Избор на първи CO2 пистолет (към 2017)

kosmev

Редовен Потребител
Здравейте,
Поразчетох форума, подразбрах, че CO2 пистолетите не се приемат много насериозно от напредналите в хобито, но все пак ще съм благодарен за съвет спрямо актуалните модели, които се предлагат на пазара в момента.
Ясно, че няма как да получа всичко в едно, но след три дена преглеждане и четене на ревюта, извадих тези:
Crosman C31 4.5 мм
http://arms.bg/product/596/vazdushen-pistolet-crosman-c31-4-5-mm.html
Изкушават ме фосфоресциращите мерни прибори и високата начална скорост (150м/с), притеснява ме спусъка - бил с дълъг ход и твърд.

Crosman 1088 BG
http://arms.bg/product/598/vazdushen-pistolet-crosman-1088-bg-4-5-mm.html
Много ми харесва възможността да стреля и с чашки - хем не рикошират, хем по-точни - това, че пълнителят е два пъти по-малък не ми пречи.
Пише, че спусъкът може да double или single action - това също звучи страхотно.

Gletcher SS 2202 - SMG
http://www.gohard.bg/index.php/vuzd...zdushen-pistolet-gletcher-ss-2202-p-co2-4-5bb
По руските сайтове го хвалят, изглежда качествен.

Не държа модела да е реплика, по-скоро да е здрав и да има опция за резервни части или аксесоари ако се налага.
Приемам всякакви съвети и мнения и за други модели :)
Може ли да ме насочите къде във Варна има магазин, с прилична наличност, в който да подържа и пробвам спусъка на играчката, вместо да чета отзиви по сайтове...

Приемам всякакви съвети и мнения и за други модели
Ако искаш що-годе свестен пистолет на СО2, забрави за моделите който стрелят със стоманени съчми BBS. Потърси си модел които стреля с оловни чашки, по-точни и приятни за стрелба са.

Вариантите са много. Каквото ти хареса на външен вид ще е най-добрият избор за теб...
По принцип от пистолетите стрелящи с чашки - Gamo P-25 и Р-85 са доста добър избор, не са копие на определен модел огнестрелно оръжие, сравнително мощни и произведени в Япония. Друг вариант Umarex CP-88 и СР-99, скъпи са, но са и едни от най-качествените. Останалите се избират по външен вид. Лично на мен ми допада Р08/Luger/Parabellum, но той има поне 5-6 варианта от различни производители,от разлечни сплави, с и без блоубек, с пълноразмерни и с тънки пълнители, а от там и различни цени.
http://www.gohard.bg/index.php/vuzd...toleti/v-zdushen-pistolet-p08-luger-co2-4-5bb
http://www.gohard.bg/index.php/vuzd...pistoleti/v-zdushen-pistolet-gletcher-p08-co2
http://www.gohard.bg/index.php/vuzd...toleti/v-zdushen-pistolet-gletcher-parabellum

И едно нещо е сигурно по каталог началната скорост е завишена, на едни по-малко, на други повече, но е завишена. Още повече, че скоростта варира от околната температура.

Пистолет с ВВ топчета има смисъл да се купува само ако приоритет е колекционерската стойнос (т.е. се търси максимална близост до оригинала ) .
Стрелбата с него омръзва , след 2-3-то балонче , защото не предявява никакви предизвикателства , нито може да се ползва за подобряване на умения . Ако пък целта е придобиване на такива , за предпочитане са еднозарядни или пружинните модели .
Дмек многозаряден СО2 модел е за стената предимно .

Да ако не държиш да е реплика на боен и според мен се насочи към моделите с чашки .
Аз имам Макаров на Умарекс и съм доволен . Целия е метален и е достатъчно реалистичен за украшение . Стреля достатъчно точно като за такъв .

Има доста сериозни СО2 изделия, но не видях никъде за каква стрелба ти трябва?
По тези модели които си посочил, съдя, че те интересуват играчки, ама пък и да са по-играчки.....
Прекалено разширен спектър на търсене и трябва да се отсеят поне по няколко критерия:
- предназначение - плинкиг, тренировки, спорт или четвъртото?
- търси ли се точност - каква и до какви разстояния?
- мощност - пак каква и до какви разстояния?
- габарити и тегло - в куфарче или калъф ще си стои или ще се носи в чанта или раница?
- цена - може и да е първи критерий.
Напиши отговорите(ако трябва копирай поста ми) и ще се стигне до няколко разумни варианта.
Тогава ще се появи и следващия проблем - свестните неща ги няма обикновено по нашите магазини и ще трябва да се поръчва отвън......

Последна промяна:
Благодаря на всички за мненията и търпението :)
Разбирам, че повечето сте фенове на огнестрелното оръжие и въздушното се явява достъпна алтернатива за "начесване на крастата" :)
Аз просто искам пострелям с нещо, може и смешно на външен вид :) Държа да няма Blow-back - не търся имитация на работата на истински пистолет.
Цената не е критична (примерно до 200-300лв), но по-скоро предпочитам да си купя още един различен модел (примерно Crosman 2240 ?), отколкото да взема нещо скъпо и уж много качествено.
Целта е забавление, стрелба по кутийки/бидони :) , да се събира в сак, джоб, жабка на кола и да не тежи повече от бутилка бира.
Не гоня спортни успехи.
Животни не ми е на сърце да трепя, най-много да разгоня глутница помияри ако се наложи.
Намерих този сайт за обективно сравнение на различни модели, макар и старички, поне ги тестват по един и същ начин:
http://co2airguns.net/Collection/index.htm
Засега Crosman 1088 отпада - цевта е прекалено къса, точността ниска дори с чашки,при single action скоростта на изтрел пада осезаемо.
Виждам, че има изцяло метални модели, които тежат и се усещат приятно, но май на всички "въздухарки" проблемни са уплътненията, а те просто се износвали, бе значение дали корпусът е от метал.
По руските форуми видях негативен коментар, че crosman c31 се счупил след 12 000 изстрела - на мен това ми звучи като реклама направо.
Тия дни ако остане време ще обиколя магазините във Варна и ако хич няма нищо читаво, ще пробвам онлайн магазините "на късмет" :)

Ако сме фенове на огнестрелното оръжие, няма да сме в този форум.
Успех в покупката колега.

Този китаец СР 1 или СР 9М(7М) е с поносима цена, прилично качество, достатъчна мощност за плинкинг дори и за .22(има го и в .177), стреля с хубави чашки с доста добра точност до 25-30 м.
Малко е пипкаво пълненето (презареждането) на барабанчетата, но пък може и на единична да се ползва.
Тук не знам да са го вкарали търговците, но навън(в ЕС) го има по он-лайн магазини.
За разлика от Кросман 2240 е само метал където трябва и зареждането е от правилната страна(за стрелящите с дясна ръка).
http://www.balistas.com/air-pistols/spa-air-pistols/spa-cp9m-cal.45mm/

Attachments

• WP_20151117_001.jpg
    WP_20151117_001.jpg
    164.7 KB · Прегледи: 87
  • WP_20151117_002.jpg
    WP_20151117_002.jpg
    135.2 KB · Прегледи: 91
  • WP_20151117_003.jpg
    WP_20151117_003.jpg
    112.6 KB · Прегледи: 80
  • WP_20151117_004.jpg
    WP_20151117_004.jpg
    147.1 KB · Прегледи: 77
Последна промяна:
Този китаец СР 1 или СР 9М(7М) е с поносима цена, прилично качество, достатъчна мощност за плинкинг дори и за .22(има го и в .177), стреля с хубави чашки с доста добра точност до 25-30 м.
Малко е пипкаво пълненето (презареждането) на барабанчетата, но пък може и на единична да се ползва.
Тук не знам да са го вкарали търговците, но навън(в ЕС) го има по он-лайн магазини.
За разлика от Кросман 2240 е само метал където трябва и зареждането е от правилната страна(за стрелящите с дясна ръка).
http://www.balistas.com/air-pistols/spa-air-pistols/spa-cp9m-cal.45mm/
Имам и цп 1 и Кросмана. Цп-то е класи над конкурента като изпълнение, качество на материалите и краен продукт. Пък и с по-малко работа си става ПЦП. Кросмана е с гадни неудобни чирени и пластмасова цевна кутия, които се сменят почти задължително, а при цп-то това е направено.

Peko и Nikola, много ви благодаря за предложението - наистина точно това търся - нещо, направено да стреля.
Обиколих вчера магазините и се убедих, че това, което масово се предлага, са само реплики на известни модели, които плюят нещо като натиснеш спусъка :)
Нещо като макетчета на автомобили - цени се близостта с оригинала, а не дали се движат....

Да изложа лаишките си впечатления:
ASG М9-А1 - ужасен спусък - много твърд, с разлика в усилието точно в края на хода.
Разни пластмасови реплики на Gamo - не бяха много зле, но просто се чудя кой да е.
Umarex Макаров много ми хареса - целия метален, много мек и предвидим спусък с възможност за single action - като взведеш ударника става прекрасен - супер мек и с къс ход.
Не го взех точно защото беше прекалено идеално копие на Макаров :) - май даже по-тежък от оригинала, с ужасни мерни прибори. Прочетох, че и цевта му е доста къса - само 8см.

Да си начеша крастата вероятно ще купя някоя пластмаса, а след това ще задвижа доставка от чужбина.
Ако не досаждам, може ли информация това по-принцип възможно ли е? Не откривам подобна тема във форума.
Има ли модел с подобни характеристика на CP-9M който може да се достави ?
Имам позната в Чехия(сайта сякаш е от там), вече почнах да се чудя как да подходя за да я накарам да си купи пистолет и да ми го донесе след това :)

При чехите CP-9M може да го купиш онлайн, плащаш с карта и срещу 16€ ти идва до вратата.

Да, холандеца също е вариант за онлайн покупка(малко по-скъпо е, но праща).
Мисля, че даже има и наличен СР1М с по-хубавата накатена ръкохватка.
Байкала също е вариант, като само ергономиката му куца малко и все пак е доста пластмасов.

При чехите CP-9M може да го купиш онлайн, плащаш с карта и срещу 16€ ти идва до вратата.
Много благодаря, без да досаждам, да изясня за себе си - няма законови ограничения или разправии с разни "органи".
Митница ясно, че няма да има.
Писах на чехите да потвърдят, че доставят до тук.
Виждам, че имат модели CP-9M и CP-1, в калибър 5.5 и 4.5. Предполагам ще ме посъветвате за по-малкия.
Има ли разлика между двата модела - CP-1 е с 25 евро по-евтин, а описанията им са подобни.

Байкала ме също ме изкушава с възможността за полу-автоматичната стрелба и сякаш single-action спусък. Но май е с по-ниска начална скорост?
Тъкмо се навих и изкочи друга опция - сега трябва да ги проучвам - Но поне не избирам кой е по-малко калпав :)
Още веднъж - много благодаря на всички за отделеното време!

СР1 е само за единична а другия модел е с два пълнителя - с вместимост 9 за .177 и 7 за .22.
При чеха има само по-евтините модели с букова светла ръкохватка, при холандеца има и с по-добрата.
Аз съм държал и стрелял и с двата модела, този с накатената е много по-добре не само на визия, но и като хват и чувство също. Като точност при мен капачки на 25 м не бяха проблем с .22.
Байкалчето само веднъж съм го държал в ръката, но без да стрелям. Спусъка си е средна ръка, не е много тежък, но не е и чувствителен.

За тези цели аз бих избрал Байкала.
Разгледах го из интернета - Наистина отговаря на абсолютно всичките ми критерии - може да стреля получавтоматично със съчми и чашки. Сравнително "метален" е, има прилична начална скорост и дълга цев.
Единствено цената от Холандия изглежда абсурдна - в Русия или Украйна струва под 100лв !!! и е по-евтин от пластмасовите реплики ?!
В Бг го намерих тук на 215 лв, звъннах да го купувам , но бил свършил и не се очаквало да го има заради ембаргото с Русия?!
И след "политически-ценовото проучване" сега просто не ми се плаща тройно. :)

От Русия трудно се купува "оружие", проверено е от доста хора.

Back
Нагоре