Газови пружини за пневматични пружинни пушки.

Дискусия в 'Работилница' започната от ivodoc, 10 Октомври 2008.

 1. Ivory

  Ivory Потребител

  Публикации:
  165
  от:
  Трявна
 2. ivodoc

  ivodoc Модератор Модераторски Екип

  Публикации:
  4,562
  от:
  Русе
  Слагай както искаш.
  Едва ли ще усетиш разликата.
   
  cilindura харесва това.
 3. t.marev

  t.marev Потребител

  Публикации:
  92
  от:
  Пловдив
  Перфектно казано! Каква хубава думичка забавител! Кой казва, че българският език е беден?! Точно около думата забавител се върти подозрението! Виждам, че практиците срамежливо се гушат в авторитетната сянка на скептиците, затова нека да поканим отбора на теоретиците! Нека да избършат очилата, да извадят елките и да наплюнчат моливите и ако могат да пресметнат следното:
  Имаме две еднакви въздушни пушки, примерно Комета 400:) с газова пружина, с еднаква сила, да речем 65 кг. Стъблото на едната се движи свободно със скорост Хм/сек. а другото /със забавител/ да речем - с 1/2.Хм/сек. Каква ще е аджеба, разликата в налягането на компресорите в двете пушки и респективно скоростта на чашките? И втори въпрос: Каква ще е разликата в скоростта на двете бутала и съответно силата с която се удрят в дъното на компресора?
  Разбирам, че навлизаме в една хлъзгава територия, в един лабиринт от взаимно влияещи се фактори, в който малцина биха се ориентирали правилно, затова давам път на знаещите и замълчавам с респект. Нека оставим настрана икономическата целесъобразност, целта на това пресмятане е чисто теоретична.
   
 4. ivodoc

  ivodoc Модератор Модераторски Екип

  Публикации:
  4,562
  от:
  Русе
  Май не искаш да разбереш, че твоите сметки няма как да излязат.
  Тук сме се събрали, за да си оказваме помощ и да се опитваме техническите теми да поддържаме в по-стегнат вид.
  Явно ти не търсиш такава, а искаш да ни натриеш носовете и да докажеш колко сме невежи.
  Ако си решил да правиш ГП по твоя си начин, направи я и тогава ела, представи я и ние сконфузено ще наведем глава, разбрали за сетен път колко сме тъпи.
  Това го приеми като предупреждение.
  За сега ще се въздържа от наказание, но ако в тази или друга тема, включително и създадена от теб нова такава, продължиш да ни занимаваш с темата/глупостите си, просто ще се разделим.
  Надявам се да осъзнаеш какво пиша и да не ми отговаряш.
  Тук въпрос зададен няма.
   
 5. братушка

  братушка Редовен Потребител

  Публикации:
  2,061
  от:
  BG
  Разликата е ОГРОМНА.
  Ти гледаш на система, като на проста помпа за налягане, където скоростта е без значение. Но тя е твърде динамична. Целия процес минава и приключва за милисекунди. За скоростта на чашката е важно много кратко пиково налягане, което достига до към 900бар и много зависи от скоростта на буталото, неговата маса, инерционна компонента.
  И не се "удря в дъното на компресора", а отскача от въздушната възглавница. И докато отскача - чашката вече замина. И ако докараш наистина да "удря" директно дъното - скоростта ще е равна на тази при блоупайапа.
  Още веднъж: чети по-назад ВНИМАТЕЛНО.

  @t.marev

  Ти явно не мислиш много, нито четеш. Караш на асоциации.
  И за да не задаваш още несмислени въпроси реших да напиша следното:
  Ти явно изобщо не си се замислил на какъв принцип "работи" ППП. Защо чашката излита със скорост много пъти по-голяма от тази на буталото, което я "засилва"?
  Просто въздухът в компресора работи като хитра "динамична пружина". Първо създаваме високо налягане в компресора и после това налягане "изстрелва" чашката. По-точно чашката не чака "удара на буталото" и започва да се движи още докато то се засилва. Съответно трябва да създадем максимума на налягането още докато чашката се движи по цевта, колкото по-рано - толкова по-добре. И със сигурност преди да излети от цевта. При скорост на чашката около 200м/с имаме 2-4 милисекунди на всичко.

  Ако не успееш да "смачкаш" въздуха достатъчно БЪРЗО - ще получиш ефекта на блоупайпа: чашката ще излита със скоростта на буталото, при това не най-голямата му скорост преди "удара", а някаква междинна, докато буталото още се засилва.

  Явно съвсем не четеш, каму ли ВНИМАТЕЛНО. 3 път го цитирам.
  Дори недостатъчно "вентилиране" се усеща на практика. А забавител просто ще убие всичко в зародиш...
  Искаш скорост - забрави за всякакъв забавител, като за страшен сън.

  Да ме прощават модераторите... :cheers:
   
  Последна промяна от модератор: 30 Ноември 2018
  joro_ihr, dberov and cilindura like this.
 6. Koill1980

  Koill1980 Новодошъл

  Публикации:
  4
  А къде може да ми напомпя газовата пружина на 160 бара, че човека който ги продаваше готови напомпани вабрично на толкова, му с вършели, и сега ще трябва да си купувам от друг магазин, но там са на 125бара
   
 7. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,272
  от:
  Русе 0897860296
  При всеки колега от форума, който има пцп Хатсан. Най-добре се свържи с групата на твоя град - ще я намериш в раздела "Регионални групи".
   
 8. frank68

  frank68 Новодошъл

  Публикации:
  2
  от:
  sofiq
  Някой не измисли ли газова с централно зацепване
   
 9. xpresident

  xpresident Редовен Потребител

  Публикации:
  821
  от:
  Варна

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена