Бедствия и аварии

• Автор на темата Автор на темата Niki
  • Начална Дата Начална Дата

Niki

Редовен Потребител
112 не отговаря и точно днес? В София падна доста сняг и дървета също. Та звъня на тел.112 и никой??

Ако кабела е прекаран по някои дървета, които са паднали, как да отговаря колега? Разбира се, че се шегувам.... вероятно позвъняванията са много и операторите не могат да отговорят на всички в нужда.

Най-вероятно снега за пореден път ни изненада и да не се чудят какво да отговарят ...

Как беше оная приказка за не волята? Та взех една бензинова резачка от комшията и като няма свраки и врани си го изкарах на проблемни дървета!

Много градушка тия дни, поражения. Дали общините помагат финансово на хората?

Ето как помагат (става въпрос за зимата):

Выв врьзка с постьнила в Община Русе, жалба с вх. No 94I1- 10055-1/27.11.2023г.,
с която молите за определяне на обезщетение за щетите, причинени по личния Ви автомобил, вследствие на паднало дърво, бихме искали да ви уведомим за следното:

дрън дрън дрън...

Предвид горното, бих желал да Ви уведомя, че ако имате валидна застраховка, която покрива щети от природни явления, може да отправите претенция кьм Вашия застраховател, за изплащане на застрахователно обезщетение.
В тази врьзка, Ви изпращам копие на Метеорологична справка от НИМХ
Метеорологична обсерватория - Русе

За щети причинени от паднало дърво(в случая то е общинска собственост) ми е интересно да чуя мнението на Бай Колю,какво казва закона по тоя въпрос. Пък за наводнения и градушки ......хората са измислили застраховките!

Тия застраховки са пунта мара, поне в нашата държава. Или ще те оценят минимални или хич. Пример:
Бях си застраховка апартамента,, за всичко,, в това число самолет, въртолет, дирижабъл....
Съседчето над мен начена ремонт, вкара къртачи дето на улиците къртят асфалта. Всички стени станаха на паяжина, звъня на ДЗИ и ми изпращат един бастун с леко омачкам мундир/костюм/извади молитва и почна да описва нещо. След няколко дни ми показаха десният пръст до показалеца. Започнах работа в наказателен съд, шпиц команда та имам пълномощно за събиране на вземания. Да е жив и здрав Спецов...

Химици,алхимици,нумизмати!
Към всички люде,измисляте някакъва смес да борим тоя СО2 в ауспусите?

Ха ха. Аз вече съм го измислил за Нивата,в случай че не мине де! :lol:

Нищо не казвам но ще ти дам жокер. Ако към 100 грама 40 градусова ракия прибавиш 100(200,300 ...) грама вода,колко градуса ще е ракията която ще получиш!? Казах,че съм го измислил за моята Нива,която ми е само за риболов. Мога да си режа,да си заварям ....

Сега гатанки ще си пишем,ако се притесняваш от виртуални стражари,дай на лични..

Back
Нагоре