WEIHRAUCH

Дискусия в 'Пружинна Пневматика' започната от luft9waffe, 21 Октомври 2008.

 1. redsox

  redsox Редовен Потребител

  Публикации:
  324
  от:
  София
  Днес казах А Айде сега и Б .
  30метра стрелба на фенерче при пориви на вятъра които определено не помагаха особено в първата “група” . Втората доста по-добре само два заминаха настрани. Дали заради мен или заради вятъра. Наистина както по-горе споменавате утежнителя май по-скоро вреди. Доста “тежко” стреля. Направо като чук по наковалня. Добре че приклада е натъпкан с метал и пластелин за баланс. Но интервенцията по махането ще е по-натам. Писна ми от развиване и завиване и млатене по гаечния ключ.

  другата снимка на буталото се колебаех дали да я слагам за да не бъда упрекнат че само търся поводи да оплюя марката. Но в крайна сметка сме тук за това да показваме и хубавото и лошото, а за съжаление май от второто напоследък се понатрупаха примери или на мен поне така ми се струва щото само аз пиша за такива. Значи пушката дойде нова от Крале. Като я отворих маншета веднага ми направи лошо впечатление. Беше почти черен и имаше ясно отразено малко кръгче на него където е контакта с трансферпорта. Искам да вярвам че е било само от натиска на пружината а не че някой в Холандия е блъскал без чашка за тест. Така съответно решавам да го сменя защото имах резервен от поръчката на 50та а маншетиете са еднакви. Махам маншета и отдолу ръжда по буталото а маншета оранжево кафяв. Просто щях да падна. Та така колеги като купувате нещо ново сменяйте направо всичко, щото не се знае какво се крие отдолу. Вече като се почисти, пипне, поизлъска и смаже лекичко тук там нещата добиват вида за който плащаме близо 1К за тия пушки. Но явно без преглед и отваряне трудно можем да разчитаме на фабричния контрол.

  Лека и късметлийска
   

  Прикачени Файлове:

  Gadnqra, pakfa, gary m and 6 others like this.
 2. Kifa

  Kifa Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  1,284
  от:
  София
  Да,скъсяването на пружината с няколко витки вкарва пушката в оптимален режим на работа,но това 10 см. на 30м. е чудовищно и не е до разликата в дължината пружините.Нещо маншета след няколко последователни изстрела да се обръща...или толкова дефектна пружина,че така да променя характеристиките си...!!??
   
 3. redsox

  redsox Редовен Потребител

  Публикации:
  324
  от:
  София
  Маншета беше ОК оставих го така или иначе нямам резервен в момента. Направи впечатление по външните стени на буталото имаше на две места следи от търкания. Не знам дали там от вътре по-дългата пружина не е била нагъната и е оказвала натиск и в някакъв момент това е водело до нарушено движение на буталото съответно и по-силното дрънчене което забелязвах и оттам резултатите на мишената. Снощи не чух подобно нещо но и пуснах само около 20тина изстрела нямах време за повече. Ветровито стана и бързах. Ще следя поведението по натам. Колегата Тото Рино ще ме снабди с 16дж пружина така че имам вариант за смяна вместо пак да режа резервната 20дж
   
  Gadnqra, rivan, xpresident and 3 others like this.
 4. redsox

  redsox Редовен Потребител

  Публикации:
  324
  от:
  София
  Айде да досадя с още две групи от таз нощните маневри из двора. Да са живи здрави глухите съседи. Пълно безветрие в допълнение и пушката сякаш се поуспокои и се наместиха карантиите. Постепенно престана да блъска както снощи въпреки утежнителя и звука стана доста по-контролиран някак и отсечен а не като тътен. Поне така ми се струва. Със сигурност дотук не съм усетил онова дрънчене, което преди се появяваше. Само времето ще покаже разбира се. Едната група е 5 изстрела, другата също започна с 5 но се заиграх, влязох в ритъм и еднакъв захват всеки път та пуснах 20 изстрела без да рисувам нова мишена. Ами тва е засега оставям пушката да отмаря известно време да си полипсваме а и направо бях “превзел” темата напоследък.
  живи и здрави
   

  Прикачени Файлове:

  Последна промяна: 27 Октомври 2021
  mobilen, gary m, LogiBG and 9 others like this.
 5. Пурко

  Пурко Потребител

  Публикации:
  77
  от:
  Габрово
  Темата скача произволно от въпрос на въпрос, но искам да похваля гръцкия продавач - след няколко дни без отговор, мислех че човекът не желае да се ангажира с издаване на документ за произход и просто ще се смълчи, но днес получих мейл, че ще ми издаде такъв, с уточнението дали желая да бъде за всяка пушка поотделно, или за двете заедно и с молба да е с днешна дата.
  Доволен съм много от качеството на пушките - дойдоха в запечатани кутии с фабричните найлони, услугата с доставката беше много бърза и на добра цена, стойността на продуктите е адекватна с тази по другите чужди магазини, да не кажем - по-ниска, така че ще пазарувам там отново. Дори ме е яд, че не си купих от него ЕърАрмс, вместо да се занимавам сега с логистики от Албиона и да разчитам на благоразположението на псевдоприятели, които се сещат за теб, когато "им опре яйцето на гъза", но ако трябва да помогнат с една кекава доставка на прибиране се крият като мишки и черяслото отлежава там вече месец и кусур...
   
  Последна промяна: 27 Октомври 2021
  Dominus and kaloyan_takev like this.
 6. redsox

  redsox Редовен Потребител

  Публикации:
  324
  от:
  София
  Как е колеги. снимки с 10 изстрела група на 30метра. Смених оптиката, че липърса малко трудно гледаше на това разстояние, особено на фенерче осветена мишена. Сложих hawke 3940AO . Определено по-добре виждам. Групата ме израдва много, че отворих нова кутия JSB и се чудеше как да ги стреля в началото. Но тук се подредиха звездите, а и аз не се полакомих за нова мишена. Замерих скорост да видя къде е след интервенцията с рязаната пружина. Миналата седмица беше 255мс сега даде 248мс с .547 . Близо Джаул е спаднала но пак е над 16 което ще рече че и 6 витки е можело да отрежа от 20дж пружина. Толкоз засега. Живи и здрави!
   

  Прикачени Файлове:

  pakfa, Dominus, t.marev and 9 others like this.
 7. soundmax

  soundmax Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  3,628
  от:
  Казанлък - Пловдив
  Много добре колега, отлична група- Поздравления :cheers:
   
  Gadnqra, redsox and Toto Rino like this.
 8. redsox

  redsox Редовен Потребител

  Публикации:
  324
  от:
  София
  Мерси! Иска ми се повечето да са такива, но още не са. Но поне знам, че е възможно с практика и малко късмет.
   
  Gadnqra харесва това.
 9. LogiBG

  LogiBG Редовен Потребител

  Публикации:
  118
  от:
  Sofia
  Колеги пристигна ми новото уплътнение за буталото на рауха но нещо не ми харесва спрямо стария.Стария изглежда малко по голям … а уж този е за 50 изрично споменах на мундилареца, че ми трябва уплътнение за 50с която купих от тях.Това поръчах -
  https://www.mundilar.net/en/replace...55-70-77-old-97-old.html?search=weihauch+seal
  Гледам че има и друг модел -
  https://www.mundilar.net/en/replace...8-hw77-new-hw97-new.html?search=weihauch+seal
  с 1мм по-голям диаметър.
  Пушката започна да си стреля както преди без дрънчене и откат очевидно маншета е бил заминал, точноста си остава поне за тези 20 изстрела които направих но спрях защото според мен маншета е объркан.Буталото влиза без никакво усилие в цилиндъра със стария не беше така.Давайте съвет объркан ли е възможно ли е да е по големия нищо, че не пише 50с.
   
 10. redsox

  redsox Редовен Потребител

  Публикации:
  324
  от:
  София
  LogiBG харесва това.
 11. LogiBG

  LogiBG Редовен Потребител

  Публикации:
  118
  от:
  Sofia
  Мда точно това направих , дописах в описанието ако е грешния да ме поправят ама от магазина явно не са обърнали внимание и грешката си остава моя.
  Благодаря за бързия отговор !
   
 12. Пурко

  Пурко Потребител

  Публикации:
  77
  от:
  Габрово
  Те там не се много оправни и четящи - поръчах за два вайруха консумативи - пратиха ми ги насипани общо, без описания кое за какво е - в едни къслиови целофанчета, пружините в едни видимо къси кесийки. Иди се оправяй, особено при по-голяма и разнообразна поръчка. Написах им писмо по въпроса, така и така ми бяха пратили мейл за отзив за поръчката. Никакъв отговор...
   
 13. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  2,340
  от:
  Русе 0897860296
  Опалянкааа :) HW 97.
   

  Прикачени Файлове:

  luft9waffe, batnan, lynx and 7 others like this.
 14. LogiBG

  LogiBG Редовен Потребител

  Публикации:
  118
  от:
  Sofia
  Поръчахме за братовчеда 50s, този път от крале не е от мундилар и дойде адски бързо на петия работен ден беше при нас.Първо кутията е различна от тази, в която дойде моята пушка но окомплектовката беше еднаква поне.Второ лоста който дърпа буталото (cooking arm) и по конкретно релсата която се опира във външната стена на цилиндъра опира толкова много, че се зарежда с почти двойно усилие на моята.Трето смазката беше твърде много, почистих я.Ползвах клипа,който ще прикача отдолу (незнам вече споменаван ли е същия проблем) за да се оправи проблема с трудното зареждане.Умишлено направихме 50тина изстрела да видя маншета като удря да няма проблем в дъното на цилиндъра но всичко изглежда ок.И четвърто последно е приклада.Ще прикача снимка да се види как е лакиран и някой да сподели мнение заслужава ли си да облепя останала част от приклада и да лакирам на ново само тази.

  B75A9493-66A6-443E-8427-DADA8A71EB42.jpeg
  От 3 минути до 8 говори за тази релса.
   
  ATO, luft9waffe, Toto Rino and 2 others like this.
 15. redsox

  redsox Редовен Потребител

  Публикации:
  324
  от:
  София
  Аз на моята 50ца също съм махнал пружинката дето подбутва тва пластмасовото в лоста за зареждане. Според инструкциите на същия този господин от клипа.
   
  luft9waffe and LogiBG like this.
 16. ATO

  ATO Редовен Потребител

  Публикации:
  264
  Днес реших да пострелям малко и да пробвам RWS Super Field които видях в един магазин случайно. От ученически години съм останал с много добро впечатление от тях. В клуба се стреляше предимно с такива, едни светлосини кутийки с по 200 броя мисля, че бяха. И ето резултатите.
  Две мишени от общо три като не е правена никаква корекция на оптиката от предишна стрелба с JSB Diabolo Exact 0.547гр.
  WEIHRAUCH HW50 S, kалибър - 0.177
  Сачми - RWS Super Field 0.54гр.
  Дистанция - 10м. Като за първа стрелба с тези сачми
  Оптика - Leapers 4x32
  Мишена обща големина - 14 см., диаметър на черното кръгче - 25мм.
  Положение - седнал без опора
  Бях приятно изненадан от групите, но в кутията намерих няколко сачми с деформирана пола. Другото, което не ми хареса е, че влизат недостаъчно плътно в цевта. Като заключене бих казал, че са малко компромисен вариант ако се гони качество и прецизност.
   

  Прикачени Файлове:

  Последна промяна: 6 Януари 2022
  Gadnqra, t.marev, venciru and 6 others like this.

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена