Това съм го споменал в предишни постове и важи за всички варианти на "купешки" енерго дрън дрън системи. Един метален черен резервоар, боядисан в черно и вързан по системата силистренски бойлер, върши идеална работа от късна пролет до средата на есента. За останалото, има интелигентни климатици. Всичко останало е гъдел, на висока цена и бош лаф работа. До този извод стигнах аз. Вашето мнение не е задължително да следва моята посока и да съвпада непременно с нея.
От 1998г. работя с Husqvarna 50 куб. и до ден днешен съм с нея.Имаше години когато съм рязал по200куб. на сезон . Много съм доволен. Както казва IVODOC '''И двете. Всичко друго е компромис.''
Нещо ми се върти в главата рефрена " на краставичар краставици......" До там ли опря бе Станиславе? Или само раздвижваш темата
Раздвижвам и си сверявам часовника. Четох из разни други форуми едни научни фантастики, та ми се бяха изправили косите.... Демек ми трябваше странични мнение, за което благодаря!
Моят допир и опит с Хускварната беше за около 2 години, като гълташе към 7-8л бензин(плюс масълце естествено) на ден, предаваше се от ръка на ръка из цялата бригада, режеха се всякакви дебелини, форми, жлебове, чопове, по покривите с една ръка даже и един път поне не се задави или не поиска да запали. Много лека и балансирана, Но, задължително почистване всяка вечер след работа, и се сипваше само от тяхното двутактово. Брат ми пък още края на миналия век си купи Щилка, даже на лизинг... Не си знае кубиците дето е нарязала досега, същите ползват и в Горското бригадите дето свалят дърветата. Но е по-тежка, рита повече и трябва здрав захват при работа с нея.
А понеже аз така и не завърших своят проект с въртящият се клин. Миналата година цепих дървата с брадва Докарах си страхотна дискова херния на кръста. И февруари месец се оперирах по спешност Тази година няма вече, а и не мога, да се правя на мъж. Ориентирам се към хидравликата, а чарколяците за въртящият се клин ще ги разпродам.