдив
:cheers:
 

Loki

Потребител
Има и един друг момент- като видят цев все едно жива змия виждат.. оди обяснявай, че е за въздушно... :wall:
 

sainnerman

Потребител
Колеги в ЗИТ 7км имаше една фирма голяма за фрезоване и стругиране на елементи , но немога да се сетя как се казваше ,
ако някой има кординати ще съм благодарен !
 

lynx

Редовен Потребител
Да, това може би е най-подходящия материал.
Дейстейт, ФХ, Теобен и БСА си правят "бурканите" от 6061. ;)
 

Attachments

  • 009.JPG
    009.JPG
    217 KB · Прегледи: 151

Loki

Потребител
bio_game1 написа:
да попитам алуминий 6061 подходящ ли е за резервоар

Съвсем не е най- подходящия материал :exclaim: Няма да се впускам в подробности и сравнителни характеристики, но това е най-разпространената високоякостна ал сплав поради това че: отлично се обработва, може да се заварява, да се изтегля и има прилична корозоустойчивост.
Водолазните бутилки и тези за пушкиге ги правят от него само защото може да се изтегли в съответната форма! Естествено това се компенсира с дебелината на стената, съответно и тегло. Руски аналог няма (или поне не го знам кой е точно...) Термообработката е задължителна, но навсякъде се продава закален- Ал 6061 Т6.
С доста по- високи якостни характеристики са сплавите 2024 Т3- руски аналог Д16 Т и 7075 Т6- руски аналог Б 95 Т.
Най- отговорните части в самолетостроенето се правят от тези сплави. Обработват се отлично, но не се заваряват и изтеглят. Тръбните резервоари се правят именно от тях, като най-добро съотношение здравина-тегло. Може да се каже, че 7075 е върха на ал сплавиране. Значително по-здрав е от всички други сплави, съответно и по-скъп. Среща се и под наименованието ERGAL- Extra Refind Grain Aluminium. Не ми се търсят линковете, но който се интересува в Гугъла има достатъчно информация.
В Бг подходящи тръби се намират само от Д16Т, 7075 има само на прътове. Например в Ангел Стоилов АД. Като се има впредвид обаче, че нашите търговци купуват предимно от Русия, Украина и Китай, имам известни съмнения за качеството (за което съм и чувал на практика..) и бих направил един лабораторен анализ преди да правя резервоар и водна проба :exclaim: (иначе с подходящи тръби съм се запасил... ;)) С тея неща лекомислието е забранено.. :stop: :cheers:
 

lynx

Редовен Потребител
Loki написа:
Най- отговорните части в самолетостроенето се правят от тези сплави. Обработват се отлично, но не се заваряват и изтеглят. Тръбните резервоари се правят именно от тях, като най-добро съотношение здравина-тегло.
Може да се каже, че 7075 е върха на ал сплавиране.

Кои пушки са с такива резервоари?

То е ясно че с титаниеви сплави ще е най-добре, ама забравяш къде се намираме ;) ;)
 

lynx

Редовен Потребител
Ако ще вкарваш тръби отвън, ще излезне скъпотия.
Вземи си един алуминиев резервоар от новия Хасан ВТ65 и си го пригоди за твоята пушка.
А и обработката отвътре да резервора не всеки може да я направи и е хубаво след като се изработи да се надуе за тест /водна проба/. С две думи, правенето на резервоари си е веселба, която не винаги е с гарантирано добър край.
 
A

Anonymous

Гост
lynx написа:
Кои пушки са с такива резервоари?
Steyr, FWB, Walther, Anschutz, Morini. Но това е фирмена тайна, не чакай да щамповат на бутилките от какво са направени. Освен това те поставят условие на производителя на алуминиеви профили специално техните тръби под какво налягане да ги екструдират. По високо налягане- по висока якост. Все едно тръбите са изковани, това е ефекта.
http://www.youtube.com/watch?v=e5rxQkwi8LE
http://www.youtube.com/watch?v=9RrTv1F- ... re=related
 
Нагоре