Газови пружини за пневматични пружинни пушки.

koko112

Потребител
Здравеите.След като нарязах оригиналния водач ето така http://koko112.snimka.bg/other/moi.640314.26056822 заварих тапата.Напълних ГП на 15бара и размърдах стеблото на амортисьора на ляво-надясно,и тои изпусна от оригиналното уплътнение.Преди това амортисьора си беше здрав.Ако някои знае защо се получи така да помага.Тази ГП е пробна и не съм си помислял да я монтирам където и да е с този водач ;),просто исках да видя как работи преди да се заловя да правя ГП за пушка.Благодаря предварително.
 

didarai

Редовен Потребител
Търся човек да ми изработи ГП в 16 дж. за Гамо ЦФХ.Мога да помагам по изработката на компонентите , но нямам помпа и хроно за настройката .Покупката им само за да си направя една ГП ми се вижда твърде безсмислена ,та ......някой , ако иска да грабне "торбата с парите " да драсне едно ЛС.
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Аиде да се похваля и аз с ГП изработена от mitaka101 за моя хасан 90. ^-^ ^-^
Мога да кажа че съм изключително доволен от работата на пушката след като Митака и присъди новата пуржина.
Отката намаля и то доста осезаемо (вече не рита като катър) с което и точноста и се подобри в пъти,с телената пуржина дистанции от 20 30 метра бяха доста трудни но с ГП на 45-50 метра днес нямах пропуск по разни шишета и кутиики.
Утре ще се пробвам да пострелям малко по мишенки за група и ще пусна после снимки да покажа резултатите.
Благодаря на Митака за чудесната работа която е свършил по пушката,много е коректен. :cheers: :cheers:


ПП.
Ето и обещаните мишени,знам че не са кои знае какво но нека все пак да се знае че стрелям от не повече от 3 4 месеца и другото което е пушката е на цена от 160лв. Но пък аз съм доволен от резултатите които прави сега.
Стреляно е на 18 метра (толкова е в мазето) с чашки жсб 5.52 1,03г. при скорост 205м/с подпрян на един стол.
 

Attachments

  • IMAG0402.jpg
    IMAG0402.jpg
    1,008.1 KB · Прегледи: 157
  • IMAG0403.jpg
    IMAG0403.jpg
    1 MB · Прегледи: 163
  • IMAG0404.jpg
    IMAG0404.jpg
    1.1 MB · Прегледи: 144

Vesko_Varna

Потребител
Никъде не видях цени ...колко струва монтажа и настройката на ГП за Хатсан гризли 125(6,35)? ???
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
За цена питаи mitaka101,тои прави и поставя гп,аз лично съм доволен от работата му :cheers:
 

xpresident

Редовен Потребител
Здравейте уважаеми господа,
От 3 месеца имам Hatsan Grizzly Striker. Четох тук във форума (и в други форуми също), че ако се смени стандартната пружина с ГП може да се подобри точността на пушката и да се намали отката, което ще предпази оптиката от повреда.
От писаното до тук в темата не разбрах има ли Hatsan Vortex ГП за тази пушка. Ако има, от къде мога да си купя и при кого да отида да я монтира. Живея във Варна.
 

bateelmo

Потребител
А ето и една пружина за мп 512
 

Attachments

  • снимка0200.jpg
    снимка0200.jpg
    589.1 KB · Прегледи: 160
  • снимка0203.jpg
    снимка0203.jpg
    282.6 KB · Прегледи: 134
  • снимка0201.jpg
    снимка0201.jpg
    567 KB · Прегледи: 165

koko112

Потребител
Здравеите.Искам да попитам има ли проблем болчето с конусната глава да е 6мм,и трябва ли след като се навие да е на равно с вътрешния краи на тапата(с една дума като е навит все една няма болт)?Питам защото изработих тапата точно по този начин,и дали има смисъл да я мнотирам,или да правя нова?
 

mitaka101

Потребител
Няма проблем да влиза главата на болтчето в тапата. Важното е да може да стегне О-пръстена, освен това повърхнината на тапата, където ляга О-пръстена трябва да е гладка (полирана). Резбата също е без значение -М3,4,5,6 все стават.
 

didarai

Редовен Потребител
Моята "тегоба" по въпроса.Тапата е по схемата на Дидо напред в темата (заварена в която се навива друга с винта-клапан).
Направих я с М4 с конусна глава и конусна повърхност на отвора в тапата.Навивах с уплътнение от запалка , навивах и с някакво дебело 1 мм . стандартно уплътнение , не ебава да става.Брадясах :wall:. Или помпи и изпуска или не изпуска , но и не иска да се помпи.Разликата м/у двете беше 1/4 оборот. Направих челото на тапата равно , ......пак същата история и с двете уплътнения. Накрая се ядосах и замених винта с такъв с цилиндрична глава (равно чело) на който махнах резбата и започна да се движи свободно напред-назад.Т.е. станаха две хоризонтални повърхности с уплътнение между тях (и с двете работеше , но предпочетох дебелото).Напомпих от раз и край , заспа .
 

koko112

Потребител
Искам да попитам при колко бара въздуха започва да минава през резбата?А за предишния ми пост исках да попитам трябва ли болтчето да се крие в тапата,защото моето надхвърля тапата с 3-4 мм.Грешката че не ме разбра колегата MITAKA 101 е моя.И как заварявате тапата без да стопи пръстенчето(мисля да заварявам с телподаващо)
 

mitaka101

Потребител
По мои наблюдения над 3 бара вкарва въздух през резба и О-пръстен. За да не ти стопи О-пръстена - него не трябва да го има докато заваряваш. И те разбрах в предния въпрос, но явно не съм се изразил правилно - няма значение дали болтчето се крие или не в тапата - важното е да можеш да го притягаш по един или друг начин и так, където трябва да уплътнява - тапата и главата на болтчето - да са равни повърхности без деруги и дефекти.
 

petkof

Редовен Потребител
koko112 написа:
С риск да ме помислите за луд,това нещо би ли проработило? http://media.snimka.bg/s1/3363/032969469.jpg?r=0 Става въпрос за хидравличен цилиндър които мисля да ползвам за помпа.Схемата е набързо надраскана.
Това си е стандартна схема.Не знам защо си мислиш,че ще те помислим за луд? :D Според мен само размерите са малко големи и ще ти е нужен сериозен крик.За помпене на ГП ти е нужна само една помпа за ПЦП и преходници към ГП-то.Няма смисъл да се хвърля толкова труд за едно ГП. :cheers:
 

koko112

Потребител
Здравеите.След като изработих помпа по горе посочената схема сложих манометър от редуцир винатил на кислородна бутилка 300бар.Напомпах с компресора на 8 бара и после с помпата,ама максимума които вдигнах е 60бар.И реших да напълня ГП-то с тия 60бар.до тук без проблеми.Като измерих на кантара 28кг.защо така?И за допълнение на тия 28 бара след 2 мин. стеблото на аморт. изхвръкна,беше се разнитило то си е оригинално,не го бях преправял.Моля за помощ как да повиша до130бар.
 

mitaka101

Потребител
Направи си преходник към Хацанска помпа - те са най-разпространени и потърси колега от твоя град да ти я напомпа. Ако си от София - аз ще ти я надуя. И си оптимизирай конструкцията на ГП за да няма пострадали :)
 

Binata

Новодошъл
колеги с какво трябва да подменя буталцето и оплатнението на оригиналния амортесйо за да стане за ГП ?
 

koko112

Потребител
Здравеите.Бих искал да помоля някои от колегите ако може да пуснат снимки на всички части на работеща газова пружина,защото тъкмо реша как да бъде,и прочета ,че не трябва да е така и т.н.т.Благодаря предварително на отзовалите се.
 

niki 67

Потребител
Здравейте, колеги. Това е първия ми пост в този форум и имам няколко въпроса, ако модераторите сметнат, че не е за тук да го преместят.
Имам NORICA TITAN 5.5мм 8.7J 160м/с която ми идва доста слабичка, та въпроса ми е как да вдигна мошността до степен безопасна за механиката на пушката. Кой вариянт ще е по добър ГП или по мощна пружина?
Иска ми се да постигна максимума откъм мощност и метри в секунда, възможни за тази пушка.
Благодаря предварително. :)
 
Нагоре