Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови диапазон.

didarai

Редовен Потребител
soundmax написа:
fishermaniac написа:
Тази славия няма да му отива на момчето,ако е височък.Детска е тази пушцица отвсякъде.А хатсаните са за мен турски боклуци,може ли всяка бройка да е различна,ами ако му се падне някоя с цев,където половината чашка остава по нарезите?Нещо ново,китайско,има такива до 100 лева,може и метеор 1000.
Ти ма Уби - аз само около 1.90 и ми е удобна и си стрелям добре с нея ! А останалото викам да не ти го коментирам !
..
Аз шА коментирам.
Не знам колегата колко хасана е имал и какви са му били проблемите с тях за да се изкаже така,но аз съм имал/м 3 и единственият ми проблем е с последният , на който не достига ход на мерника,за странична корекция.Същият проблем имах и с Метеор 1000 АР.За сметка на това,обаче и 3-те хасански цеви си бяха безупречни , а на 3-те нови метеора които минаха през мен бяха с натръпнали полета в участък от 2-3 см.Освен това всеки приклад отвътре беше разцепен от предният винт на спусковата скоба.
Метеора е много добра за цената си пушка,но 1-во излиза от бюджета , 2-ро е по-мощен и неподходящ според мен за първа ПП и 3-то си стои проблема с консумативите (макар да знаем ,че е решим , но то при ПП нерешими проблеми няма).Предимството на метеора пред хасаните бе основно в по-добрият спусък , но след куатрото ,сега с наличието на фабрични ГП и вземайки в предвид наличието на консумативи във всеки оръжеен магазин и цената, според мен хасана в случаят е за предпочитане.Не казвам кво да си взема жената , а само изтъквам какви са фактите.Аз не мога да и гарантирам безпроблемна работа на хасана точно толкова колкото и за метеора или славия на амнайсет хиляди изстрела.Решението ще си е само нейно и както виждаме отива на друг избор.
soundmax написа:
..., а тая ГП не мога да си обясня защо и е на Славията все едно да слагаш ГП на ТХ 200, FWB 300 и т.н.
Както знаем ГП има и други предимства освен намален откат.Питай защо слагат хората ГП на В3-ки , Ку-Бе-та или примерно защо и WH са решили да имат модел с такава.Липсата и в една ПП (която и да е тя) нЕма как да е предимство , а си е жив недостатък.Тва ,че върши работата и без нея е друг въпрос(и моята сега я върши,но ще и сложа ГП).
Относно "нещо ново китайско " за до парите на хасана нЕма такова по-добро от него.
Славията не е баш детска (и бих казал за предпочитане пред Ижа) и за стрелба в двора е идеална , но както казах "мощността" и освен ,че и гарантира добра точност , лишава доста фактора ФЪН(жената каза ,че за тва основно иска пушка , а не да цепи 10-ки на 10м ,а и спомена бюджет който е най-ограничаващ фактор на избора) , особено на далечните дистанции.Най-накрая една по-мощна ПП винаги може лесно да се направи много по-слаба и доста по-трудно малко по-мощна.

ПП
Към госпожата:
Тва не е караница , а си е нормална форумна дискусия почти по всеки въпрос :)
 

fishermaniac

Потребител
Хасаните са правени с томахавката,забрави да й каже,че преди да започне да стреля трябва да я занесе на някой майстор.Аз хасани съм нямал,но съм стрелял с такиваи са пълни дървета,и пцптата и всичко,тежки,груби,не ти става густо като ги хванеш.Който не е съгласен с мен да си стреля с хасана и да си ъпва обявите в купува продава по-често.Сетих се как на някои им се огъвал лоста за зареждане и не достига ход да зацепи спусъка,само малка част от приключението.ами луфтовете на цевта и на заключванрто.Да не говорим че тежат по 5 кила,някои .Метеора е класи над хасаните.
 

didarai

Редовен Потребител
При правилно обслужване и експлоатация хасана си е достатъчно безпроблемна пушка.Фабрични дефекти и недомислици има и в много класни и скъпи пушки и никой не е засрахован .За хасан си чел повече за проблеми, просто щото това е най-разпространената марка ,а и често се ползва от слабо грамотни по ВО хора/младежи.Комшиите си вдигат качеството(и цените :crazy:) непрестанно.А високото тегло за всяка ПП е за предпочитане.
"Класи-маси" и други гръмки изказвания ,като говорим за "нисък клас пружинки" мисля са неуместни .
 
A

Anonymous

Гост
Ами, да се оплача.
Пребродих по телефоните незнам колко магазина. С ИЖа, навсякъде удрям на камък.
Навсякъде ми вдигат телефона ентусиазирано, като ми чуят женския глас, и тона коренно се променя. Никъде до момента не проявиха някакъв ентусиазъм. Никъде дори не ми предложиха някаква алтернатива. Вадя им думите с ченгел от устите. Като попитам за някакво друго предложение и ми предлагат китайки по 60-70 лв, при условие, че казвам че търся пушка до 150 лв. От няколко места обещаха да ми се обадят. Дали? Никой отникъде не звъни. Като звънна втори път да попитам какво става и отсреща се мрънка. Явно женските пари, не се котират добре. Вече не помня къде съм звъняла и къде не съм, но определено съм разочарована.
Работата отива на отказване. След това мрънкане по телефона, определено ми се изпарява желанието да им отида на крак в магазините и да им оставя 200 лв за пушка, калъф и муниции.
Що така, незнам.
Ами... това е. Оплаках се.
 

chopara

Потребител
В тези магазини повечето са работници, които чакат да им мине работния ден, вероятно е да разбират и по-малко от теб. Хатсана за първа пушка не е лош, въпреки че го оплюха колегите, почти всеки е имал или има. Китайка не си взимай, а новото име на ИЖ e Байкал, 512 е добра пушка, по-слаба е от хатсана но е по-рецизно направена.
Един Хатсан 80 - 85 ще му пасне добре, солидни са, всички части които трябва да са метални са метални, има много консумативи и се намират лесно:
hat852.jpg

Още един съвет- не си взимай оръжие с пласмасова цевна кутия:
10_22_07_whisper_breech.jpg

ПС: китайските пушки са по-склонни към самострел и откъсване на пръсти (говоря за B-1,2,3) при невнимателна употреба
 
A

Anonymous

Гост
Банда, благодаря на всички, които бяха съпричастни и помогнаха със съвети, идеи и прочее.
Отказах се от пушката, но не е окончателно. Вече имам идеи какво да търся, и рано или късно ще вземем, но няма да се пришпорвам повече. Наистина, адски се изнервих с отношението в продавалниците.
Сутринта хлапето ме насочи към подарък и заложихме на сегашното му хоби - дървото. Намекна ми че иска нещо, свързано с дърво, за да се занимава лятото. Подпалил се е по пирографията и му поръчах пирограф.
Пушка също ще има, но официално няма да е негова, а, семейна, та, ще можем да упражняваме по-сериозен контрол върху използването и. :crazy:
Още веднъж, благодаря на всички за отделеното време. Ще използвам съветите ви и ще се похваля, когато му дойде времето. Дотогава, желая ви едно страхотно лято и приятни забавления.
:rose:
 

nobreak

Новодошъл
Здравейте. Понеже гледам в различните сайтове има Б2-1, Б3-1 производство на различни марки Norinco, BAM, Meteor, а моделите са едни и същи. Та въпросът ми е има ли някаква разлика или са едни и същи пушки, а производителя е търговско решение на продаващата фирма? Ако са различни производители има ли някаква разлика в качеството и на кой производител са по качествени? Съжалявам ако има нещо писано по темата,, но не съм го намерил.
Благодаря и поздрави на всички.
 

fishermaniac

Потребител
Всички са слаби и опасни за пръстите,какво те бърка името,по-добре се насочи към друг модел.
 

didarai

Редовен Потребител
В2 е с чупеща се цев,а В3 е с неподвижна и лост за зареждане. В3 е по-добрия избор. Трябва да се държи с едната ръка лоста при зареждане , за да не си премажеш пръста ако спусъка изтърве. Числата зад основниоят модел показват различни козметични промени. В3-3 е и с полимерен маншет. Това е най-ниският модел с който си струва да се мъчиш да уцелваш.
 

nobreak

Новодошъл
didarai написа:
В2 е с чупеща се цев,а В3 е с неподвижна и лост за зареждане. В3 е по-добрия избор. Трябва да се държи с едната ръка лоста при зареждане , за да не си премажеш пръста ако спусъка изтърве. Числата зад основниоят модел показват различни козметични промени. В3-3 е и с полимерен маншет. Това е най-ниският модел с който си струва да се мъчиш да уцелваш.
Въпросът ми не е коя от моделите е най добра, а на кой производител Norinco, BAM, Meteor или са все едни и същи?
 

st_beer

Редовен Потребител
nobreak написа:
Въпросът ми не е коя от моделите е най добра, а на кой производител Norinco, BAM, Meteor или са все едни и същи?
Всички са китайски произведения на изкуството. Отиваш в магазина и което повече ти хареса като качество. Общо взето са един дол дренки.
 

Bladebuster

Потребител
Здравейте имам проблем със буталото на торун магнум(по точно щангата за зареждане го прескача правих го със телоподаващо но не издържа много) незнам в коя тема да го напиша затова пиша тук ако някои има такова бутало или знае как да го направя нека напише моля :sos:
 
A

Anonymous

Гост
Здравейте на всички, казвам се Евгени :)
Значи първата ми пушка бе Метеор Б3-1, но излезе голямо менте! Може би около 200 стреляния с пушката , тя взе да стреля толкова слабо, че съчмата хвърчеше около 5 метра..както и да е разглобих я и дадох на един роднина, а той и взе приклада само :) Та сега по същество: преди може би 3 години си взех пак пушка за 50 лева от приятел модел Метеор Б3-3 или таз.. http://www.pushka.eu/big_pictures/en/Air_rifle_Meteor_B3-3_5.5_mm_3963.jpg
Пушката много ми хареса..в смисъл стреляше добре, точна бе, но възникна проблем с нея: като тръгвам да зареждам, поставям съчмата и прибирам рамото пушката сама стреля..? Разглобих я и имаше едно телче което обикаля две дебели пластини на спусъка, та то беше счупено. След умуване и съвети, че това е проблема го оправихме, но без резултат тя отново си стреляше самичка така казано. Да не би проблема да е там че има един ръб на самото бутало което се закача при зареждането, самият той да се е износил. Моля някой да помогне ако трябва ще кача снимки, да ви стане по ясно. Понеже сега не ми се купува пак пушка, а тази си ми харесва само една оптика и трябваше, но... :wall:
 

sts1969

Редовен Потребител
Те причините може да са само 3 до колкото си спомням, спусъка е елементарен. Ще го обясня с по-простички думи :) На самото бутало имаш зъбче, може да е износено. На спусъка също имаш зъбче което се захапва със зъбчето на подвижното бутало. За да се захапят и да останат захапани тези две зъбчета, има една пружинка която притиска спусъка нагоре към зъбчето на буталото. Тя може да е счупена, да е разместена или направо да липсва.
 
A

Anonymous

Гост
Благодаря за отговора ти :)
Трябва да проверя пак, но не помня да имаше пружинка, май само една телчица.. търсих в нета такъв спусък, но без резултат
:( Може би като се прибера ще снимам..
Голямо удоволствие ще е за мен ако мога да си я оправя по някакъв начин, да и взема една оптика и да се наслаждавам.. ^-^
 

sts1969

Редовен Потребител
Снимай спусъка изваден с няколко детайлни снимки. Непременно трябва да има някаква пружинка която да го държи под напрежение вдигнат. Ще намерим къде е проблема :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
Колега..така казано..тъкмо сега намерих тема на колега тук от форума за преправата на такава пушка като моята, ето линк http://forum.airguns.bg/index.php?topic=115.135 сега разбрах кое е пружината и я има! Там снимката със спусъка и едно телче като Г-образно бе счупено оправих го, но бе същата работа да не би този зъб да се е износил тогава? И ако е така как би се оправил този проблем :)
Поздрави :cheers:
 

sts1969

Редовен Потребител
Спусъка ти е елементарен. Може да се е изтъркал щифта в който лагерува горният елемент над пружинката...дето е с продълговатия отвор...щифта който влиза в продълговатия отвор трябва да е с точна дебелина..малко да е изтънял на местото на триене и спусъка ти ще изтърва. Може гърбичката след придълговатия отвор да е поизтрита. един милиметър луфт от изтриване е достатъчен като гледам да ти изтърва спусъка. пружинката като се счупи какво я направи...трябва да се направи нова със същата дължина като оригиналната...иначе няма да ляга на точните места.
 
A

Anonymous

Гост
Здравей колега :)
Сега като се прибера ще снимам моя спусък и ще ти го покажа. Пружинка бе счупена (ти на телчето ли казваш пружинка или на двете малки пружинки пред самия спусък) та бе счупена още като извадих спусъка :( взехме същата дебелина тел и със шублер всичко едно към едно ! Ще ги огледам и ти също ще прецениш дали е износен или не..но мен ме съмнява проблема че е в самото бутало там където се закача за спусъка..
 

terzosub

Потребител
Колега проблема от произвеждане на истрел ти идва от това,че това г образно телче ти е поставено най вероятно в края на долния детайл над палеца а не в самия улей.Разглдай добре снимките на колегата и ще видиш улея в който трябва да стой телчето.Дано съм ти бил полезвн и се окаже че е това проблема.
 
Нагоре