XS-ВАМ 50/51

Дискусия в 'Компресионна Пневматика' започната от братушка, 6 Октомври 2008.

 1. peko

  peko Редовен Потребител ФТКС

  С помпа или бутилка помпите? По- добре е с бутилка, за да се вдигне рязко налягането
  Равийте винтчето, което е в бързата връзка. То е забавител и налягането не може бързо да се вдигне в цилиндъра. Може да има и боклуче или стружка заседнала в клапана.
   
  Gadnqra and apekov like this.
 2. nikolai89

  nikolai89 Редовен Потребител

  Публикации:
  334
  от:
  Русе
  При мен под 60 бара почва да иэпуска
   
  Gadnqra and apekov like this.
 3. apekov

  apekov Потребител

  Публикации:
  52
  Ще е при следващата ни среща, винтчето почти го бях навил без да го стягам в бързата връзка. Мисля да развия клапама да видя какво се случва в него. Свалих цевта двете О-пръстенчета бяха смачкани малко на една страна. Но четирите винтчета които държат цевната кутия кум цилиндъра се развиха без никакво усилие от моя страна. Въздуха си минава през клапана и излиза през отвора който води в цевта. Колкото можах помпих сега с помпата защото аз нямам бутилка и натиснах остта на клапана за да изхвърли всичкия въздух, ако е захапало нещо да го изхвърли но нищо не излезе - поне аз не видях нещо за излиза като боклик. А и не смогвам с помпада да отлепя стрелката на манометъра, който е на самата помпа. Колко време трябва да се помпи с тая помпа. То ако така се помпи и на рубежа то няма да успея да видя мишената през оптиката от треперене на ръцете ми от бъхтенето с помпата.

  Възможно е и в такъв случай да е нормално, защото не вдигнахме такова налягане.
   
  Последна промяна от модератор: 25 Февруари 2019
  SvilenP харесва това.
 4. nikolai89

  nikolai89 Редовен Потребител

  Публикации:
  334
  от:
  Русе

  Помисли эа бутилка, помпата не си е работа, колегата PEKO продава 3л на 300 бара, ще ти свърши работа, бама е с малък цилиндър
   
  apekov харесва това.
 5. peko

  peko Редовен Потребител ФТКС

  А Добро утро!
  Иска си бутилка. Помоли Краси или Владко да надуете пак
  Веднъж надута на 100-на бара поне, после ако е читава помпата, може и да се мъчиш с нея. Но времето за помпане ще надвишава десетократно времето за пуцане.
   
  Gadnqra, 7842 and apekov like this.
 6. ivodoc

  ivodoc Модератор Модераторски Екип

  Публикации:
  5,022
  от:
  Русе
  Няколко такива донора са минали през мен.
  Което ме навежда над мисълта, че клапанното тяло е вадено от цилиндъра.
  Няма как да съм напълно сигурен, ама боен клапан ще излезе.
  Може дори и да е счупен.
   
  Gadnqra and apekov like this.
 7. sevdaka80

  sevdaka80 Редовен Потребител

  Публикации:
  789
  от:
  гр. Елена 0877 51 54 51
  Колега разглоби клапана, и го провери не знам на бама на какъв принцип е но маже да има О пръстен между стержена на клапана, и корпуса на тълото, и може той да е починал.
   
  Gadnqra and apekov like this.
 8. apekov

  apekov Потребител

  Публикации:
  52
  Има напредък.
  1. Ударника опира в остта на клапана.
  2. Като натиснах навътре остта на клапана и го пуснах рязко два три пъти, теча на въздух изведнъж спря.
  3. Тая помпа ми разказа играта, колко трябва да се помпи за да се отлепи стрелката на манометъра.

  Радостта ми бе кратка, най-вреоято проблема е в клапана. Започвам да търся как се разглобява въпросното животно. Ако някой има такъв клапан да се обажда.

  Ето за това изпуска. Пушката не е отваряна. Нямаше следи от предишна намеса върху гайката на клапана.

  И почти оригиналният му вид.

  Въпрос към знаещите, нормално ли е в цилиндъра да има смазка или масло, блажен е. Трябва ли да го забърша при сглобяването.
   

  Прикачени Файлове:

  Последна промяна: 10 Февруари 2019
 9. fatalen

  fatalen Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  3,704
  от:
  София
  Освен че не е нормално е и опасно! Почисти го перфектно!!!
   
  Gadnqra, pavloff and apekov like this.
 10. roskokn

  roskokn Потребител

  Публикации:
  89
  3. Тая помпа ми разказа играта, колко трябва да се помпи за да се отлепи стрелката на манометъра.
  Колега завъртял ли си добре изпускателният клапан на помпата....при напълно празен цилиндър...и неизпускащ разбира се за 20-30напомпвания трябва да имаш много добре видим резултат на манометъра.
   
  Последна промяна: 10 Февруари 2019
  Gadnqra and apekov like this.
 11. apekov

  apekov Потребител

  Публикации:
  52
  Колега не само 20-30 помпи повече ударих и за това попитах, кога е нормално да мръдне манометъра, помпата която колегата ми предостави не е ползвана скоро. Но, ако трябва да помпя половин час за да стрелям 10 пъти, то тогава или помпата не е ефективна или аз не помпя както трябва. Да изключм, че пушката има лек проблем, който установих благодарение на колегата Краси който ми предостави неговата помпа. За това поитах колко трявба да се помпи, защото до сега не съм помпил с такава помпа. И ми се стори че бая помпих, ма явно 200бара не се вдигат за 30 удара, за няма и 200 см3.
   
 12. roskokn

  roskokn Потребител

  Публикации:
  89
  От 100до200бара на 225см³ цилиндър мисля че 100помпи правя...ще ги преброя точно.От 0до100 обаче става и по лесно и бързо.Но допомпването от 100до200 ми отнема не повече от 7-8мин в които влиза и около три минутна почивка да поистине помпата.
   
  Последна промяна: 10 Февруари 2019
  SvilenP, Gadnqra and apekov like this.
 13. apekov

  apekov Потребител

  Публикации:
  52
  :) то е като в кашимерията 15 мин. почивка да си почине танка. И отново огън. Е колегите са казали, че заводската пушка преди да почне да стреля и трябва настройка, убедих се , че трябва топлата вода да се ползва а не да се открива тепърва, но нали все си викаме , аз ли съм пък каръка - е и аз съм. Ще се оправи желязо е в крайна сметка, няма нищо не поправимо.
   
  Последна промяна: 11 Февруари 2019
  roskokn, Gadnqra and Licho like this.
 14. Licho

  Licho Редовен Потребител

  Публикации:
  247
  Това за кашимерията и танка го бях забравил.Тая приказка не веднъж ни я повтаряха по време на тактически занятия в онова далечно време,когато още имахме армия...
  Колега,не се притеснявай!Пушчицата ти е чудесна.Ще я пипне някой от майсторите във форума и всичко ще бъде наред.Тогава ще почувстваш и предимствата и.И помпенето въобще няма да ти е проблем-ще отнема толкова време,колкото е посочил колегата по-горе и даже ще го приемаш като малка "физзарядка"(пак казармен термин от онова време),ако дотогава не минеш на бутилка. Още малко търпение и съм сигурен,че ще имаш повод да се похвалиш!Успех!
   
  SvilenP, Venco, apekov and 3 others like this.
 15. apekov

  apekov Потребител

  Публикации:
  52
  Надявам се да е така. Днес ще ходя при един майстор да занеса въпросния клапан и някой от чертежите, за да видя дали ще може да ми ги направи.

  Вече малко развитие по моята пушка. Току що стана факт и първия изстрел, т.е. те си бяха 4-5. Благодарение на колегата Peko, получих бърза връзка, колегата Cres, ме снабди с помпа и оптика за временно ползване и настройки, колегата Gadnqra ме снабди с клапанче за бойния клапан, колегата Ivodok помогна със схеми иипрепоръки и няколко сръчни ръце от моя страна нещата се сведоха до стреляща пушка тази вечер. Нямам хроно за да правя допълнителни тестове и корекции. Може би ще пусна една две съчми да видя има ли пробивна сила по букови летвички тип паркет със съчми norica destroyer 1.8gr/28g, защото други нямам. Разстоянието е 3м, защото не съм поставил оптиката. Една съчма проби едната летва. После сложих двете летвички една зад друга но не я проби, а заседна в нея, и третата съчма е турска от най-евтините, тя се заби в дървото на дълбочина колкото е самата съчма.
   

  Прикачени Файлове:

  Последна промяна от модератор: 25 Февруари 2019
 16. dberov

  dberov Редовен Потребител

  Публикации:
  3,003
  Ааааа колега, ти си с няколко ръце и не е честно - това в кръга на шегата.
  Ако търсиш пробивна сила на 3 метра и с пирони ще стане.
  Слагай мишени на 20, 30, 50...т.н. метра и търси точност, така ще разбереш дали си постигнал нещо с пушката.
   
  Gadnqra, apekov, 7842 and 1 other person like this.
 17. apekov

  apekov Потребител

  Публикации:
  52
  Ха,ха, колега нали знаеш в гората като те срещне мечка на горското мостче, какво правиш, с едната ръка вадиш ножа, с другата вадиш брадвичката, с другата теслата, с другата гегата...... Накрая ако не се разберете се въргаляш в л.....на и шума. :), .В гората шума колкото щеш, но ако се чудиш от другото къде да намериш, не се притеснявай, ще има и то доста. :)….... Това е шега разбира се. За тези , които не го знаят, преди години имаше едни скечове или хумор им викаха на Шкумбата и Весо Парцала. Относно пушката това ще е следващата стъпка. Ще търся и колега с хроно, за да може да се регулира така че да има и от трите, скорост,сила и повече изстрели

  Днес имаше лека настройка на оптиката - 25м на закрито. Стрелях по три изстрела преди всяка корекция. Положение клекнал с упора на пушката облегалка на стол. В крайна сметка последните 3 изстрела се получиха на 1.5см и я оставих така. Имаше още три изстрела след това по капачка от минерална вода закачена на кабърче, като първия бе страничен на капачката, втория в капачката и третия - случайно удари самото кабърче. Стрелях общо 20 изстрела през хроното на мой приятел, но като нямам манометър на пушката не знам на колко бара започна стрелбата, но след 20 изстрел, манометъра на помпата показа 80бара. На пушката е сменен счупения боен клапан и всички уплътнения освен това на щока. За сега е това.
   

  Прикачени Файлове:

  • 2.jpg
   2.jpg
   File size:
   203.2 KB
   Прегледи:
   62
  • 1.jpg
   1.jpg
   File size:
   199.9 KB
   Прегледи:
   60
  • hrono.jpg
   hrono.jpg
   File size:
   185.3 KB
   Прегледи:
   59
  Последна промяна от модератор: 25 Февруари 2019
  Kifa and soundmax like this.
 18. scandalo

  scandalo Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  1,640
  от:
  София
  Пушката ти има нужда от настройка на удърната група. В момента плато 0.
   
  Kifa and Gadnqra like this.
 19. Licho

  Licho Редовен Потребител

  Публикации:
  247
  Не знаех,че преди време руснаците също са правили пушка по модела на Бам 50.Наричала се е " Малвина"(Мальвина-МLV),но,доколкото разбрах,вече не се произвежда.
   
  Gadnqra and Hidden like this.
 20. Licho

  Licho Редовен Потребител

  Публикации:
  247
  Правил ги е някой си Falko(псевдоним).Пуснал е даже многозаряден вариант,с манометър,заглушител,механични мерни прибори и т.н
   
  Gadnqra харесва това.

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена