Избор на оптика

sekvoia

Новодошъл
Благодаря, Ви за изказаните мнения и по специално на Gadnqra. Притежавам въздушна пушка hatsan Grisli и винаги съм имал проблеми с оптиките. Докато не и монтирах Leapers 3-9х40 с моноблок. Препоръчвам! Резултатите ми сега са впечатляващи дори и след 5-6000 изтрела.
 

Васил 83

Редовен Потребител
Здравейте колеги, в близкия месец ми предстои закупуването на Cometa fenix 400 galaxy GP 5.5 mm. Ще ви бъда много благодарен, ако ми препоръчате някаква оптика до 150 лв. От темата тук разбрах, че трябвало май да се купи и някакъв моноблок. Ако е така моля дайте някъкви насоки и идеи и за него. Предварително благодаря.
 

Don

Потребител
За да изключиш вероятността от проблеми ти трябва така наречените дампа монтажи, които обират отката.
 

Васил 83

Редовен Потребител
Благодаря за бързият отговор, но си признавам, че несъм добре запознат с нещата свързани с оптиката. Ако може линк или някакво кратко обяснение за тези неща които ми предлагаш.
 

Don

Потребител

Васил 83

Редовен Потребител
Благодаря, сега ще ги прегледам нещата!

Установих, че има ниски, средни и високи дампа монтажи. Как да преценя кой от трите е подходящ за този вид пушка който съм посочил?
 
Последна промяна от модератор:

redsox

Редовен Потребител
Колега зависи от това каква оптика ще вземеш. Ако си с предна леща 40 и ниски монтажи, оптиката отпред може да ти опира в пушката. Най-малкото ще имаш проблем да слагаш предпазната капачка.
 

PetioStoianov

Редовен Потребител
Ако си вземеш оптика х32 предна леща с високи монтажи, тогава ще имаш много голямо разстояние между корпуса на оптиката и цевта. Трябва да се стремиш разстоянието между корпуса на оптиката опред и цевта да бъде възможно най-малко.
 

redsox

Редовен Потребител
Както виждаш трябва да търсиш златната среда. Както за всяко друго нещо У животу.
Късмет с пушката и оптиката. Дано нацелиш читави бройки!
 

Васил 83

Редовен Потребител
Добро утро, имам един въпрос, не мога да реша коя оптика е по добре да закупя за Cometa fenix 400 galaxy GP 5.5 mm тази, която е за 35 ярда или такава за 100 ярда. Немога да разбера, ако се вземе такава на 35 не може да се стреля 100 и обратното ли? Моля дайте съвет!
 

sts1969

Редовен Потребител
Аз бих избрал с настроена паралаксна грешка на 35, все пак с пружинна пушка се очаква да стреляш по-често до 50-60м. а не на 100-120м. ...и Да, ще можеш да стреляш безпроблемно на 100м. :cheers:
 

Наскоoo

Потребител
И на мен ще ми е интересно какво ще кажат тези, които имат преки впечатления от двата вида оптики. Коя ще е по-държелива на ПП с газово бутало...? Леаперс-а или Нико-то...?
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Препоръчвам ти Липърса. Все пак имат серия за пружинни пушки. Поне са изпробвани и доказали се в този форум.
 

Stefan.hs

Потребител
Гледам по на горе на колегата сте препоръчали дампа моноблок , нали УЖ кометката нямаше много голям откат .. и би държал качествени оптики ( диапозона 100/150 лв ) и с обикновен моноблок ? Или това зависи от калибрите ? 4,5 мм държи .. а 5,5 мм не държи ли ?
 

xpresident

Редовен Потребител
Нагоре