Експеримент - стрелба на далечни дистанции

st_beer

Редовен Потребител
dinkata написа:
Е нали Лин-овете каза, че си снимал ? Дай да ги видим !

Лин-чета не съм казвал Линове. Второто са големи екземпляри ;) ;) ;). Наистина на тях имам направени снимки но нямаха нищо общо с темата. Щом обаче желаеш да ги пусна ще го направя. Все пак са хващани на водоема на мястото на събирането и са доказателство че може да се практикува и друго хоби който желае .
Ето и снимките:

Рибите са отново във водоема за да растат и станат както dinkata се е изразил Линове ;) ;) ;)
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Безспорно @njatanasow е доказан стрелец :exclaim:
И ни разби, ама побягвайки от стрелбището :cool:
Факт... припряно си сгъна куфарите "кво ще стрелеям с тия" ??? :exclaim:

По моите мерки за разбиване... Това направи Анди :bravo:
 

ilian

Потребител
Точно въобще не беше състезание а експеримент,ама какво да се прави винаги има недоволни :pardon:.Главния виновник беше вятъра :no: дали ???,защото и аз мога да се разсърдя и другия път да има два класа ПЦП,клас нормално ПЦП и клас водолаз :lol: за да няма сърдити :cheers:
 

st_beer

Редовен Потребител
До като бях там не съм забелязал някакви спорове или нещо подобно. Явно нещата които са се случвали са ставали след нашето заминаване. Искрено се радвам че не съм бил там и не съм присъствал на такива спорове.
Сега във форума всички пишат и кодошат нещо Никито (njatanasow). Мога обаче да кажа че човека канеше всеки да се състезава срещу него срещу залог. Никой от "стрелците"
пишещи сега не им устиска да го направи.
Ако някой мисли че може да стреля колкото или повече njatanasow е лесно да се докаже. Човека е готов да залага и да стреля. Що се отнася за това че бутилката е вързана за пушката мисля че всеки може да си върже бутилката към пушката или другия вариант е той да разкачи неговата и да се съревновавате.
Мисля обаче че не хубаво да се базикате с човек който стреля прекрасно. Да можех да стрелям поне на половина на него щях да съм горд със себе си. :cheers: :cheers: :cheers:
 

ilian

Потребител
А не аз не съм се карал с когото и да било :).Разговора се завърза тук във форума,абе какво се обяснявам след като стрелбата по хартия много ми не е в преоритетите.Групите които направих около 70-80мм напълно покриват това което искам да оцеля пък било то и на 100м.Аз си прекарах страхотно и се радвам,че пострелях с нови хора :cheers:
 

lynx

Редовен Потребител
st_beer написа:
......... Мога обаче да кажа че човека канеше всеки да се състезава срещу него срещу залог. Никой от "стрелците" пишещи сега не им устиска да го направи.
Ако някой мисли че може да стреля колкото или повече njatanasow е лесно да се докаже. Човека е готов да залага и да стреля.
Що се отнася за това че бутилката е вързана за пушката мисля че всеки може да си върже бутилката към пушката или другия вариант е той да разкачи неговата и да се съревновавате.
Мисля обаче че не хубаво да се базикате с човек който стреля прекрасно. Да можех да стрелям поне на половина на него щях да съм горд със себе си. :cheers: :cheers: :cheers:
st_beer , тук бъркаш ;)
Това кой колко добре стреля се определя в състезанията, а не чрез залози.
Повечето от хората във форума не разполагат с достатъчно средства и съответно не искат да си рискуват парите за залози.
 

st_beer

Редовен Потребител
@lynx
st_beer , тук бъркаш Wink
Това кой колко добре стреля се определя в състезанията, а не чрез залози.
Повечето от хората във форума не разполагат с достатъчно средства и съответно не искат да си рискуват парите за залози.

Напълно съм съгласен с теб че това не е начина да се доказва човек чрез залози. Работил съм в сферата на хазарта и съм се зарекъл никога да не участвам в хазартни игри или залагания. В състезания се пускам и участвам единствено за да уважа труда на организаторите. Никога не съм мислил или мисля да се доказвам пред никого колко мога да стрелям. Стрелбата както и риболова са ми хобита на които хода да почивам и да се разтоварвам.
Аз също не одобрявам този начин на доказване чрез залози ако си останал с погрешно впечатление от по горния ми пост.
 

njatanasow

Редовен Потребител
Бреее ,каква стана тя,какви пари ,какви водолази,какво става тук бре колеги.
Предполагам че нямате нищо против да напиша няколко реда.
Първо пристигнахме в Пловдив към 15 часа и стреляхме до към 20 часа в събота.Комарите бяха ужасни и се наложи в жегата да се натропам в анцузи.Както и да е пострадалия беше Макс замалко да му си затвори окото от охапванията.След като постреляхме и времето беше подходящо и след изричното изявление на Диян че мероприятието няма да има състезателен характер предложих да си инпровезираме такова.За жалост всички си намериха някъква причина за да не участват.Тогава къде на шега къде на истина предложих залог 1към 10 някой да се престращи,но забележете че не става думи за пари.Единствен Макс се съгласи и пострелях ме състезателно,така спечелих ЕДНА БИРА.Брех че страшен хазарт.Можете да го питате.На другия ден беше 34 градуса ,но аз пак бях с анцуга сещате се защо.Когато колегите стреляха аз останах да изчакам Макс да не е сам за следващата серия.Но вятъра така се усили че започна да отклонява чашките на 30 40 сантиметра .Какъв смисъл имаше от стреляне вече.Часа вече беше след 14 часа.Толкова умирисън от пот през живото си не съм бил.И така с "бодро" настроение си замихме с Макс както и дойдохме заедно.
Колкото до клас "водолази" Ако се отнася пак за мен вярно бутилката беше куплирана за пушката Илияне но ЗАТВОРЕНА,Просто ползвам манометъра на абонатната защото пушката ми няма такъв.И изобщо мога да кажа на някои колеги че не им прави чест,Хем ги е страх хем и се опитват да хапят.
Чесно казано се замислям дали изобщо да участвам в подобни мероприятия след като съм толкова грешен.Жалко ,защото се запознах със страхотни момчета
Дано никой да не съм обидил
Ще пусна мишените причинили "страхотния залог"
 

Attachments

  • Изображение015.jpg
    Изображение015.jpg
    212.5 KB · Прегледи: 80
  • Изображение014.jpg
    Изображение014.jpg
    221 KB · Прегледи: 85

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
njatanasow написа:
Но вятъра така се усили че започна да отклонява чашките на 30 40 сантиметра .Какъв смисъл имаше от стреляне вече.Часа вече беше след 14 часа.Толкова умирисън от пот през живото си не съм бил.И така с "бодро" настроение си замихме с Макс както и дойдохме заедно.


Относно колегата Атанасов... Бе ми зададен въпрос на ЛС от друг колега от Стара Загора
"Здрасти Станчев ;)
Ще те помоля да кажеш 2 думи, какви изпълнения пак е правил Николай Атанасов от Бургас че ми е интересно?
На последното състезание на Оризари, отново имаше подобни изпълнения от него.
Тоя човек наистина се е вманиячил че е най-добрия и всички него са длъжни да го слушат и да се изпълнява всичко по неговите указания, защото той е "Царя на пневматиката".
От какво пак е недоволен?? ;)
Поздрави :cheers:"
?
Аз му отговорих така
От написаното от теб разбирам че си добил подобно на мен впечатление за този човек.
Не искам да му давам определения... просто ако следващия път когато отида на сбирка и него го няма, няма да ми липсва
Аз с него нямах реплики... Илиан го отнесе
Човека иска да побеждава всички амо по неговия си начин. И беше едно врещене "Айде бе страхливци" "кой ще ми излезе на вързано" и тем подобни пуешко надути приказки...
И като почна да го вее вятъра вчера ... ту наляво ту надясно... психяса и си дигна строителната борса (торбите с пясък) и си нави маркучите (системата за изкуствено дишане на доминатора му). И като последния тиквеник почна да си носи оборудването пред масите за стрелба и хората трябваше да изчакат негово величество да се изнесе.


А относно отвяването на чашките на 30-40см. Аз с пружинката на 100м. направих група 13см. :exclaim: ???



Нарушена т.2 от Правилата - колеги моля придържайте се към темата и не преминавайте на лични обиди!
 

ilian

Потребител
Пак Илиане,там ми омръзна да си чувам името.Видяли това видя ли онова,нямам думи,и като видя на прострелването каква група се получи с моя скромен асан какво каза да ама нее в центъра.Вятъра те веел,че мене и другите дето стреляха да не бяхме в закрито помещение.Анди да качи снимки от мишените и да видим за какво става на въпрос,защото той направи страхотна група от порядъка на38-39мм на тея 100м.
 

njatanasow

Редовен Потребител
Момчета , че в Лавеч има отлични стрелци не е тайна,но че някои от тях нямат доблестта да кажат на някого в очите нещо което неим харесва е новина.Колкото до квалификациите които сте ми дали нещо не съм съгласен,дали съм тиквеник или не е друг въпрос но хора за по леки обиди са изгонвани от форума.
 

ilian

Потребител
Абе човек ти си в грешка нещо,да не мислиш че без форум не мога да стрелям.Казах ти и в Оризари,че стрелям от 19годишен сега съм на 32г и във форума съм от скоро ити казвам че ми нее манна небесна мога да мина и без него ;)

Нарушена т.2 от Правилата
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Вземете се спрете докато е време и едните и другите, на никому чест не прави това ви отнушение едни към други :stop: Не е станало кой знае какво от това което чета, без да искам да защитавам или обвинявам някой, хора всякакви нрави също някой хора трудно се разбират, но все пак е редно да се постараем на първо време да разберем що за хора са преди да правим крайни изводи.... айде лека вечер и не се ядосвайте толкова за глупости ;)
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Нека някой да поразчисти тук... Момчета най добре тоя хъс да си го показвате на стрелбището. Колкото повече нахъсване, толкова по-добре за нас- дето гледаме ;). Призовавам за повече толерантност и сдържаност в определенията. Мисля, че тук всички сме приятели, каквито трябва да сме... А доколкото до колегата Николай Атанасов, тази "техника" е добра и винаги действа.... Да ядосаш конкуренцията винаги дава резултат... Но сега нямаше състезание, нищо че на Никито му се щеше да има /по голяма интрига/ ... Другата сбирка може да се спретне едно състезание за група на 100 м. И така..

П.п. Анди пусни мишенките бре човек..... Да видят хората, които не долюбват въздушното оръжие, че има хляб /месо ;)/ в него...

Опааа... аз докато пиша той ги пуснал.... :cheers: :cheers:
 

praetorian

Редовен Потребител
Eeee... аз пък се чувствах добре, макар главата ми да тлееше вече от жегата :crazy:.Само и единствено ме е яд, че не можах да гръмна с дианата на колегата Слави и с пушката на Макс :). Не мога да разбера, какво се заядохте ??? :(Този целел, оня мерел - лошо няма, ама чак да е такава самоцел не е много добре.Аз се запознах с много хора на живо - това като че ли е най - важното.А да, също и че не е особено важно пушката ти да струва хиляди левове за да уцелваш и най - вече да се чувстваш добре. Така де...Мезете правилно, наливайте умерено и толкоз. ;) ;) ;) :cheers:
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
@praetorian
"поискай и ще ти се даде" - що не каза... айде следващия път ще я пробваш. Иначе е удоволствие да :rambo: с Дианката.
Относно колегата Атанасов. Каквото писах не е лъжа, не се заяждам, а съм описал събитията през собствения си поглед. Неудобно ми беше да му правя забележка пред хората, но такова поведение от негова страна е недопустимо! На стрелбището всички трябва да осъзнаваме че сме равнопоставени!
 
Нагоре