Състезание по ФТ международен клас (до 16 джаула) ПЦП.

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Само укрепвате това ми впечатление....
Останете със здраве.
Беше ти предложено, да стреляш с "пищов", демек да разполагаш с дистанциите на мишените. Ще се убедиш сам, че спора не е в дистанциите и точното им измерване, оптики и цени.
Световната тенденция в спорта ФТ е, да се изчиства от "шикалкавене", "тълкуване", "мамене" и т.н. Практикуващите го у нас са решили да следват тази тенденция, а не да търсят "вратички" в правилата.
Целта на всички ни беше, да ти кажем, че просто си стъпил на грешната пътека към този спорт.
Ако просто си такъв като човек, ясно е че няма да се промениш на тези години и решението по кой път ще поемеш си е изцяло твое.
 
Последна промяна:

Dominus

Редовен Потребител
Бе ти да видиш каква заплаха и конкуренция си бил.
Дори ти беше предложено да не се тормозиш с тези рационализации и изобретения направо да дойдеш и да ти дадем всички дистанции.
Можеш да блеснеш както си искаш, но съм сигурен че ще е с миризма.
Повтарям, ела да стреляш по известни за теб дистанции.
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Е да, младите са по-удобни: гледат в устата и не възразяват.

Всички сте най-яки. Да сте живи и здрави.
И може би за това все още ни има.
Те младите имат нещо върху раменете и го използват.
Виж за старите които закопахте БАФТ нямам такова впечатление. Апропо-ето ти поле за изява. Вземи я възроди, или зачени и я роди отново
и ни бъди конкуренция.
 

братушка

Редовен Потребител
Вземи я възроди, или зачени и я роди отново
и ни бъди конкуренция.
Ето в това е основната ни разлика и тогава и все още: никога не съм искал да сме конкуренция, исках (и все още не бих отказал) да сме заедно.
Други все за конкуренции приказват...

Така и не разбрахте, че не мисля за мен лично. Не стрелям вече, нито здраве имам за това, нито мерак.
Надявах се моите идеи да са от полза за някой от вас тука.
Самият ти не искаш ли на световно съвсем легално и открито без хитруване да мериш дистанции с точност до 5см на 45+м срещу 20лв инвестиция?
Всъщност к'ви ги приказвам - ти не искаш...

Забравете к'во съм приказвал тука.
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Къде са ни различията другите ще кажат.
Говорих ме ти за хитруване, джентълменство...…..
Ако трябваше да се позволят уреди - аналогови, лазерни, купени, направени с които да се измерва до милиметър, не ти ли светна лампичката,
че и лазерните няма за какво да се забраняват. Меренето само с оптика е част от играта. И не, не съм съгласен, че ценовата разлика в оптиките е съшествено предимство. Това го казвам за да не спорим и по тая тема.
 

Ludjev77

Редовен Потребител
ФТКС
Мишо много се зарадвах на Балкантрейд , като видях дъщеря ти с какъв ентусиазъм и кеф разглеждаше трасето,пушките,мишените,хората дошли от майната си да се „ЗАБАВЛЯВАТ”.След като разбрах ,че си й купил подходяща пушка,ми се напълни душата.За мен това е важно и означава ,че положения труд не отива по дяволите.На хитринки ли ще я учиш?Не ти ли е жал за нея,че ще я лишиш от удоволствието да стреля наравно с хиляди хора?

Разликата между теб и нас е огромна.Тия схеми,хитрини,търсене на дупки в законите и ние ги правим ,ама през работно време,за да можем да си платим „ХОБИТО”

Един провалил се организатор,съсипал 2 стрелкови дисциплини няма място в тези среди,камо ли да кове правила и закони.Ако бях сътворил толкова глупости(за ФТ и БР) колкото ти,щеше да ме е срам да пиша в теми свързани със спортна стрелба.

Пп.Когато БР се възроди (а той върви на там),моля те не участвай в него.

Единият удобен млад,гледащ в устата и не възразяващ
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Как беше оная мисъл... "Когато всички мислят еднакво, значи никой не мисли достатъчно.."
Миша, открай време проблема ти е само един. Толкова отдалече почваш, че другите не могат да схванат за какво говориш.. Ето - обвиниха те че искаш да мамиш. А ти дори не искаш да стреляш.
Трябваше единствено и само в първия пост да напишеш - "Хей, измислих тука една джаджа, която може да мери едикакси..Ето я - работи така и така... Ако дойда с нея ще мога ли да участвам? "
Щахме да ти кажем НЕ и проблема е приключил. Въпросната джаджа щеше да е интересна за много от нас които не на трасето стрелят с други пушки и нямат далекомери..
Та думата беше че подхода ти и начина на изразяване е неразбираем за доста голяма част от аудиторията и това пречи. На тях, като ги изнервя, а още повече на теб.

Разликата между теб и нас е огромна.Тия схеми,хитрини,търсене на дупки в законите и ние ги правим ,ама през работно време,за да можем да си платим „ХОБИТО”

Един провалил се организатор,съсипал 2 стрелкови дисциплини няма място в тези среди,камо ли да кове правила и закони.Ако бях сътворил толкова глупости(за ФТ и БР) колкото ти,щеше да ме е срам да пиша в теми свързани със спортна стрелба.

Пп.Когато БР се възроди (а той върви на там),моля те не участвай в него.

Любчо, много неща не знаеш и е хубаво да не правиш такива кардинални изводи.. Нещата наистина много се промениха и то към хубаво. Нека не ги разваляме..

Можеш да блеснеш както си искаш, но съм сигурен че ще е с миризма.

Пичуе, нека спазваме добрия тон. От Мишата не видях никъде дори една обида. Не го защитавам, но това че не го разбирате, не значи че трябва да го обиждаме.
Нека някой модератор почисти темата и да запазим това, което сме постигнали до тук. Да гледаме напред и да обсъждаме наистина важни за спорта неща.

Миша, към теб една препоръка. Наистина изкарай курса за маршали. Можеш да бъдеш полезен, но не със абсурдни неща, като това да повлияеме на световната федерация да промени текст в правилата.
Малки сме и няма да ни обърнат внимание. Регистрирай се в https://shooting-the-breeze.com/ и ще чета с удоволствие темите който поставяш там, и реакцията от страна на хората на WFTF. Бъди по отстъпчив , защото с тая упоритост ще жънеш все негативи. И запомни - никой от нас, нито един, не го е страх от конкуренция. Зная че това го казваш за да провокираш хората да мислят, но резултата е че поучаваш негативи..
Всеки път когато се появи нов стрелец /вече имаме доста добри такива/ ние сме си говорили колко хубаво е това до последно да не се знае кои ще са в тройката в класирането. И колкото повече нови идват - толкова по-добре. Идвай на повече наши мероприятия и ще видиш промените които са се случили с времето. От едно -две посещения няма как да се случи.
Ще ми се да понапиша още неща, но нямам много свободно време напоследък. За край ще напиша нещо, което с годините повтарям и повтарям:
Всички ние имаме недостатъци - всеки един от нас. Трябва да се научим да се приемаме с недостатъците си. Това ни прави зрели хора. Само децата когато не се приемат се дърпат за косите и се хапят.
Нека общата страст към въздушното оръжие ни обединява и да търсим позитиви, отколкото негативи. Само така нещата ще прoдължат да се случват.
 
Последна промяна:

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Хрумна ми една нова дисциплина "ФТ+" , която Миша може да развиеш. Дисциплина без рестрикции. Тази дисциплина позволява да се стреля с каквото искаш оптика, диоптрика и механични мерни прибори защото няма да си зависим от измерванията. Тоест ще изравни възможностите на другите със "скъпарските" оптики.
Което ще рече:
-16J ,време, мишени и дистанции до 50м както в ФТ.
-разрешени са всякакви оптики с вградени далекомери, инклинометри и всичко що занапред ще излиза
-разрешени са всякакви далекомери включително и артелерийски рогатки закрепени към пушките
-разрешени са всякакви целеуказатели от рода на лазери и бързомерци
-разрешени са електронните ветромери
-разрешени са електронните нивелири
-разрешени са електронните инклиномерти
-разрешено е използването на телефон, лаптоп
-разрешено е използването на GPS
-разрешено е и меренето с механична ролетка в позволеното време( стрелбата не се спира)
Ако не съм споменал нещо с което се мери друго нещо и то е позволено!
Е ще трябва да я развиваш на свои трасета и състезания защото както разбираш по нашия правилник няма да те допуснат до стрелба окичен
с всичката техника.Няма как.:no:

Опа, забравих електронната цигара -разрешавам я
 
Последна промяна:

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Оги, мерси разбира се за подкрепа, но:

Любчо може и да не знае, но още 8 души се подписаха под тези думи.
И ти ми предлагаш да дойда при тях?....
Защо не? Знаеш, че на маса нещата хич не са такива, каквито са във форума.
Трябва да се научим да се приемаме с недостатъците си. Това ни прави зрели хора.
Нека общата страст към въздушното оръжие ни обединява и да търсим позитиви, отколкото негативи. Само така нещата ще прoдължат да се случват.
 
Последна промяна:

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
Значи когато ти ни наричаш удобни , гледащи в устата млади ( което аз разбирам като хора без мнение или овце) всичко е точно. Обаче когато ти се отговори ставаме ТЯХ .
От вчера търсиш провокаций и ги намери .
Оги мойте уважения , не му знам исказа но проявих уважение което той не направи!
От 2 години си късаме г..а за това хоби, всеки е добре дошъл подготвяме служебни пушки за желаещите и за два дни ти със своето писане ни искара егати лошите . Едва ли не само със скъпите пушки и оптики са добре дошли, което не е вярно който има желание да пробва опита или види винаги е добре дошъл . Нека някой който е идвал за 1ви път и сме се държали зле или не сме помогнали с каквото можем напише. Същото важи и за теб но да си имане уважението.
Приятна вечер.
 

Dominus

Редовен Потребител
Оги, аз не панимаю защо си ме цитирал и твърдиш, че съм обидил някого?
Това за мен е съвсем естествена реакция и ще репликирам отново по същият начин някой дето ми се пъчи и ми твърди, че ме било страх от конкуренция. Щото ако доиде да постреляме ще се ос....е
Колкото до упреците, кой, какво е организирал, къде се е провалил и какво е разсипал не съм и не мога да подкрепя. Още повече че познавам Абрамов още от времето когато организира, не само тай, но и Янко и всички от него край национални срещи и хфт и фт и си беше наистина приятно. Много е крайно да се гони някой само щото не го харесваме. Никой не твърди и не бива и да си мисли, че пък и трябва да се обичаме.
Нещо обаче което не подкрепям, не съм подкрепял и съм се борил с това е всеки, който му се прищяло да променя правила щото му е угодно.

Не се притеснявайте да казвате истината. Тя е грозна, но не е страшна.
 

kosmev

Редовен Потребител
Господа и дама :)
Да бяхте уточнили ясно, че хобито ви е елитарен и бутиков полу-спорт, подобен на голфа или полото, в което спазването на правилата е въпрос на лично достойнство и затова "мишкарстването" не се "разследва", ако не се прекалява...
Съвсем различно от "масовите", олимпийски спортове, като футбола, където връщането към вратаря с крак с цел печелене на време беше масова практика, докато не го забраниха с правило, нали?
Реакцията ви към @братушка беше отблъскващи за новаци като мен - явно имате някаква предистория в отношенията... Това, което аз видях, е опит за дискусия, на която се отвръща с груби квалификации от рода на "шмекер", "смърдиш" и т.н. - хммм, някой е позачистил...но лоша дума се помни...
А ника съм запомнил от руски форуми, където, за разлика от нашия, има доста повече технически издържани мнения, и се зарадвах, като видях същия човек да пише и тук... странно защо не помня никовете на никой от ръсещите обиди по-горе...
Май не разбирате, че всеки намира различно удоволствие в хобито - на някои е интересно да подобряват чисто физическите си умения да стрелят, на други им харесва да експериментират с хардуера, да измислят нови технически решения - Да не са шофьори на болиди, а техни конструктори...
Ако вие сте от първите, добре, но моля не обиждайте тези, които търсят друго в хобито.
@Kifa благодаря за поканата, някой ден вероятно ще се пробвам... Но ще е с цел да тествам "хитроумията", които съм измислил, без да имам претенции да участвам в класирането..
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Космев,
Всички ние сме адски гостоприемни. Няма случай някой да е искал да стреля и да не му се е дала пушка оборудвана и наставления за да изпита кеф, а вечеринките на маса са незабравими. Но когато 4 страници ти се казва, че по правилата нямаш право да ползваш нещо, а ти все пак спориш и спориш и спориш ти каква реакция очакваш? Добре променяме си нашите правила както беше предложено? Е няма да стане, както и да изглежда съжалявам. Ела запознай се с нас и после съди, но от този разговор, който се е повтарял в миналото по други теми да си вадиш заключение е грешно.
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Драги ми г-н Космев,
Спазването на правилата е въпрос на лично достойнство на всеки нормален, уважаващ себе си,а и другите човек.
Горното се отнася и до "мишкарстването". Тоест дребната душица винаги търси дупчици.
Не се опитвай да даваш определение за нашия спорт или хоби без да си се докоснал до него. Не е футбол.
Интересно ми е къде точно видя дискусия.
Аз видях един човек, който стой пред жирафа и вика "Те такова животно нема"
Ясно е написано в правилника какво може и какво не. Шест страници от колеги с цитати от правилника
и други разумни доводи от практиката им на маршали нямат резултат.Човека е забил рогата. Води дискусия.
Ако ти е интересно къде не е бил прав чети темата, правилника.
И за да съдиш кой какъв е пак казвам, трябва малко да си се докоснал до нашия спорт. Тогава ще разбереш, че в него сме и шофьори и конструктори, но не търсим дупчици като мишоци в правилника.
А в руския форум също не пише горе долу откакто спря да пише и в нашия..... защо ли?
Колкото до това дали ще дойдеш или не на наши състезания си зависи само от теб. Ако пушката ти със всички "хитроумия" по нея отговаря на изискванията ще стреляш.Ние сме отворени за всички, които спазват правилника и мерките за безопасност.
А г-н. Абрамов не за първи път ни разваля имиджа играейки ролята на мъченик борейки се за яснота. Има няма 10 години.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
@kosmev
Нямах намерение да пиша моето мнение или виждане относно поредната крамола във Форума, но ти ме провокира да го направя и то поради една проста причина... видях, че си относително от скоро регистриран във Форума.
Ще се опитам синтезирано да ти обясня, защо си останал с това впечатление, което ми е познато до болка от годините в това хоби и опитът, който рядко лъже. За голямо съжаление не си първият, който е разочарован в следствие на написани и прочетени тук неща.
През далечната 2008 година положихме основите на Фийлд Таргет в България наред с колегите Симо (BAD TORO), Пацо (sir John), Милен (milen.m), Пацо (sir John), Jost70 (Весо), Митака (Mitaka101) и още неколцина момчета, Павката и Оги от Троян, които смея да твърдя, че бяха най-непоклатимата част от хобито и без тях адски трудно щеше да оцелее ФТ-то в България, ако не и невъзможно. Винаги сме се старали и смея да твърдя сме се отнасяли уважително и приветливо към всеки новодошъл и радушно сме го приемали, давали и обяснявали каквото, колкото и както можем. Правили сме го, защото никога не сме използвали хобито за нечия угода или келепир. Това е наше хоби и все още го третираме като такова.
С братушка се познаваме от предходната 2007 година. Не мога да отреча, че навремето прави и направи много за хобито ни с въздушни пушки. Организирал е Национални срещи, състезания и даже сме пълнили двора на къщата му в село Ботево, Врачанско на организирано от него състезание по БР. Положи труд да се състоят много мероприятия, изработи инвентар за БР и варминт, което едва ли някой би отрекъл. Беше от инициаторите на създаването на БАФТ. До тук всичко добре.
Когато решихме неколцината момчета да почнем да развиваме ФТ като хоби и спорт с времето започнахме криво ляво да се развиваме и относително често да организираме състезания с известен набор правила копирани от тук и оттам, за да можем да вървим напред в избраната от нас посока. На следващата 2009 организирахме първото двудневно състезание, като включихме и нощен ФТ. Събрахме се внушителен за тогава брой участници (над 20 по спомен) и спомените от бивак, състезание, приказки, скари, бири и т.н. бяха прекрасни... но не за дълго. Оттук насетне неизменно и регулярно, и то обикновено преди голямо мероприятие възникваха караници и неприятности. За съжаление този сценарий за пореден път намери русло и хвана дикиш пред четящите и незапознатите с историята.
И отново в позволи ми да го нарека апогея на ФТ до момента не закъсня поредната интрига, с която вече нямам съмнение, че е неслучайно избрана. Няма да казвам кой ги подклаждаше, но е един от писалите в темата. Същия стил, същия начин на започване на разправия, спорове и най-вече крайната цел индиректно да очерни или лепне клеймо на цяла група от ентусиасти, които си стегнаха гащите и вече 12-та година не предадоха идеята в кал, сняг, студ и пек. Последните 2-3 години към "тайното" ни общество се присъединиха още много хора, които за моя радост са рядко срещани ЧОВЕЦИ. Ще си позволя да цитирам един от "новобранците": "Момчета, с вас и на война тръгвам!". За мое и вярвам за на още поне 40-50 човека съжаление, целта отново бе постигната засягайки теб и вероятно отблъсквайки те малко или много от нашата идея за хоби.
Фийлд Таргета в България преживя трудните моменти и вече е късно и безпредметно да ни насаждат интриги, да ни лепят клейма, да ни дамгосват, да ни наричат стерилни, не сме могли да се забавляваме и само сме пазели тишина, "ония софиянците" (когато основата беше предимно от софиянци), били сме аристократи и надменни и още куп други простотии, които аз лично не приемам като описание или охарактеризиране, на който и да е от нас. Вече сме от цялата страна и е невъзможно да разтурят къщичката, защото основите не са само в София и не е лесно да се манипулира и насажда неприязън към ФТ стрелците.
Защо пиша всичко това и то с обръщение към теб? Не е само към теб, а към всички, които за добро или лошо не са запознати с историята, развитието, караниците, премеждията и обидите, през които са преминали всички, които са създали и участвали в развитието през годините на ФТ в Родината ни до момента.
Мога да напиша още много. Почти всичките разправии ги има назад по архивите във Форума и всеки би могъл да прочете и прецени сам за себе си и да си направи изводите за написаното, писаното и пишещото се занапред тук.
Ще се радвам, всички които се чувстват все още несигурни за встъпване във ФТ да се решат и да ни посетят, когато имат възможност и време. И стреляме, и хапваме, и пием, и пеем, и се смеем. А аз намерих най-големите ХОРА благодарение на това хоби, за което благодаря на всички вас!
 
Последна промяна:

братушка

Редовен Потребител
Надявах се да не пиша повече в тази тема, а може би и в този форум, но просто преля:

През далечната 2008 година положихме основите на Фийлд Таргет в България наред с колегите Симо (BAD TORO), Пацо (sir John), Милен (milen.m), Пацо (sir John), Jost70 (Весо), Митака (Mitaka101) и още неколцина момчета,

Ето това е откровена лъжа.
И другото е на половина лъжа.
Пътвото състезание по ФТ се състоя пролетта 2007. На 2-ра Национална.
http://www.snimka.bg/?album;aid=126318;old=1
За повече: https://forum.airguns.bg/index.php?threads/Срещи-Фотогалерия.180/

Редица упоменатите ще намерите на снимките.
А въпросната групичка се отцепи в процеса на учредяването на БАФТ. Обидиха се защо ще бъде регистрирано в Русе, а не в София. (е, поне около този въпрос се случи най-голямата кавга).
Повече няма да коментирам. Останете със здраве.
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Първото състезание е организирано и проведено от Милен Миладинов на Камбаните.
Божидар не претендира за първенство в провеждането, а в полагането на постоянния състезателен елемент с годишен календар
публикуван още в началото на годината и т.н. Това което правим вече 10 годи до днес.

А въпросната групичка се отцепи защото ънлимитеда не е ФТ.
И с какво попречихме на БАФТ да се развива? Какво направихте вие за 10 години? Къде сте? Освен, че при всеки повод наливаш водица. Стигнахте до там, че и националните срещи,които бяха ваш приоритет да ги организира ФТ стрелец.
Присламчи се отново при нас. Беше приет.
Ама шило в торба не седи. Никой не те е провокирал да пишеш откровени простотии. Ние сме гостоприемни. Правим и компромиси. Но да седнеш отново на нашата маса и да се изсереш на нея никой няма да ти до прости!
На какие грабли наступишь то и получишь!
Бъди здрав.
 
Последна промяна:

братушка

Редовен Потребител
А въпросната групичка се отцепи защото ънлимитеда не е ФТ.
Продължавате да лъжите и щекалкавите....

Забрави да споменеш колко 16Дж имаше тогава. На 2-ра Н-на имаше само 2 РСР-та... в цяла България...

PS:
Твоите лични 40Дж на състезание по ФТ 2008г
005607106-big.jpg
 
Последна промяна:
Нагоре